Η Samsung θα απαντήσει στη Sony με δική της κάμερα 1000 fps

Η Sony ήταν η πρώτη που δημιούργησε mobile κάμερα με on-chip memory, την Motion Eye camera στα Sony Xperia XZ Premium και Sony Xperia XZs. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα λένε πως η Samsung αναμένεται πολύ σύντομα να ακολουθήσει τα βήματά της.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η Samsung Semiconductors θέλει να κατασκευάσει την ίδια κάμερα τον Νοέμβριο και ότι θα είναι έτοιμη για χρήση στα επόμενα Galaxy S.

Το πλεονέκτημα του on-chip memory στην κάμερα είναι ότι μπορεί να αποθηκεύσει πολλά frames σε πολύ μικρό χρόνο, αρκετά για να φτάσει τα 1000fps. To streaming στην κύρια μνήμη RAM θα ήταν πολύ αργό και γι αυτό η Sony δημιούργησε ένα three layer chip – pixels, control logic και memory.

samsung camera 1000 fps, Η Samsung θα απαντήσει στη Sony με δική της κάμερα 1000 fps

Το design της Samsung λέγεται ότι θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο. Χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό two-layer chip όπου έχει τοποθετηθεί το DRAM chip. Προφανώς, αυτό είναι να αποφευχθεί η παραβίαση ορισμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ενώ το design της Samsung δεν είναι τόσο εξειδικευμένο όσο της Sony, η εταιρεία έχει ένα πλεονέκτημα – διαθέτει εργοστάσια που παράγουν τόσο αισθητήρες εικόνας όσο και memory chips. Η Sony πρέπει να στηριχθεί στη Micron για το 1 gigabit memory chip.

Αυτή τη στιγμή η Samsung χρησιμοποιεί μια μίξη από αισθητήρες που είναι φτιαγμένοι από την ίδια και από τη Sony. Για παράδειγμα τα Galaxy S8 που κυκλοφορούν στην Κορέα έχουν δικούς της αισθητήρες, ενώ τα μοντέλα που πάνε στις ΗΠΑ, έχουν αισθητήρες της Sony. Στο S9 μπορεί να δούμε μόνο αισθητήρες της Samsung, αν οι παραπάνω πληροφορίες είναι σωστές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Εντελώς αχρείαστο. Για θέμα εντυπωσιασμου κυρίως και όχι πρακτικότητας. Τόσα άλλα μπορούσε να αντιγράψει, αυτό βρήκε;

bezilys

Άμα δεν αντιγράψει sony η Samsung πιόν θα αντιγράψει? Μια την αδιάβροχοποιηση, μια μετάλο γυαλί, τώρα την κάμερα μόνο τα στέρεοφωνικα ηχεία ακόμα δεν αντίγραψε επειδή δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο!

bezilys

Αλλά ξέχασα τώρα ξαφνικά σε όλους θα φανεί χρήσιμο το slow Mosion επειδή το έβγαλε η Samsung!!

Παπαροκας tiamat

και τωρα ετοιμαζεται λεει με ενημερωση να εξοπλισει με 4ķ 60f/sec το note προφανως επειδη εμεινε πισω με το iphone x….

η εταιρεια της αντιγραφης εχει καταντησει!

Χρήστος τ

Αν πάρεις Sony με αισθητήρα Sony είσαι κορόιδο και πουθενάς. Άμα πάρεις Samsung με αισθητήρα Sony είσαι in. Δίνεις και 200 ευρώ πάρα πάνω και έγινες
Sony ο μπαμπάς σας

Ζ. Ντ

Εύκολα θα κάνει καλύτερο από της Sony. Όπως στα πάντα. Κι αυτό η αγορά το ξέρει πολύ καλά.

djfapples

Η SONY δίνει στην αγορά τεχνολογιά κ στους πελάτες της αξιοπιστία κ κινητά τηλέφωνα 3ετίας άνευ προβλημάτων κολλημάτων!!

XperiakiasT

χαχαχαχαχαχα! ΜΠΑΜΠΑΣ SONY!

Ιωάννης jb

Καλά το πάει!! Μετά την αδιαβροχοποιηση και την ποιότητα κατασκευής θέλει και το άκρως εντυπωσιακό βίντεο αργής κίνησης..
Αντε και στο s10 4k..

ChrisGR

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται ο τσακωμός για το ποιός αντιγράφει ποιόν. Αν η κάθε εταιρία έπρεπε να ενσωματόνει μόνο τις δικές της καινοτομίες τότε μόνο μία εταιρεία θα είχε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπομάτων, άλλη θα είχε μόνο διπλή κάμερα, άλλη θα είχε 4κ οθόνη και πάει λέγοντας. Αν γινόντουσαν έτσι τα πράγματα δεν θα είχατε ένα κινητό που να έχει ταυτόχρονα καλή οθόνη, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπομάτων, αισθητήρα εγγύτητας, διπλή κάμερα κτλ.. Το θέμα δεν είναι ποιός θα αντιγράψει ποιόν αλλά ποιός θα κκάνει καλύτερη την οποιαδήποτε λειτουργία το hardware.

hayate

Ρε Ιωάννη σε κάθε σχόλιό σου γίνεσαι όλο και πιο γραφικός. Νισάφι με μια 4Κ οθόνη η οποία τρέχει κατά 80% σε 1080Ρ!! Το έχουν δείξει και τα reviews και το ξέρει μέχρι και η κουφή Μαρία ότι ελάχιστες εφαρμογές τρέχουν σε 4Κ και δεν φαίνεται καν η διαφορά στο μάτι, μόνο εσύ αρνείσαι να το δεχτείς!!!! Και πάλι όσες τρέχουν οι έρμες σε 4Κ μια ζωή κατώτερες είναι από τις αντίστοιχες infinity displays της Samsung που τρέχουν ΠΑΝΤΑ σε 2Κ και η εμπειρία VR είναι μοναδική.

Στα του άρθρου, εντελώς άχρηστο χαρακτηριστικό πάει να πάρει από την αγαπημένη εταιρία του Ιωάννη γιατί πέραν του να εντυπωσιάσει τις κοπελίτσες και καναν παππού που δεν ξέρει από τεχνολογία δεν έχει καμία άλλη χρησιμότητα. Καμία. Ούτε στη δουλειά σου θα σε βοηθήσει, ούτε στην εργασία σου στο σχολείο ούτε πουθενά. Μόνο για το εφέ.

CrisGR +1

Dim

… Τώρα δεν είναι gimmick?? Βέβαια τα Samsung ξέρουν από slow motion στο λειτουργικό τους

Theo

Εδώ μέσα δεν έχετε βαρεθεί τόσα χρόνια να κατηγορείτε την σάμσουνγκ για αντιγραφή; Τεχνολογία είναι, εννοείται κι αν μείνει πίσω θα προσπαθήσει να το βγάλει κι αυτή. Ο άλλος λέει φοβήθηκε το iphone x. Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό. Ενώ όλες οι υπόλοιπες εταιρίες δεν αντέγραψαν τα bezels του s8.

georgerapp

hayate εμπειρια vr μοναδικη;χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχα δε μπορω να σταματησω χαχαχαχαχαχαχαχα.
ακομα και στο δικο της vr πιξελιαζει κ σε πιανει το κεφαλι σου.αληθεια εχεις δοκιμασει σε vr το 4κ;οχι της sony γενικα 4κ.
το οτι εδω στην ελλαδα δε εχει μπει το vr καθολου στην ζωη μας δε παει να πει οτι θα βγαλεις τα 4κ αχρηστα.για αυτο μπαινουν σε τοσο μικρη οθονη,οχι για το ματι αλλα για vr χρηση.
πηγαινε media markt με ενα κουτι depon αναβραζον 1000ρι και ενα μπουκαλακι νερο και βαλε τα παιδια να σου κανουν promotion χαχαχαχαχα το vr της sammy.

https://www.youtube.com/watch?v=lrnmFwd0mOU
αν ο τυπακος δεν εχει φτυσει τον φακο του n8 τρωει αφθονο ξυλο απο xz1.βεβαια παιζει και να τον εχει φτυσει οντως δεν εξηγείται τετοια διαφορα.

Nick

Αντε τα στερεοφωνικά ηχεία και η ενεργητική ψηφιακή εξουδετερωση ήχου (active digital noise cancelling) έμεινε προς αντιγραφή, τα οποία η Sony τα συνδύασε όλα μαζί με premium υλικά κατασκευής (αλουμίνιο & γυαλί) στο Xperia Z2 αρχές του 2014. Α και έβαλε και 3GB RAM πρώτη από όλους τότε. Αλλά τότε δεν ήταν καλό το γυαλί με το αλουμίνιο, η αδιαβροχοποίηση ήταν μόνο για τους γραφικούς και η περισσότερη μνήμη RAM δεν ωφελουσε το τηλέφωνο σε κάτι μελλοντικά (δείτε πως πάνε σήμερα τα Z2 & Z3 και κάντε σύγκριση με το S5 να πέσει γέλιο).
Συμπέρασμα, τον Ιάπωνα θα τον σεβεστε.

Παπαροκας tiamat

ο τιτλος με παραπλανησε! σκεφτομενος ξανα το θεμα η samsung δεν εχει κανενα λογω να ανταγωνιστει τη sony του 1% . το κανει λογω του slo mo 240 frames σε 1080p του iphone x που αυτη τη στιγμη αδυνατει να ανταγωνιστει

για τον ιδιο λογο ξαναεκανε αδιαβροχο το s7 ,s8, note 8 .
λογω των αδιαβροχων iphone 7 ,plus,iphone 8,plus,iphone x

ειναι τo γιουσουφακι της apple ,δε μπορει χωρις αυτη!….

Mac

Κλασική περίπτωση Κορεατών (LG – Samsung), κλάνουν οι Ιάπωνες και οι Αμερικάνοι και μυρίζουν αυτοί για να τους έρθει έμπνευση, αλήθεια, είχαν πρωτοπορήσει ποτέ σε κάτι, μη μου πείτε OLED θα γελάσω.

One

@hayate Πιάσε το κινητό και μετά μιλα. Σε 4Κ HDR εκτος τις εφαρμογές της Sony παιζουν τα Amazon Prime, Youtube, Netflix. Επίσης οι εφαρμογές ΜΧ Player & VLC. Υπαρχει τροπος να το κανεις να παιζει 4Κ ολη την ώρα αλλα δεν εχει κανένα νοημα να διαβάζεις κείμενο στα 807ppi εκτος αν διαβάζεις στα 5 εκατοστά. Μονο στα βίντεο και τις φωτογραφίες χρειάζεσαι 807ppi και για ευτο ειναι ενεργοποιημένο σε αυτες τις περιπτώσεις.

Κατώτερες οθόνες είναι οι Pentile (Am)Oled των Samsung και πρόσφατα της Apple & LG που έχουν χάλια οξύτητα και φαίνονται πιο πιξελιασμενες και απο μια 720p LCD οθόνη. Επίσης εχουν κορεσμένα χρώματα, ενω λογω της φθηνής ποιότητας που εχουν κουράζουν πολυ εύκολα τα μάτια. Αλλα το χειρότερο ειναι η μικρη διάρκεια ζωης που έχουν απο τα burn in και τη μείωση της φωτεινότητας που παθαίνουν λόγω των οργανικών υλικών.

JD

Εννοείται ότι ο κόσμος περιμένει να βγάλει η Samsung κινητό 1000 fps για να το αγοράσει γιατί το κινητό πρέπει να έχει ΚΑΙ design και στο θέμα αυτό τα κινητά της Sony είναι πάτος με τα γιγαντιαία και αντιαισθητικά bezels. Οπότε και 10000 fps να έχουν δεν πρόκειται να πουλήσουν.

@tito

@nick +1

Γιώργος Κ.

Tiamat Σορι που σου χαλάω το όνειρο αλλά το S7 βγήκε νωρίτερα από το iPhone 7. Ποιος το έκανε wide και must εν τελεί; Και η Sony το είχε πρώτη. Σορι Ε.

Jack Sf

Haha hayate καλό αλλά εγώ παππουδες κοπελιτσες και γιαγιάδες βλέπω με Samsung που φυσικά δεν έχουν ιδέα απο τεχνολογία και φυσικά δεν γνωρίζουν το ποια είναι η Sony, ούτε εσύ βέβαια γιατί αν ήξερες δεν θα μιλουσες έτσι για την Sony. Μιλάς για την οθόνη? 4 εκατομμύρια πιξελ παραπάνω έχει και σε ενα 4K βίντεο φενεται η διαφορά.. Αυτά τα οτι δεν βλέπεις τη διαφορά τα λένε τα λένε οι παππουδες τα κοριτσάκια και οι γιαγιάδες και οι άσχετοι..

Georgerapp

Πρέπει να αλλάξει το comment section του site επιτέλους.
Βάλτε disqus κάντε κάτι ειναι σκέτο χάλι.

Jack Sf

@Georgerapp +1000

hayate

Ρε ασχετε τζάκ αντεροβγαλτη διάβασε και καμία έρευνα πριν μας πετάξεις τα μάτια έξω με αυτά που γράφεις. Το μάτι δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά σε μια οθόνη ανάλυσης 4Κ και σε μια οθόνη ανάλυσης 2Κ σε 5 ίντσες οθόνη. Αλλιώς χαζή θα ήταν ολόκληρη Samsung που βγάζει 2Κ οθόνες εδώ και 3 χρόνια να μεταβεί σε 4Κ ; Η θεωρείς δεν έχει την τεχνογνωσία να το κάνει; Και να φαινόταν η διαφορά το premium δεν τρέχει παρά ελάχιστες εφαρμογές σε 4Κ όποτε τι να το κανείς; Πάρε και μια πρόταση από το techradar όσον αφορά την οθόνη του Sony

While it’s certainly nice to say your phone packs a 4K resolution, the reality is it offers very little over and above the excellent QHD displays you get on the likes of the Galaxy S8, LG G6 and HTC U11.

ΑΕΙ γεια μας τώρα !!!

Jack Sf

@ hayate. Δεν λέω κάτι διαφορετικό είπα ότι υπάρχει διαφορά, μικρή αλλά υπάρχει.. Και όχι δεν είναι χαζή η Samsung ξέρει αυτή πότε θα σας πει ότι χρειάζεστε 4K. Και αφου διαβάζεις βλέπω δεν διαβάζεις και για το pentile matrix που φοράνε όλα τα Samsung με super amoled για να δεις οτι ουτε πραγματική 2K ανάλυση εχουν? Αντε καληνύχτα!

Μιχάλης

@hayate
Αρα προσφέρει παραπάνω με την 4κ οθόνη η Sony και φυσικά αυτο φαίνεται αλλά το άρθρο μας λέει ότι δεν είναι υπερβολικά παραπάνω από ότι οι QHD.. Αλλα παραδέχεται την ανωτερότητα..

bezilys

@JD καλύτερα να μην γράφεις καθόλου γιατί κάθε φορά που γράφεις κάτι για sony καρκινιαζουν τα μάτια μου. Η Sony έχει από τα πιο διζαινατα κινητά στην αγορά με δικιά τους ταυτότητα που κάνουν μπαμ ότι είναι sony όχι σαν κάποια άλλα που μοιάζουν μετάξυ τους

aliens3

Γιατί τσακώνεστε; γράψτε κάτι χρήσιμο για το άρθρο. Έχουμε βαρεθεί να σας διαβάζουμε άντε να τσακωθείτε σε κανα άλλο blog. Οι υπεύθυνοι του blog που είναι;

Πάνος®

Δε θα ήθελα να σχολιάσω κάτι από τα πάμπολλα τραγικά σχόλια που ως συνήθως σε άρθρα που αφορούν τη Sony, γράφουν οι γνωστοί-άγνωστοι haters.
Μόνο να σημειώσω ότι όσοι λέτε και ξαναλέτε την ίδια ανοησία, ότι στο Sony Xperia XZ Premium η ανάλυση 4Κ περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, είστε τραγικά ανενημέρωτοι haters. Τραγικά όμως…
Και ιδού η απόδειξη:
[MOD] Change Default Resolution to 4k – No root needed!
https://forum.xda-developers.com/xz-premium/themes/mod-change-default-resolution-to-4k-root-t3618843

Όποιο παιδάκι δεν ξέρει αγγλικά, να του το μεταφράσω…

Ιωάννης jb

Aliens 3.. Τη σου αρέσει στο 3; το 1 κ 2 πολύ καλύτερα… Κόντρες μέχρι και σε αυτά χιχιχι…
Ντόρος να γίνεται! αφού κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι με την αγαπημένη τους εταιρία τη να κάνεις;

Hayate.. Αμφιβάλεις ότι έχει αντιγράψει από Sony την αδιαβροχοποιηση και την κατασκευή από γυαλί και αλουμίνιο;; Το 4k νομίζεις πως αν το είχε δεν θα το έβαζε;;
Καλά πόσο κουτος μπορεί να είσαι;;
Τόσο καιρό μας τη λέγατε ότι η Sony έχει ξεμείνει με fhd.. Εμείς σας αντιπαραθεταμε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει σε μια άχρηστη, αχρείαστη ανάλυση όπως η 2k… Ετοίμαζε την 4k…
Πήγε μια και καλή στην 4k και επειδή είναι υπερβολικά μέγαλη παίζει τα περισσότερα σε fhd εκτός αυτών που έχουν 4k…
Και μιλάτε ακόμα;;

Αδυνατεί να βάλει 4k.. Και βάζει ηλιθιες νέες αναλογίες στις οθόνες σπρώχνοντας την αγορά προς τα εκεί με το τεράστιο μάρκετινγκ..
Σας κάνει πλύση εγκεφάλου κανονικότατα ούτως ώστε ότι βγάζουν κορυφαίες εταιρίες όπως η Sony να το θεωρείτε χάσιμο χρόνου… Slow motion video 960 fps, 3d creator, 4k, στερεοφωνικά ηχεία με S-Force front surround…
Και κάτι δικά της όπως η τεχνολογία amoled να τα θεωρείτε τόσο τέλεια λες και οι υπόλοιποι με ips ζούν στο μεσαίωνα..

aliens3

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους του blog που έσβησαν το μήνυμα μου….επειδή δεν τους σύμφερε!!!

aliens3

Ζητάω δημόσια συγνώμη γιατί κόλλησε το τάμπλετ μου και δεν εμφάνιζε την δημοσίευση μου

Legend

@bezilys @ιωαννηςjb τι αντιγραφή ?? Βίντεο 2 δευτερολέπτων;; έχει να φτιάξει το design, την οθόνη που δεν βλέπεται, τις κάμερες. Ένα χαλί από παντού, θέλει μάζεμα. Καθήστε τώρα με 0,5% και βράστε στο ζουμί σας. Τα σχόλια σας ψυχαγωγούν άκρως όλο το community του technlog😂😂😂😂

Georgerapp

Παλι τα ιδια legend παλι; πετάς πάλι το βαρελοτο και φτιάχνεις ποπ κορν;δε βαρέθηκες;

brexaze

Ρε γιαννακη τζει μπι κουτε, 4k έχει η Samsung στις κάμερες από τότε που έσυ τραβούσες βλέποντας την Apple.

John

Το να λεει καποιος οτι η Samsung αντιγραφει την Sony ειναι σαν να λεμε οτι ο Ολυμπιακος κλεβει παιχτες απο τον Εργοτελη. Τοση ειναι η διαφορα των δυο εταιρειων. Η μια παιρνει πρωταθλημα καθε χρονο και η αλλη παλευει στην Β Εθνικη.

hayate

Πανό αγόρι μου καταλαβαίνεις τι έστειλες; Να κάνουμε ολοληρη αυτή τη διαδικασία στο κινητό για να τρέχει σε 4Κ τα πάντα;;; Πάμε καλά; Με 900 και ευρώ που ζητούσε η εταιρια σου για το premium ΕΠΡΕΠΕ να τρέχει παντού 4Κ και όχι όπου θέλει αυτό !! Για όνομα!!! Θα κάτσω να κάνω μια διαδικασία άγνωστη που δεν ξέρω αν μπορεί να πάθει κάτι το κινητό μετά για να τρέξει η οθόνη εκεί που έπρεπε να τρέχει από τις εργοστασιακές της ρυθμίσεις!!!! Ιωάννη καλά κι Εσυ δεν παίζεσαι ρε φιλε. Δεν έχει η Samsung την τεχνογνωσία να βάλει 4Κ στις οθόνες της !!! Που τρέχουν 4Κ οι τηλεοράσεις της χρόνια τώρα !!! Που είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οθονών στον κόσμο !! Η Sony λέει πήγε σε 4Κ γιατί βαριόταν να πάει σε 2Κ το ότι τρέχει όμως σε 1080 δε μας συμφέρει να το σχολιάσουμε !!! Το ότι το ΧΖ1 που βγήκε μετά το premium και τρέχει 1080 και δε συνέχισε την παράδοση του premium πάλι δεν το σχολιάζουμε !!! Ψάξε reviews κι Εσυ και ο Πάνος από πάνω που δεν ξέρετε τη τυφλά σας πόσες εφαρμογές τρέχουν σε 4Κ στο Sony. Πόσες ;;; Μετριούνται στα δάχτυλα !! Καλά κάνουν… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Μπράβο σου δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που σου θέτω και συνεχίζεις το βιολί των πωλήσεων ξεχνώντας ότι η Sony στης μεγαλύτερες αγορές του κόσμου Αμερική, Κίνα, Ινδία, δεν έχει καμία προωθητική εταιρία.. Ακόμα και στις υπόλοιπες δεν την προωθεί ουσιαστικά κανείς..
Ξεχνώντας ότι η Sony δεν είναι Samsung και βγάζει λιγότερες από 10 συσκευές το χρόνο κατά κύριο λόγο για βαθιές τσέπες και για ιδιαίτερους χρήστες που δεν θέλουν να θυσιάσουν το design για να έχει το κινητό ένα κακόγουστο εξάμβλωμα από πίσω βλέπε note 8, iPhone, το οποίο θα τους χαρίσει λίγο καλύτερα αποτελέσματα..

Απαντώντας σου με τα παραπάνω και στα 2 πράγματα που έθιξες περιμένω κάτι να πεις επί του θέματος, πράγμα που το θεωρώ απίθανο αφού είσαι το πολύ 18χρονο στο μυαλό και δεν θα παραδεχτείς τίποτα.. Ούτε καν έχεις τρόπο σκέψης για να απαντήσεις διότι δεν κόβει ακόμα η γκλάβα σου όπως λέμε στα μέρη μου

Agnostos28

Η μεγαλύτερη κοτσάνα που διάβασα εδώ μέσα είναι ότι η Samsung δεν έχει τις οθόνες ανάλυσης 4Κ για να τις βάλει στα κινητά της. Είναι σα να λεμε ο ζαχαροπλάστης της γείτονας μας δεν ξέρει να φτιάχνει σαντιγί. Για όσους ζαλίστηκατε όπως εγώ μετά από αυτό διαβάστε από πάνω στον υπερσυνδεσμο. Πρόκειται για ένδειξη τεχνολογικού site. Ναι δεν κάνετε λάθος. Απλά τα σχόλια είναι ότι να ναι.

Ιωάννης jb

Hayate.. Έχει την τεχνογνωσία μας λες..
Που το ξέρεις ρε εξυπνάκια άσχετε;;
Δουλεύεις στην Samsung;; Δουλεύεις στο τμήμα που έχει την εποπτεία για έρευνα και ανάπτυξη στις οθόνες smartphone;;
Ναι βαριόταν να πάει ρε νιάνιαρο.. έχει άλλωστε πολλούς λόγους να πάει σε μια τέτοια ανάλυση που δεν έχει αντίκρυσμα στον πραγματικό κόσμο

Ιωάννης jb

Αγνωστε 28 για πες πότε σκοπεύει να την βάλει στα κινητά της; επειδή απ ότι καταλαβαίνω έχεις πληροφορίες από τα εσωτερικά της εταιρίας πες μας τη σχεδιάζει για το επόμενο μοντέλο;

Ιωάννης jb

Μεράκι το χω να πάρω μια φορά απάντηση από ένα σοβαρό άτομο έχετε καταντήσει το site καφενέ για άσχετους από τεχνολογία που προσπαθούν να πείσουν με χαζά και άκυρα επιχειρήματα

hayate

Ενώ Εσυ τέρας τεχνολογικής άποψης. Ειδικά με ένα Sony Xa των 150€ που έχεις αυτόματα δείχνεις και την ηλικια σου αλλά εμάς λες νιαναρα. Εμείς που έχουμε αλλάξει καμία 15αρια συσκευές και μάλιστα έχουμε περάσει από 3 λογισμικά είμαστε άσχετοι.

giorgosgek

@chrisGR +1 Αρκει να μην τα βγαζουν σαν δικες τους καινοτομιες , η sony προμηθευει τους παντες και ολοι πιστευω το αναγνωριζουν , ειδικα σε θεμα καμερας . Γιατι πεσατε να φατε τη samsung , που ειναι και φημες μεχρι στιγμης; Με την ιδια λογικη , φατε τις “isight” καμερες της sony και τις “super duper retina” oled της samsung. Στερεοφωνικα ηχεια και αλλες εταιρειες εχουν σιγα . Τωρα αν η samsung εχει τη δυνατοτητα να τα ενσωματωσει ολα και να εχει και ενα ωραιο design , που το κακο , επιλεξτε αυτο , αλλιως αν μπορει να το κανει και η sony για να πουλησει επιτελους , αφου εχει τα μεσα , γιατι οπως φαινεται πουλαει για να επιβιωσει , κανενας τελικα δεν ειναι “μπαμπας” σε αυτη την ιστορια . Δεν φταιει ο κοσμος που προτιμαει αλλα κινητα, οπως και με την apple , οντως κανει καλες υλοποιησεις (χωρις να σημαινει πως αλλες δεν το κανουν καλυτερα) , αλλα μενει στασιμη επειδη βολευεται και σου κοπαναει τις τιμες χωρις λογο.

Ιωάννης jb

Κρίνεις την επιλογή μου μ;;
Μέχρι και αυτό ε;;
Εγώ δεν έχω περάσει από λογισμικά..
Μόνο 3 ε;;
Τόσα ξέρεις τόσα λες.. Να ήταν μόνο 3 τα λογισμικά που πέρασαν από τα χέρια μας…
Τράβα διάβασε αρχαία που γράφετε και τεστ αύριο αντε πολύ έκατσες με το κινητό

hayate

Ρώτησα ένα ανηψάκι μου τι ώρα κάνουν διάλειμμα στο σχολείο και τι ώρα τελειώνουν κι ένα από τα διαλείμματα ήταν στις 10. 30 ενώ σχόλασε 13.45. Εσύ σχολίασες εδώ στις 10.36 και μετά στις 13.52 οπότε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ναι από την επιλογή μας κρίνεται και τι γνώσεις έχουμε. Γιατί κι εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σου είχα ένα Siemens c25(άσε δεν ξέρεις τι είναι) και τώρα έφτασα σταδιακά να έχω ένα Huawei P10 plus. Δεν είμαι κανένας λεφτάς. 400 το μήνα βγάζω αλλά ξέρω να χειρίζομαι το χρήμα και να παίρνω και με τα λίγα λεφτά που βγάζω “ακριβά” κινητά χωρίς να θυσιάσω κάτι. Σε 15 χρόνια που θα είσαι κι εσύ στην ηλικία μου και θα έχεις το xz premium 12 (αν υπάρχει ακόμη η Sony που αμφιβάλλω) τα ξαναλέμε.

Legend

@hayate τι κάθεσαι και απαντάς στα σοβαρά? Το άτομο έχει 3-4 προφίλ, αναμφίβολα νεαρής ηλικίας. Ναι ιωαννηjb η Samsung δεν έχει τεχνογνωσία. Αντιγράφει από τη Sony και ειδικά στις πωλήσεις της. Δεν φτιάχνει οθόνες. Τώρα μπαίνει στην αγορά των smartphones. Τώρα που σου είπαμε σε όλα ναι, πες το στους ειδικούς.

giorgosgek

@John καλο παραδειγμα @Ιωάννης jb συμφωνω με τα περισσοτερα που λες και πιστευω οτι δεν βλεπεις διαφορα με 4K σε μια οθονιτσα , θα χρειαστει υπερβολικα στο vr , μονο εκει , αλλα η samsung σιγουρα εχει τη δυνατοτητα να βαλει 4K , απλα δεν υπαρχει λογος , αφου πουλαει και ετσι , οπως κανει και η apple , επισης ασχολειται με αλλα project οπως βλεπουμε , βγαζει κυρτες οθονες , συντομα θα βγαλει αναδιπλουμενες, ευλυγιστες , διαφανες , δεν ξερω και εγω τι , απο τις οποιες εχει και η sony . Απλα ξερει ποτε και πως να τις πλασαρει στον κοσμο , η sony εδωσε στεγνα 4Κ στον κοσμο (που δεν ειναι παντα 4k) και κανεις δεν πηρε χαμπαρι ουτε το εκτιμησε , ηταν ολοι σε full hd και ουτε. Δεν χρειαζοταν . Η νοκια εβγαλε 41 mp καμερες και ; Η απαντηση μου ηταν αυτη και ισχυει και σε αλλους τομεις , η samsung θα τα δωσει , πρωτα απο τις περισσοτερες οπως βλεπουμε (γιατι παραφορτωνει τα κινητα) αλλα σιγα σιγα , τωρα θα πουλαει τις 2K μεχρι να σιχαθει ο κοσμος και σε κανα s10 ισως να βαλει 4K μαζι με ενα καλο vr και τις… Συνέχεια »

bezilys

πραγματικά εσείς οι χατερς της Sony ότι χειρότερο είστε ότι μ@@κια σας κατέβει λέτε.
@hayate σου ρίξε τάπα ο Πάνος πιο πάνω και αντί να το αποδεχθείς, απαντάς με αυτό “Να κάνουμε ολοληρη αυτή τη διαδικασία στο κινητό για να τρέχει σε 4Κ τα πάντα“ καλά κάνας παππούς είσαι? Σε σαιτ τεχνολογιας είσαι υποτίθεται ασχολείσαι με την τεχνολογία δεν μπορείς να κάνεις 3 βήμα?
@Agnostos28 η μεγάλη κοτσάνα είναι αυτη που είπες εσύ, εννοείται πως δεν έχει 4K οθόνη γτ άμα είχε πρώτη πρώτη θα την έβαζε αφού ασχολείται και με το VR
@Legend άλλως troll από κει

Legend

Στο 0,5% και να σέρνεστε, είστε τα Sony fanboys. 😂😂😂😂

One

Μα γιατί τα σχόλια μου φαίνονται με πολύ καθυστέρηση;

hayate

Legend έχει γέλιο ρε το παιδί. Δίνει άφοβα ψυχαγωγία στο site. Κι εγώ ξέρω ότι bezilys και Ιωάννης είναι το ίδιο άτομο και να του πω επίσης πως ας μη συνεχίσει την καραμέλα ότι η Samsung δεν μπορεί να βάλει 4Κ στα κινητά της γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Επίσης να πως πως ναι είμαι παππούς και θέλω το κινητό μου να είναι έτοιμο όταν το ανοίξω και να τρέχει τα πάντα όπως μου λέει στη διαφήμιση ότι το κάνει. Αν είναι έτσι οι εταιρίες να βάζουν μέσα και οδηγίες για το πως να κάνουν 18 megapixels την κάμερα πάρα του ότι είναι 12, πως να βγαίνει και δεύτερο πληκτρολόγιο και άλλα τόσα πράγματα. Διαβάστε τι γράφετε μερικοί κι επίσης κι άλλη μια χάρη : σκεφτείτε τα πριν το κάνετε

One

h@yate αντι να ενημερώνεσαι από άσχετους rewiewer που τα παίρνουν από εταιριες όπως αυτοι του techradar καλύτερα να διαβαζει επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες που εξηγούν γιατι τα κινητά πρεπει να έχουν τουλάχιστον 720ppi όταν τα κρατάς σε απόστασης 30 εκατοστα από τα ματια σου:

The human eye can only resolve details up to a certain limit. Someone with 20/20 vision could resolve details up to 300ppi when their phone is held at a distance of 2.5ft (76cm). At a viewing distance of 1ft (30cm), this increases to 720ppi.

When choosing your next smartphone, it’s important to look at the pixel density on the display. A smartphone with low pixel density may give poor-quality images. Text legibility will also be limited – particularly on webpages where text is small. On smartphones with a higher pixel density, the legibility of text improves and further details can be seen in a photo or video.

h**ps://community.giffgaff.com/t5/Blog/Pixel-Density-Pixels-Per-Inch-PPI-Explained/ba-p/9252950

Legend

@hayate +1000
Τα έχεις πει όλα!! Είμαι απόλυτα σύμφωνος σε όλα!
Να σέρνεστε με 0,5 😂😂😂 ααα και να σέβεστε!!!

bezilys

@hayate το ότι πυστευεις ακόμα ότι εγώ είμαι το ίδιο άτομο με τον Ιωάννη καταλαβαίνει κανείς ότι τα χεις χαμένα, καλό είναι να μην ασχολείσαι με την τεχνολογία άμα δεν μπορείς πάρα να γράφεις ασυναρτησίες που θα προκαλέσουν πόνο στα μάτια μας!

bezilys

@hayate πάντως παππούς και να βλέπει hayate χαχαχα έτσι εξηγείται γτ μοίραζεις καρκίνο με αυτά που γράφεις!

Ιωάννης jb

giorgosgek.. Όταν μια εταιρία μόνο εκεί έξω έχει 4k panel καταλαβαίνει κανείς, ακόμα και ο πιο άσχετος από τεχνολογία ότι δεν είναι κάτι εύκολο να το έχει κανείς… Όταν μιλάμε κιόλας για Ιάπωνες καταλαβαίνει κάποιος ότι όντως έχουν κάτι που οι υπόλοιποι δεν το έχουν… Γιατί πολύ απλά είναι κορυφή… Όταν είναι η πρώτη στο κόσμο που έφτιαξε αδιάβροχη συσκευή ποιοτικά κορυφαία και χωρίς να υστερεί του ανταγωνισμού… Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους… Δεν μπορούνε να τους φτάσουνε… Και τα καλύτερα αποτελέσματα που κάνουν στην κάμερα κάποιοι είναι επειδή χρησιμοποιούν κάτι φακούς που θυμίζουν τηλεσκόπιο.. Όταν έφτιαχνε z2 η Sony οι υπόλοιποι δεν είχαν τίποτα που να το πλησιάζει έστω… Όταν έφτιαξε z5 premium πάλι τα ίδια… Ακόμα και να μη ξέρεις πολλά από τεχνολογία αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά βλέπεις ποιος είναι μπροστά… Το να βάλει κανείς μια σκέτη οθόνη χωρίς περιθώρια ναι είναι η Sony το κάνει αυτό και μάλιστα με ελάχιστο budget στα οικονομικά τηλ… αλλά το να φτιάξει 4k panel κάποιος μη λέμε ότι θέλουμε δεν είναι κάτι που το φτιάχνεις με πενταροδεκαρες… Τη νομίζετε αυτά είναι που πληρώνει η Sony τόσο χρήμα έδωσε αυτά τα χρόνια για να έχει πρώτη από όλους αυτά τα… Συνέχεια »

hayate

Νέο όνομα στο site: ioannilys. Πλέον σε έχουμε καταλάβει όλοι δε χρειάζεται να γράφεις οτι ναναι και καλά για να δικαιολογηθείς. Αλλά δε σε κατηγορώ γιατι μικρό παιδί είσαι και προσπαθείς να υποστηρίξεις όπως μπορείς τα επιχειρήματα σου. Να έλεγα όμως ότι ευσταθούσαν πάει στο καλό. Αλλά αυτά που γράφεις είναι από άλλο πλανήτη. Και ειδικά αυτό που επιμένεις ότι η Samsung δεν μπορεί να ενσωματώσει 4Κ στις οθόνες των κινητών της. Εδώ κατάφερε να κάνει ελάχιστα bezels σε ένα κινητό και φτιάχνει ακόμη και τανκς και μηχανές αυτοκινήτων. Ψάξε το να δεις πατώντας how big is Samsung στο YouTube και μη μας λες μετά ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Σε λίγο καιρό αυτή η εταιρια θα φτιάχνει τα πάντα από καπάκια μπουκαλιών μέχρι nanochips(ήδη εργάζεται στα τελευταία). Αλλά οχι, επιμένεις πως δεν έχει την τεχνογνωσία ενώ φτιάχνει αλλά πολύ πιο δύσκολα πράγματα και κατασκευές τα οποία η αγαπημένη σου Sony ή ακόμη κι άλλες εταιρείες δεν ξέρω καν από που ν’αρχίσουν.

georgerapp

https://www.youtube.com/watch?v=iuwZB0VvXtQ
https://www.youtube.com/watch?v=lrnmFwd0mOU
παρτε και εδω ρε κατσουλια.
σε ολα σας εχει φετος σε ΟΛΑ σε επιδοσεις σε οθονη σε ηχο σε βιντεο σε φωτογραφια σε ΟΛΑ.
με τα μακρυναρια σας.
αλλα οι πωλησεις λενε παντα αληθεια,μαλιστα μαλιστα μαααααααλιστα,λογικη βρεφους.

One

Ρε hayate εσύ ή ο Legend κρύβετε τα σχόλια?

Παπαροκας tiamat

gιorgosgek… kudos!
εχει λογικη μεγαλη το γραψιμο σου… ναι φυσικα και η samsung εχει την τεχνογνωσια να βγαλει σημερα, αναγνωστη δακτυλου μεσα στην οθονη, exynos στα 5nm, καμερα 10 φορες καλυτερη απο του s8 ,οθονη 8Κ, νεα τεχνολογια μπαταριας, αφθαρτο τζαμι προστασιας κινητου και ΜΗΔΕΝ lag και αριστες αναβαθμισεις, αλλα μετα τι θα πουλησει ?

θα χεις το τελειο κινητο, με την τελεια μπαταρια, την τελεια καμερα σε ολες τις συνθηκες, που δε θα κολλησει ποτε και δε θα φθαρει και η samsung θα το γυρισει σε φιλανθρωπικο ιδρυμα….

Παπαροκας tiamat

τις εταιρειες τις συμφερει τα κινητα τους μεσοπροθεσμα να φθειρονται, να χαλανε, να χανουν αποδοση, να σπανε…..

Παπαροκας tiamat

μαλλον γι αυτο το χουν γυρισει ολες σε γυαλι…
σε ενα γυαλι gorilla glass που ολοενα γινεται και χειροτερο αντι για πιο ανθεκτικο….

και η αντικατασταση οθονης? στο 70% της αξιας του κινητου… ετσι για να μη το φτιαξεις ποτε αλλα να πας σε καινουριο

Vendetta

Αγαπητα μου μελη. Μην τσακωνεστε!!! Η ουσια ειναι μια. Ειμαστε θυματα των εταιριων της τεχνολογιας. Ειναι βηματα μπροστα και μας χορευουν στο ταψι δινοντας κατι ψιχουλα,αυξανοντας τον υπερκαταναλωτισμο και τις αναγκες μας. Ας το πουν μερικοι καρτελ, αλλοι συνανταγωνισμο…κερδη για αυτους και χωρις αιτιο οι λογομαχιες σας.
Θα συμφωνησω απολυτα με τον @παπαροκα!!!
@Ιωαννης σε πολλα απο αυτα που λες εχεις δικιο. Μονη καλοπροαιρετη συμβουλη, να μην εκνευριζεσαι και μην κακοχαρακτηριζεις!!!

aptaliko

Αλλά ξέχασα τώρα ξαφνικά σε όλους θα φανεί “αχρήστο” το slow Mosion επειδή το έβγαλε η Samsung!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.