Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

Samsung DeX, Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

H Samsung ανακοίνωσε μαζί με τα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ και το Samsung DeX (Samsung Desktop Experience), μπαίνοντας στο club των εταιρειών που θέλουν να “μετατρέψουν” τα κινητά τους σε PC.

Το Samsung DeX είναι ένα dock, στο οποίο τοποθετείς το κινητό σου. Διαθέτει full-sized θύρα HDMI, δυο USB 2.0 και μια USB-C για την φόρτιση. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την βιομετρική ταυτοποίηση του Galaxy S8 για να κάνεις log in.

Όταν το Galaxy S8 συνδεθεί στο Samsung DeX, έχεις ένα εντελώς custom desktop interface, παρά ένα “απλωμένο” Android UI. Υπάρχει η δυνατότητα να τρέχεις πολλαπλές εφαρμογές σε resizable windows, όπως σε ένα PC.

Η Samsung συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες για να φέρει καλύτερο software, για παράδειγμα η Adobe έφερε το Lightroom για να μπορείς να κάνεις edit τις RAW εικόνες με την άνεση μιας μεγάλης οθόνης, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Μέσω remote desktop app σου δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πλήρως το Microsoft Office και το θετικό είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις εφαρμογές από το κινητό. Για παράδειγμα μπορείς να απαντήσεις σε ένα μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να σταματήσεις αυτό που κάνεις. Μπορείς ακόμη και να τραβήξεις το κινητό από το dock για να απαντήσεις σε μια κλήση και στη συνέχεια να επιστρέψεις σε αυτό που έκανες. Τα desktop apps θα είναι όπως τα άφησες.

Το Samsung DeX software είναι παραμετροποιημένο για 1080p monitors (16:9) μέσω HDMI, αλλά είναι συμβατό και με άλλες αναλύσεις. Το Samsung Galaxy S8 χρησιμοποιεί DisplayPort για την αποστολή video στο dock, αλλά τα DisplayPort monitors δεν φαίνεται να υποστηρίζονται από το ίδιο το dock.

Τέλος, το dock έχει δικό του ενσωματωμένο ανεμιστηράκι για να κρατά το κινητό σε σωστή θερμοκρασία, σε απαιτητικές διεργασίες.

Δείτε επίσης το hands on video του Techblog από τα Samsung Galaxy S8 και S8+:

Samsung DeX, Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

Samsung DeX, Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

Samsung DeX, Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

Samsung DeX, Samsung DeX: Το dock που μετατρέπει το Galaxy S8 σε desktop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πολύ καλό. Έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Μπράβο Sammy!

Jorge

👍👍👍👍

BillyMos

Η χρηση του κινητου σα destop pc ισχυει μονο για S8 ή και για S7?

VasiliS7edge

BillyMos δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να υποστηρίζει το S7.

Αλέξανδρος

Καλώς ήρθατε στο κλαμπ της Microsoft…

Χρησταρας

Η δήλωση της Apple ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το pc σου με το ipad νομίζω ότι τώρα αρχίζει να έχει κάποια βάση. Διορθώστε με αν η Apple έχει κάποιο αντίστοιχο feature

ΝΙΚΟΣ

@Χρηστάρα καλημέρα. Το pc replacement της Apple είναι μαρκετινίστικη κορώνα για να πουλήσει ipad , βλέποντας την συνεχή άνοδο των συσκευών τύπου surface και chromebooks.
Τα ipad και γενικά το ios δεν υποστηρίζουν ούτε mouse , το οποίο υποστηρίζει το android π.χ.
Καμία σχέση με το Dex της Samsung. Χαρακτηριστικό τύπου continuum δεν έχει η Apple στο iPhone. Ίσα ίσα που πλέον θέλεις και αντάπτορα έξτρα για να το συνδέσεις στο mac πλέον , και το απολίθωμα -πρόγραμμα iTunes για να μεταφέρεις κάτι από Mac -> -< iPhone.

Χρησταρας

Ευχαριστώ Νίκο, με κάλυψες. Ευτυχώς πλέον έχω μάθει να δίνω την πρέπουσα σημασία στο φανταχτερό Marketing και στις βαρυγδουπες δηλώσεις των Ceo ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. Νομίζω πάντως ότι αν βρεθεί μια φορητή διέξοδος για το dex πιστεύω ότι μπορεί σιγά σιγά να αντικαταστήσει πραγματικά ένα λαπτοπ (τουλάχιστον από άτομα που χειρίζονται κατεξοχήν μονο Word PowerPoint Excel και browser)

Chris_BMW

Χρησταρα
Σε αντίθεση με αυτό που σου είπε ο Νίκος εγώ θα σου πω πως ναι γι’αυτα που θέλεις να κανεις + λίγο σερφάρισμα το I pad pro μπορει να αντικαταστήσει το pc η το laptop σου.
Πλην όμως εδω θα ήθελα να αναφέρω οτι θα πρέπει να “συμβιβαστείς” με ένα πιο κλειστό λειτουργικό κ κάποια μειονεκτήματα συνδεσιμότητας .
Στην τιμή δεν θα αναφερθώ καθώς πιστεύω ειναι υποκειμενικό …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.