Samsung: Έχει σχεδόν έτοιμες τις τηλεοράσεις τεχνολογίας QD-OLED

Samsung, Samsung: Έχει σχεδόν έτοιμες τις τηλεοράσεις τεχνολογίας QD-OLED

Μπορεί η Samsung να είναι η κυρίαρχος των OLED οθονών στα smartphones, ακόμη και η Apple της χρησιμοποιεί στα iPhone, αλλά στον τομέα των τηλεοράσεων το μεγαλύτερο όνομα είναι η LG.

Τι ισχύει μέχρι τώρα

Οι τηλεοράσεις της LG έχουν διχάσει τους testers ανά τον κόσμο χάρη στην ικανότητά τους να ελέγχουν το φως με απόλυτη ακρίβεια, καθώς το κάθε pixel που διαθέτουν είναι αυτοφωτιζόμενο. Από την άλλη, οι QLED της Samsung με την τεχνολογία quantum dot LCD εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό LED.

Τι φέρνει το μέλλον

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα, καθώς η Samsung ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός εργοστασίου ικανού να κατασκευάζει αυτοφωτιζόμενες QLED οθόνες τηλεοράσεων.

Αν και είχε δοκιμάσει παλαιότερα να κατασκευάσει τηλεοράσεις με αυτήν την τεχνολογία, η Samsung επέλεξε να παρατείνει τα σχέδια της με σκοπό να την αναπτύξει περισσότερο. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το burn-in, το οποίο μειώνει αισθητά τη διάρκεια ζωής των τηλεοράσεων.

Τώρα, δύο ερευνήτριες της Samsung, η Dr. Eunjoo Jang και η Dr. Yu-Ho Won, δημοσίευσαν ένα άρθρο στο Nature σχετικά με την νέα τεχνολογία quantum dot LED που βασίζεται στο φωσίδιο του ινδίου αντί του τοξικού καδμίου και έχει διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο ώρες. Ο βελτιωμένος σχεδιασμός του κελύφους, φαίνεται να αυξάνει την αποτελεσματικότητα εμποδίζοντας την οξείδωση και τη διαρροή ενέργειας.

Εφόσον η Samsung επενδύει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατασκευή των “QD-OLED“, πρέπει να πιστεύει ότι οποιαδήποτε θέματα θα επιλυθούν σύντομα. Οπότε, είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να δούμε στα ράφια των καταστημάτων τις πρώτες τηλεοράσεις που θα χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.