Η Samsung Electronics αντικαθιστά την πλαστική συσκευασία με βιώσιμα υλικά

, Η Samsung Electronics αντικαθιστά την πλαστική συσκευασία με βιώσιμα υλικά

Από το πρώτο εξάμηνο του 2019, η συσκευασία που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα και τα αξεσουάρ της Samsung – από τα smartphones και τα tablets μέχρι τις οικιακές συσκευές – θα αντικατασταθεί από περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά, όπως το ανακυκλωμένο βιολογικό πλαστικό και το χαρτί.
Για να αναβαθμίσει τη συσκευασία των προϊόντων, η Samsung Electronics σύστησε ομάδα εργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, την αγορά, το marketing και τον ποιοτικό έλεγχο για καινοτόμες ιδέες συσκευασίας.
Όσον αφορά στις συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, tablets και wearables, η Samsung θα αντικαταστήσει το πλαστικό με χαρτοπολτό, και τις σακούλες των αξεσουάρ με οικολογικά υλικά. Η εταιρεία θα αλλάξει, επίσης, τον σχεδιασμό του φορτιστή smartphone, αντικαθιστώντας το γυαλιστερό φινίρισμα με ματ και εξαλείφοντας τις πλαστικές προστατευτικές ταινίες, μειώνοντας τη χρήση των πλαστικών.

Οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των επιφανειών οικιακών συσκευών, π.χ. των τηλεοράσεων, των ψυγείων, των κλιματιστικών, των πλυντηρίων καθώς και άλλων λευκών συσκευών, θα αντικατασταθούν από σακούλες από ανακυκλωμένα υλικά και βιοπλαστικά, τα οποία κατασκευάζονται αντίστοιχα από πλαστικά απόβλητα και μη ορυκτά καύσιμα όπως το άμυλο ή το ζαχαροκάλαμο.

Σχετικά με την χρήση χαρτιού στις συσκευασίες της, η Samsung θα χρησιμοποιεί μόνο φυτικές ίνες που έχουν πιστοποιηθεί από διεθνείς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, όπως οι Forest Stewardship Council, Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme (Πρόγραμμα για την Έγκριση του Συστήματος Πιστοποίησης των Δασών) και Sustainable Forestry Initiative (Βιώσιμη Δασική Πρωτοβουλία) για τη συσκευασία και τα εγχειρίδια μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με την πολιτική κυκλικής οικονομίας της εταιρείας, η Samsung Electronics έχει θεσπίσει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο υλοποίησης που προβλέπει την αποκλειστική χρήση πιστοποιημένης από δασικές πρωτοβουλίες συσκευασίας μέσα στο επόμενο έτος. Μέχρι το 2030, Samsung σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 500 χιλιάδες τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού και να συλλέξει 7.5 εκατομμύρια τόνους απορριφθέντων προϊόντων (και τα δύο μεγέθη είναι σωρευτικά από το 2009).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.