Samsung Galaxy Book2 Pro 360: Αποκαλύφθηκε με chipset Snapdragon 8cx Gen 3

galaxy book2 pro 360, Samsung Galaxy Book2 Pro 360: Αποκαλύφθηκε με chipset Snapdragon 8cx Gen 3

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Book2 Pro 360 με τεχνολογία Intel τον Φεβρουάριο, αλλά τώρα έχει μια νέα έκδοση σχεδόν έτοιμη – αυτή που θα τροφοδοτείται από το chipset Snapdragon 8cx Gen 3 της Qualcomm. Το νέο μοντέλο ανακοινώθηκε στη Νότια Κορέα και θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου με τιμή 1,89 εκατομμύρια KRW (περίπου 1.400 ευρώ).

Το 8cx Gen 3 ήταν το πρώτο chipset 5nm για συσκευές Windows-on-ARM και έφερε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση όταν κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους. Σε σύγκριση με το Gen 2, προσφέρει +85% απόδοση CPU πολλαπλών πυρήνων, +60% απόδοση GPU και το NPU έφτασε στα 29 TOPS.

Σε σύγκριση με την έκδοση Intel, το laptop είναι το ίδιο με 13,3”, εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό με μόλις 1,04 κιλά και 11,5 χιλιοστά. Η οθόνη AMOLED μπορεί να γυρίσει 360°, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet για να σημειώνετε ότι θέλετε με τη γραφίδα S Pen που περιλαμβάνεται.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει βελτιωθεί αισθητά. Η έκδοση που τροφοδοτείται με Snapdragon μπορεί να διαρκέσει έως και 35 ώρες αναπαραγωγής βίντεο με μία μόνο φόρτιση, ενώ το μοντέλο Intel ξεπερνά τις 21 ώρες. Αυτό έχει επίσης συνδεσιμότητα με ενσωματωμένη υποστήριξη 5G και Wi-Fi 6E. Είναι ακριβότερο, ωστόσο.

Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για εταιρική χρήση καθώς συνοδεύεται από Windows 11 και ακολουθεί τις προδιαγραφές Secured-Core PC της Microsoft. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν τα Windows.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sonyman

Μια έκδοση μόνο με wifi και χωρίς AMOLED, με τιμή (αρκετά) κάτω απο 800€ θα πούλαγε καλά. Χωρίς 5G πιθανόν να έχει και ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, αν κρατήσουν την ίδια μπαταρία. Είχαν βγάλει πιο παλιά με το 7cx αλλά η απόδοση και η υλοποίηση ήταν της πλάκας, ειδικά η οθόνη ήταν απερίγραπτα κακή. Το είχα δει απο κοντά και δεν πίστευα πως τέτοιο προιόν έφτασε στα ράφια με το σήμα της Samsung.

KN

Το κακό με τη Samsung είναι ότι δε λανσάρει συστηματικά (αδικαιολόγητα/ακατανόητα)….ένα οικοσύστημα με smartphone+tablet+laptop Samsung + all one μαζί με σοβαρή υποστήριξη στις ακριβές συσκευές σε στυλ apple.
Αν το έκανε θα είχε επικρατήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες και ως οικοσύστημα, γιατί έχει και άλλα προϊόντα πχ ψυγεία, κουζίνες κλιματιστικά που οι αντίπαλοι της δεν έχουν.

Sonyman

Μα υπάρχει, και μάλιστα δουλεύει καλά. Ειδικά αν έχεις συνδρομή ΜS office 365, συνδέεις το cloud του λογαριασμου Samsung με το Οnedrive (1Tb) και κάνεις ότι θέλεις. Υπάρχει διασύνδεση μεταξύ κινητού, τάμπλετ και λάπτοπ. Μπορεις πχ. να δουλεύεις στο Excel από το ταμπλετ και να ανοίξεις το κινητό ή το λάπτοπ και να συνεχίσεις στο ίδιο αρχείο. (όποιος έχει τολμήσει να δουλέψει excel στο κινητό είναι ΗΡΩΑΣ). Επίσης υπάρχει συνχρονισμός σε πολλά πράγματα που μπορεί να είναι κοινά, πχ οι χειρόγραφες σημειώσεις με το s-pen. AΛΛΑ όπως λές, δεν το διαφημίζουν αρκετά, σχεδόν καθόλου δηλαδή. Φυσικά για να το έχεις αυτό χρειάζεσαι τις αντίστοιχες συσκευές samsung που το υποστηρίζουν, Σειρά “S” στα τάμπλετ και “S ultra/note” στα κινητά και Galaxy Book λάπτοπ, κατά προτίμιση με υποστήριξη s-pen. 2 χιλιάρικα το λιγότερο.

Last edited 1 year πριν by Sonyman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.