Samsung Galaxy Ring: Teardown αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί

Samsung Galaxy Ring, Samsung Galaxy Ring: Teardown αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί

Η Samsung κυκλοφόρησε φέτος το Galaxy Ring, εγκαινιάζοντας μια κατηγορία προϊόντων, με δυνατότητες όπως η μπαταρία που διαρκεί μία εβδομάδα και η αποτελεσματική παρακολούθηση της υγείας.

Παρά την τόση τεχνολογία που διαθέτει, το Galaxy Ring μοιάζει σαν ένα κοινό δαχτυλίδι από έξω. Είναι το εσωτερικό που περιέχει όλα τα ενδιαφέροντα κομμάτια.

Ωστόσο, δε νομίζω ότι κανείς θα καταστρέψει το smart ring του των $400 για να δει το εσωτερικό του. Γι’ αυτές τις δουλειές υπάρχει η ομάδα του iFixit.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του Galaxy Ring δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι μονόδρομος, που καταστρέφει το wearable σε σημείο που δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Οι ειδικοί στο iFixit έπρεπε να λιώσουν τη ρητίνη και την πλαστική επίστρωση στο εσωτερικό του δακτυλίου και στη συνέχεια να το αφαιρέσουν με μια οδοντική λαβή για να αποκτήσουν πρόσβαση στα εσωτερικά.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν το Galaxy Ring σας σταματήσει να λειτουργεί ένα χρόνο μετά την αγορά, δεν θα μπορέσει να επισκευαστεί.

Samsung Galaxy Ring, Samsung Galaxy Ring: Teardown αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί

Το πιο ενδιαφέρον μέρος των εσωτερικών στοιχείων του Galaxy Ring είναι ότι η Samsung συνδέει την μπαταρία και το επαγωγικό πηνίο στην πλακέτα κυκλώματος μέσω μιας υποδοχής πρέσας. Αυτή η προσέγγιση διευκολύνει την αντικατάσταση της μπαταρίας, αλλά δεν έχει νόημα στο Galaxy Ring, καθώς έχει μη επισκευάσιμο σχεδιασμό.

Η Samsung θα μπορούσε να είχε κολλήσει το πηνίο στη λογική πλακέτα για εξοικονόμηση χώρου αλλά το iFixit εικάζει ότι δεν το έκανε επειδή η μπαταρία και το πηνίο ασύρματης φόρτισης κατασκευάζονται σε ένα μέρος, με την πλακέτα κυκλώματος να κατασκευάζεται σε άλλο. Η εταιρεία πιθανότατα συναρμολογεί το δαχτυλίδι σε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής, όπου η χρήση ενός συνδετήρα πρέσας είναι πιο οικονομική από τη συγκόλληση των εξαρτημάτων μεταξύ τους.

Αξίζει να πούμε ότι η Oura, που είναι μια πολύ μικρότερη εταιρεία από τη Samsung, έχει κολλήσει το πηνίο ασύρματης φόρτισης στο PCB του Ring Gen 3.

Πέρα από αυτό, τα εσωτερικά του Galaxy Ring δεν αποτελούν έκπληξη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί εξαρτήματα που είναι ήδη ευρέως διαθέσιμα και χρησιμοποιούνται σε άλλες συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει ένα τσιπ διαχείρισης ενέργειας από αναλογικές συσκευές, έναν ελεγκτή ασύρματης φόρτισης, συνδεσιμότητα NFC από το NXP και πολλά άλλα.

Η ομάδα του iFixit συνεργάστηκε επίσης με την ομάδα της Lumafield για να κάνει ένα CT scan του Galaxy Ring.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Πήρε πιστοποίηση για υποστήριξη δορυφορικής συνδεσιμότητας

Το Galaxy S25 Ultra της Samsung εμφανίστηκε σε ορισμένα renders χθες και τώρα έχει εντοπιστεί στη βάση δεδομένων πιστοποίησης 3C.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A16 5G: Render αποκαλύπτει το σχεδιασμό του

Το Samsung Galaxy A16 5G φημολογείται ότι θα φτάσει τον Δεκέμβριο και ένα render που διέρρευσε αποκαλύπτει πώς θα μοιάζει.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του που διέρρευσαν

Το Samsung Galaxy S25 Ultra αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο αλλά ήδη διέρρευσαν τα πρώτα render της συσκευής.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Μπορεί να είναι ακριβότερο από όσο περιμένουμε

H Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει Galaxy S24 FE πιθανότατα τον επόμενο μήνα, με δεκάδες διαρροές και φήμες να έχουν κυκλοφορήσει για τη συσκευή.