Samsung Galaxy Tab S9: Με Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy και IP68

Samsung Galaxy Tab S9, Samsung Galaxy Tab S9: Με Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy και IP68

H Samsung παρουσίασε επίσημα τη νέα της σειρά tablet Galaxy Tab S9 με πολλές βελτιώσεις. Όπως και πέρυσι, φέρνει ένα tablet vanilla με οθόνη 11 ιντσών και μια έκδοση με μεγάλο μέγεθος με διαγώνιο 12,4 ιντσών, ενώ το κορυφαίο μοντέλο Ultra διαθέτει ένα τεράστιο πάνελ Dynamic AMOLED 2X 14,6 ιντσών.

Samsung Galaxy Tab S9, Samsung Galaxy Tab S9: Με Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy και IP68

Galaxy Tab S9 Ultra

Αν και το Galaxy Tab S9 Ultra μπορεί να μην φαίνεται αρχικά τόσο διαφορετικό από τον προκάτοχό του, η Samsung κατάφερε να φέρει αρκετές αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις. Και τα τρία μοντέλα Galaxy Tab S9 είναι πλέον ανθεκτικά στη σκόνη και το νερό IP68, καθιστώντας τα τα πρώτα mainstream tablet της Samsung που διαθέτουν αυτό το επίπεδο προστασίας.

Το Galaxy Tab S9 Ultra φέρνει μια οθόνη Dynamic AMOLED 2X 14,6 ιντσών με ανάλυση 1.848 x 2.960 px και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά σε tablet και το Vision Booster της Samsung, το οποίο υπάρχει επίσης στις συσκευές Galaxy S23 και βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης και τα χρώματα σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες. Η εγκοπή φιλοξενεί ένα ζεύγος μπροστινών καμερών 12MP – μια κανονική wide και μια ultrawide μονάδα. Τα τετραπλά ηχεία με ρύθμιση AKG είναι τώρα 20% μεγαλύτερα και διατηρείται η οπτική συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Η σειρά Galaxy Tab S9 είναι εξοπλισμένη με το κορυφαίο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy όπως ακριβώς και η σειρά Galaxy S23 και τα πιο πρόσφατα foldable από τη Samsung. Το Tab S9 Ultra μπορεί να διαμορφωθεί με μνήμη RAM 12 GB ή 16 GB και αποθηκευτικό χώρο 256/512 GB ή 1 TB. Κάθε συσκευή Tab S9 μπορεί να είναι μόνο Wi-Fi ή 5G και υποστηρίζει επέκταση κάρτας microSD.

Το πίσω μέρος του Tab S9 Ultra διαθέτει εκλεπτυσμένο σχεδιασμό με διπλούς δακτυλίους κάμερας και φλας LED. Υπάρχει ένας κύριος αισθητήρας 13 MP με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και εγγραφής βίντεο 4K έως και 60 fps. Η δευτερεύουσα μονάδα είναι ένας ultrawide φακός 12MP.

Η σειρά Tab S9 τρέχει το Android 13 με Samsung One UI 5.1 και η Samsung υπόσχεται επίσης τέσσερις ενημερώσεις Android και πέντε χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας.

Οι συσκευές της σειράς Tab S9 λαμβάνουν επίσης ορισμένες αποκλειστικές εφαρμογές και λειτουργίες όπως το GoodNotes – μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές iPad για τη λήψη σημειώσεων, η οποία τελικά έρχεται στο Android και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε υποστηριζόμενες συσκευές Samsung Galaxy Tab.

Το Tab S9 Ultra διαθέτει μπαταρία 11.200 mAh με γρήγορη φόρτιση 45 W, αλλά δεν περιλαμβάνεται ο φορτιστής.

Το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra διατίθεται σε χρώματα Μπεζ και Γραφίτη και ξεκινά από 1.339 ευρώ. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα, ενώ οι ανοιχτές εκπτώσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 11 Αυγούστου.

Galaxy Tab S9 και Tab S9+

Το vanilla Tab S9 με το ίδιο πάνελ Dynamic AMOLED 2X με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Διαθέτει διαγώνιο 11 ιντσών με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, μπροστινή κάμερα 12 MP και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων UD.

Το Tab S9+ έχει διαγώνιο 12,4 ιντσών και τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης και διαθέτει διπλές κάμερες 13MP + 8MP στο πίσω μέρος, όπως στο Tab S9 Ultra. Το Vision Booster της Samsung είναι επίσης παρόν στα μοντέλα Tab S9 και S9+.

Τα Tab S9 και Tab S9+ είναι επίσης εξοπλισμένα με το chipset Snapdragon 8 Gen 2 για Galaxy, αλλά το Tab S9 μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με 8/12 GB RAM και 128/256 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ το Plus έχει 12 GB RAM ως στάνταρ και διαμορφώνεται με 256/512 GB αποθηκευτικό χώρο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.