Samsung Galaxy Watch 6 – Watch 6 Classic: Επίσημα – H επιστροφή της περιστρεφόμενη στεφάνης

Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 6 – Watch 6 Classic: Επίσημα – H επιστροφή της περιστρεφόμενη στεφάνης

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τα Galaxy Watch 6 και Watch 6 Classic στην εκδήλωση Unpacked στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Με το δεύτερο σημαίνεται και η επιστροφή της περιστρεφόμενης στεφάνης. To πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό της σειράς wearable απείχε για μία χρονιά αλλά τώρα επιστρέφει δυναμικά.

Διατίθενται σε δύο μεγέθη το καθένα και όλες οι παραλλαγές διαθέτουν επιλογή LTE με μονάδα eSIM.

Το Galaxy Watch 6 φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις σε σύγκριση με το Watch 5. Το μινιμαλιστικό, πιο προσιτό μέλος της νέας σειράς δεν διαθέτει το περιστρεφόμενο πλαίσιο, αλλά εξακολουθεί να έχει όλες τις νέες λειτουργίες. Το νέο wearable είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς μικρότερο από τον προκάτοχό του, 44 mm και 40 mm. Ωστόσο, χάρη στο λεπτότερο πλαίσιο, οι οθόνες είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς μεγαλύτερες σε 1,5” και 1,3”, αντίστοιχα.

Οι οθόνες είναι ίδιες στο Watch 6 Classic, αν και η έκδοση με το περιστρεφόμενο πλαίσιο πωλείται σε μεγέθη 47 mm και 43 mm. Όλα διαθέτουν οθόνη Super AMOLED με έγχρωμο AOD και προστασία από sapphire crystal.

Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 6 – Watch 6 Classic: Επίσημα – H επιστροφή της περιστρεφόμενη στεφάνης

Αυτά τα wearable έρχονται με ένα νέο chipset Exynos W930. Έρχεται με επεξεργαστή διπλού πυρήνα, αλλά η μέγιστη ταχύτητα ρολογιού είναι τώρα 18% υψηλότερη στα 1,4 GHz. Η RAM αυξήθηκε επίσης κατά 33% στα 2 GB, με 16 GB εσωτερική αποθήκευση.

Η μεγαλύτερη βελτίωση που παρουσίασε η Samsung στη σειρά Watch 6 είναι στο λογισμικό. Χάρη στους αισθητήρες θερμοκρασίας δέρματος και το όργανο παρακολούθησης καρδιακών παλμών, είναι σε θέση να παρακολουθήσουν πολύ καλά τον ύπνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης  τα wearable είναι τα μόνα που υποστηρίζουν την πλήρη σουίτα παρακολούθησης της υγείας – ΗΚΓ, ειδοποίηση καρδιακού παλμού & HR, αρτηριακή πίεση, πρόβλεψη εμμηνορροϊκού κύκλου και ανίχνευση πτώσης.

Το Watch 6 υποστηρίζει το Samsung Wallet και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απομακρυσμένο κλείστρο κάμερας ή για εύρεση του τηλεφώνου του κατόχου με έναν ενσωματωμένο χάρτη.
Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 6 – Watch 6 Classic: Επίσημα – H επιστροφή της περιστρεφόμενη στεφάνης

Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 6 – Watch 6 Classic: Επίσημα – H επιστροφή της περιστρεφόμενη στεφάνης

Τα Watch6 και Watch6 Classic διαθέτουν μπαταρίες 425 mAh για τα μεγαλύτερα μεγέθη (44 mm vanilla ή 47 mm Classic) και 300 mAh για τα μικρότερα (40 mm vanilla και 43 mm Classic). Οι συσκευές διαθέτουν επίσης πιστοποίηση IP68, μπορούν να βυθιστούν σε νερό έως και 50 m (5ATM) και έχουν διαβάθμιση MIL-STD-810H.

Το Samsung Galaxy Watch6 είναι διαθέσιμο σε Graphite (και τα δύο μεγέθη), Silver (μόνο 44 mm) και Gold (μόνο 40 mm). Οι τιμές ξεκινούν από 289 £ / 299 $ και φτάνουν τα 369 £ / 329 $ για το μεγαλύτερο wearable που υποστηρίζει LTE. Το Samsung Galaxy Watch6 Classic πωλείται σε μαύρο και ασημί. Η πιο προσιτή έκδοση είναι £369/$399 και το κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και £459/$429.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν 26 Ιουλίου και τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα στις 11 Αυγούστου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.