Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

Samsung Galaxy Watch7, Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

H Samsung παρουσίασε στην εκδήλωση Unpacked στο Παρίσι τα νέα της smartwatches Galaxy Watch7 και Galaxy Watch Ultra.

Το Ultra διατίθεται σε ένα ενιαίο μέγεθος 47 mm, ενώ το Galaxy Watch7 στις επιλογές 40 mm και 44 mm. Δυστυχώς, κανένα από τα ρολόγια δεν έχει περιστρεφόμενη στεφάνη, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μοντέλο Classic φέτος.

Samsung Galaxy Watch7, Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

Το Galaxy Watch Ultra είναι η απάντηση της Samsung στη σειρά Apple Watch Ultra και έχει πολλά κοινά με αυτό, ξεκινώντας από την εμφάνισή του. Είναι ένα πιο στιβαρό ρολόι με σχέδιο μαξιλαριού, όπως το έχει ονομάσει η Samsung. Είναι ένα ορθογώνιος με μια κυκλική πρόσοψη και στεφάνη ρολογιού. Υπάρχουν τρία κουμπιά στο πλάι του Galaxy Watch Ultra με το μεσαίο να είναι ένα Quick Button με επιπλέον λειτουργικότητα.και θα

Το Galaxy Watch Ultra διατίθεται σε ένα ενιαίο μέγεθος 47 mm με οθόνη Super AMOLED 1,5 ιντσών 1,5 ιντσών 480×480 px διαμέτρου 47 mm με μέγιστη φωτεινότητα έως και 3.000 nit. Η οθόνη καλύπτεται από sapphire glass για προστασία από τις γρατσουνιές. Το περίβλημα χρησιμοποιεί τιτάνιο Grade 4 και ζυγίζει 60,5 g.

Samsung Galaxy Watch7, Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

Το Galaxy Watch Ultra είναι ένα πραγματικά στιβαρό θηρίο με πιστοποίηση 10ATM, IP68 και MIL-STD-810H για αντοχή στο νερό, τη σκόνη και τους κραδασμούς. Επιπλέον, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μεταξύ +55° και -20° και να επιβιώσει έως και 9000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έως -500 μέτρα κάτω.

Το ρολόι διαθέτει μπαταρία 590 mAh, όπως το Galaxy Watch5 Pro πριν από μερικά χρόνια. Παρέχει στο Galaxy Watch Ultra τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη σειρά Galaxy Watch με έως και 100 ώρες σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και 48 ώρες σε εξοικονόμηση ενέργειας κατά την άσκηση.

Στο εσωτερικό, το Galaxy Watch Ultra συσκευάζει το νέο Exynos W1000 – ένα τσιπ 3 nm με 3 φορές ταχύτερη CPU από το W930 και 2 GB RAM. Η Samsung λέει ότι το νέο τσιπ είναι 30% πιο αποδοτικό.

Το νέο ρολόι της Samsung ενστερνίζεται επιτέλους το GPS διπλής συχνότητας για πιο ακριβή παρακολούθηση, ακόμη και σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα.

Samsung Galaxy Watch7, Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

Το Galaxy Watch Ultra μπορεί να παρακολουθεί 100 αθλήματα και προπονήσεις πολλαπλών μαθημάτων – ουσιαστικά διαφορετικές δραστηριότητες ως συνδυασμένη προπόνηση. Το Watch Ultra φέρνει επίσης παρακολούθηση ευρετηρίου FTP ή μέτρηση της μέγιστης ποδηλατικής σας ισχύος.

Για τους δρομείς, υπάρχει μια νέα λειτουργία Race, η οποία μπορεί να συγκρίνει την τρέχουσα απόδοσή σας με την προηγούμενη σας σε πραγματικό χρόνο – αυτό λειτουργεί μόνο για τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους.

Το Galaxy Watch Ultra φέρνει αλγόριθμους παρακολούθησης ενισχυμένους από τεχνητή νοημοσύνη  μαζί με έναν βελτιωμένο αισθητήρα BioActive. Η ανάλυση ύπνου είναι καλύτερη χάρη σε μια νέα υποστήριξη Υπνικής Άπνοιας που θα ελέγξει εάν έχετε την πάθηση, με βάση ασυνήθιστα υψηλούς ή χαμηλούς καρδιακούς παλμούς.

Τα νέα ρολόγια μπορούν ακόμα να κάνουν σάρωση για ακανόνιστους ρυθμούς που υποδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή. Το ΗΚΓ και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης είναι διαθέσιμα, όπως και ο αισθητήρας θερμοκρασίας δέρματος που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της περιόδου.

Samsung Galaxy Watch7, Samsung Galaxy Watch7: Με τσιπ 3nm και Wear OS 5 – Samsung Galaxy Watch Ultra: Φέρνει και σώμα από τιτάνιο

Τέλος, τα νέα Galaxy Watch Ultra και Galaxy Watch7 μπορούν να κάνουν προηγμένη παρακολούθηση γλυκοζυλίωσης για να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου σας. Στη συνέχεια, σας δίνουν έναν δείκτη AGEs – έναν δείκτη βιολογικής διαδικασίας γήρανσης για να σας δώσει μια εικόνα για τη μεταβολική σας υγεία.

Το Galaxy Watch7 μοιράζεται όλες αυτές τις προηγμένες μετρήσεις φυσικής κατάστασης και υγείας. Μοιράζεται επίσης το sapphire crystal glass, τον νέο αισθητήρα BioActive και το τσιπ 5 πυρήνων Exynos W1000.

Εδώ, έχετε μια επιλογή από δύο μεγέθη – ένα 40mm με οθόνη 1,3 ιντσών 432×432 Super AMOLED και ένα 44mm με οθόνη 1,5 ιντσών 480x480px. Και ενώ το Galaxy Watch7 δεν μπορεί να ανέβει στα ψηλότερα βουνά και δεν είναι κατάλληλο για βαθιές καταδύσεις, φέρει το MIL-STD-810H του Galaxy Watch Ultra μαζί με βαθμολογία 5ATM + IP68.

Και τα δύο smartwatches είναι τα μόνα που τρέχουν το Wear OS 5 (μέχρι την κυκλοφορία του Pixel Watch 3 τον Αύγουστο) και το One UI 6 Watch της Samsung.

Τα Galaxy Watch7 και Galaxy Watch Ultra είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 24 Ιουλίου. Το Galaxy Watch7 ξεκινά από 319€/300$ για το μοντέλο Bluetooth 40mm (Green and Cream) και φτάνει τα 349€/330$ για τα 44mm (Πράσινο και Ασημί). Το Galaxy Watch Ultra διατίθεται σε Titanium Grey, Titanium White και Titanium Silver και σε μία μόνο διαμόρφωση Bluetooth + 4G, με τιμή 699 ευρώ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Gear featured Honor IFA 2024

Honor Watch 5: Μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, διάρκεια μπαταρίας 15 ημερών

Εκτός από την παγκόσμια κυκλοφορία του αναδιπλούμενου Magic V3, η Honor ανακοίνωσε το νέο της smartwatch Honor Watch 5.