Samsung: Μπαταρίες από γραφένιο που φορτίζουν γρήγορα & διαρκούν περισσότερο

Samsung graphene battery, Samsung: Μπαταρίες από γραφένιο που φορτίζουν γρήγορα & διαρκούν περισσότερο

H Samsung έλαβε την έγκριση για μια νέα πατέντα που περιλαμβάνει την εφεύρεση μιας “μπάλας γραφενίου” (graphene ball), η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική για τις μπαταρίες των smartphones.

H νέα εφεύρεση έρχεται από την SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) και μας φέρνει μπαταρίες με εξαιρετικά υψηλή ογκομετρική πυκνότητα ενέργειας, που σύμφωνα με πληροφορίες διαρκούν κατά περίπου 45% περισσότερο από τους αντίστοιχες μπαταρίες που έχουμε σήμερα. Άρα, αν προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο μετά την κατοχύρωση της πατέντας, θα μπορούσαμε να μιλάμε για την επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στις μπαταρίες.

Samsung graphene battery, Samsung: Μπαταρίες από γραφένιο που φορτίζουν γρήγορα & διαρκούν περισσότερο

Εκτός, από την μεγαλύτερη διάρκεια, οι νέες “μπάλες γραφενίου” της Samsung θα επιτρέψουν στις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να φορτίζουν έως και 5 φορές πιο γρήγορα από σήμερα. Σε 12 λεπτά μια μπαταρία graphene ball li-ion θα φόρτιζε όσο και μια κανονική μπαταρία σε διάστημα μιας ώρας.

Τέλος, οι μπαταρίες graphene ball αναφέρεται ότι είναι ικανές να διατηρήσουν τις workload θερμοκρασίες γύρω στους 60 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τες υποψήφιες για μελλοντική χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δυστυχώς, μιλάμε για πατέντες, τις οποίες βέβαια πολύ θα θέλαμε να δούμε στις μελλοντικές εκδόσεις των Galaxy S και Note της Samsung.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgosgek

Μηπως η samsung ειναι η μονη που φερνει πραγματικες καινοτομιες τελικα και ειναι η μονη που νοιαζεται για τον ανθρωπο. Περα απο τα κινητα βλεπουμε να προοδευει και σε αλλους τομεις. Για να δουμε. Απο οποια εταιρεια κι αν ειναι , καλοδεχουμενα

Nickolas

Πολλά “θα” διαβάσα. Τι να πω μακάρι να γίνουν πραγματικότητα, δυστυχώς όμως σε αυτόν τον τομέα όποιος και αν είναι ο λόγος τα πράγματα προχωρούν πολύ αργά.

30fill

@Giorgosgek
Δεν ξέρω τι εννοείς “νοιάζεται για τον άνθρωπο” αλλά ο λόγος που η samsung καινοτομεί σε τομείς μπαταριών, οθονών, σκληρών δίσκων κλπ είναι γιατί ουσιαστικά κυριαρχεί σε αυτές τις αγορές.

Η καινοτομία σε τέτοιο επίπεδο δεν προάγεται από εφευρέτες σε εργαστήρια-γκαράζ αλλά από τμήματα R&D των ίδιων των εταιριών που κατοχυρώνουν πατέντες στο όνομα της εταιρίας εξασφαλίζοντας μονοπωλιακή χρήση των καινοτομιών τους.

NtinosMD

…σε πολυ μελλοντικες συσκευες σειρας S και Note. Ακομη δεν αρμεξαν τις μπαταριες Λιθιου επαρκεστατα. Εδω τους προσπερασαν με το DashCharge και το Qualcom-QC ( τουλαχιστον στην αγορα – σε πατεντες δεν ξερουμε ακομη τι ετοιμασαν να πλασαρουν στην αγορα ). Αλλα μεχρι να δουμε σε επιπεδο consumer τις μπαταριες γραφενιου θα περασει καιρος.
Αντε να προχωρησουνε να δουμε τις νεεας μπαταριες σε live-action….  οι Λιθιου αρκετα μας ταλαιπωρησαν σε mobile συσκευες εν ετει 2017.

bezilys

@Giorgosgek είδαμε πως νοιάζεται για τον άνθρωπο και κυρίως τους τσιζαχιστες με το note 7!!!! Δεν είναι και λίγο να έχεις ένα όπλο σε σχήμα τηλέφωνο!

MarsMan

Η Samsung δεν είναι η πρώτη που ασχολείται με τις μπαταρίες γραφενείου. Η Graphenano και η Grabat-Energy έχουν φτιάξει εργοστάσιο στην Ισπανία και ήδη παράγουν τέτοιας τεχνολογίας μπαταρίες.

Denis Thomas

Γιώργο.. Η μονη που νοιάζεται για τον άνθρωπο.., με χιλιάδες εργαζόμενους ως σκλαβους για 2 με 3 πενες, απλά για να ζήσουν.
Σας παρακαλώ μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για μια εταιρεία τεχνολογίας, δεν είναι το χαμόγελο του παιδιού.

Mac

Θα εκρήγνυνται καλύτερα;

Vendetta

@bezilys εφτιαξε το χειροτερο κινητο η Samsung. Note 7!!! Ενα κινητο εκτρωμα. Ενα κινητο που τραυματισε ανθρωπους. Αλλα….
Μια ζωη θα την κοιτας και θα την ζηλευεις!!! Γιατι η Sony σου δεν μπορει να πουλησει ουτε το 1/100 της Sammy. Και το πιο ωραιο ειναι οτι δεν ξερεις εσυ και οι υπολοιποι μετοχοι της Sony το γιατι…
Who’s your daddy @bezilys??? Apple and Sammy!!! Συντομα θα αποκτησεις και αλλους γονεις…Huawei και Xiaomi!!!

Το συγκεκριμενο σχολιο απευθυνεται μονο σε αυτον που σε καθε αρθρο της Sammy βγαζει χολη με τα και καλα αστεια του (ο Θεος να τα κανει αστεια…)!!!

Kerveros

@bezilys εφτιαξε το χειροτερο κινητο η Samsung. Note 7!!! Ενα κινητο εκτρωμα. Ενα κινητο που τραυματισε ανθρωπους. Αλλα….
Μια ζωη θα την κοιτας και θα την ζηλευεις!!! Γιατι η Sony σου δεν μπορει να πουλησει ουτε το 1/100 της Sammy. Και το πιο ωραιο ειναι οτι δεν ξερεις εσυ και οι υπολοιποι μετοχοι της Sony το γιατι…
Who’s your daddy @bezilys??? Apple and Sammy!!! Συντομα θα αποκτησεις και αλλους γονεις…Huawei και Xiaomi!!!

Το συγκεκριμενο σχολιο απευθυνεται μονο σε αυτο το κακομοιρο που σε καθε αρθρο της Sammy βγαζει χολη με τα και καλα αστεια του (ο Θεος να τα κανει αστεια…)!!!

Gvirginia

^

Όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις και η μόνη σου ασχολία είναι να φτιάχνεις διαφορετικούς λογαριασμούς για να συγκρίνεις ποιος την έχει μεγαλύτερη…την εταιρεία.

Vendetta

@Gvirginia ισως γιατι το ειχα στειλει 5 φορες το συγκεκριμενο σχολιο και δεν ειχε δημοσιευτει?
Προς αυτους που δεν εχουν τπτ να κανουν στη ζωη: εαν θελετε να δημοσιευσετε σχολιο με αλλο nickname–>copy paste και αλλαγη nickname-email–> 5-10 δευτερολεπτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.