Samsung: Πατεντάρει έξυπνο δαχτυλίδι για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Μετά τα smartwatch κα smartband, το επόμενο trend φαίνεται θα είναι τα έξυπνα δαχτυλίδια ή αλλιώς smart rings. Η Samsung υπέβαλε αίτηση για μια νέα πατέντα ενός έξυπνου δαχτυλιδιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειριστήριο για να ελέγχεις smartphones, tablets, έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες έξυπνες συσκευές που έχεις στο σπίτι σου.

Ο κύριος τρόπος λειτουργίας είναι η περιστροφή. Περιστρέφοντας το δαχτυλίδι δεξιά και αριστερά μπορεί να ενεργοποιήσει προκαθορισμένες λειτουργίες, και αν για παράδειγμα έχεις το κινητό στο χέρι σου, το δαχτυλίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιηγηθείς στην οθόνη και σε πιο περίπλοκες λειτουργίες.

Η Samsung θέλει μέσω του δαχτυλιδιού να έχεις διάφορες δυνατότητες όπως να αλλάξεις κανάλι στην τηλεόραση, να ανάψεις τα φώτα ή ακόμη και να χειριστείς κάποιες λειτουργίες των social media, όπως το Facebook. Να πούμε ότι το Samsung Gear S2 έχει περιστρεφόμενο bezel και η λειτουργία του smart ring θα βασίζεται σε αυτό.

Η Samsung δεν είναι η μόνη που έχει σκεφτεί την ιδέα του έξυπνου δαχτυλιδιού, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που στρέφονται προς τα εκεί, αλλά με διαφορετική προσέγγιση. H Microsoft θέλει ένα δαχτυλίδι που αναγνωρίζει τις χειρονομίες, η Google οραματίζεται ένα έξυπνο δαχτυλίδι με το οποίο χειρίζεσαι το Google Glass. Η Apple πρόσφατα κατέθεσε πατέντα για το δικό της δαχτυλίδι που θα φέρει αισθητήρες κίνησης, φωνητικές εντολές, σύστημα απτικής ανάδρασης, βιομετρικούς αισθητήρες, κάμερα και οθόνη αφής, ουσιαστικά ένα smartwatch για το δάχτυλο.

samsung smart ring, Samsung: Πατεντάρει έξυπνο δαχτυλίδι για να ελέγχεις τις συσκευές σου

samsung smart ring, Samsung: Πατεντάρει έξυπνο δαχτυλίδι για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stefanos

“In brightest day, in blackest night,
No evil shall escape my sight”

Green lantern

dimitris

το πολυτιμο μου!!!!χαχαχα

dimz

Και όταν το accelerometer καταλαβαίνει ότι το χρησιμοποιείς, να φωτίζει επιγραφή στα Elvish 😛

Ελπίζω πάντως να τα πάει καλύτερα από εκείνο στο Kickstarter. Απ’ όσο θυμάμαι από reviews, ήταν πολύ χονδρό και όποτε ήθελε δούλευε.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Δαχτυλιδι durex?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.