Samsung SmartThings Find: Νέα υπηρεσία έυρεσης αντικειμένων σε κοντινή απόσταση

, Samsung SmartThings Find: Νέα υπηρεσία έυρεσης αντικειμένων σε κοντινή απόσταση

Μέρος της εφαρμογής SmartThings, η υπηρεσία SmartThings Find επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν εύκολα τις συνδεδεμένες Galaxy συσκευές τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες BLE και UWB.

Η Samsung ανακοινώνει ότι η υπηρεσία SmartThings Find, που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα τις Galaxy συσκευές τους χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Bluetooth χαμηλής ενέργειας (BLE) και υπερ-ευρυζωνικότητας UWB – Ultra Wide Band διαθέσιμη στα Galaxy Note20 Ultra και Galaxy Z Fold 2 είναι διαθέσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εύκολη και ασφαλής ανεύρεση συσκευών

Μετά την ολοκλήρωση μια εύκολης διαδικασίας εγγραφής, οι χρήστες της υπηρεσίας SmartThings μπορούν να βρουν εύκολα τις Galaxy συσκευές τους, είτε πρόκειται για smartphone, tablet, smartwatch ή ακόμα και για το κάθε earbud ξεχωριστά, μέσω της εύχρηστης εφαρμογής SmartThings.

Με την υπηρεσία SmartThings Find, οι συσκευές μπορούν να εντοπιστούν εύκολα, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης . Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι οι χρήστες της υπηρεσίας SmartThings μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια το Galaxy smartphone ή tablet τους για να βοηθήσουν άλλους χρήστες να εντοπίσουν τις χαμένες συσκευές τους. Εφόσον η συσκευή έχει παραμείνει εκτός σύνδεσης για 30 λεπτά, παράγει ένα BLE σήμα, που μπορεί να εντοπιστεί από άλλες συσκευές.

Σε περίπτωση που ο χρήστης αναφέρει τη συσκευή ως χαμένη μέσω της υπηρεσίας SmartThings Find, οποιοδήποτε κοντινό Galaxy smartphone ή tablet που έχει επιλέξει να συμβάλλει στην ανεύρεσή του μπορεί να ειδοποιήσει τον διακομιστή της Samsung για την τοποθεσία του, ο οποίος στη συνέχεια θα ειδοποιήσει τον χρήστη. Όλα τα δεδομένα της υπηρεσίας SmartThings Find είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα, διασφαλίζοντας ότι η τοποθεσία της συσκευής δεν αποκαλύπτεται σε κανέναν εκτός από τον κάτοχό της.

Ταχύτερη ανεύρεση των Galaxy συσκευών με λεπτομερείς οδηγίες

Ο εντοπισμός της συσκευής γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, με ενσωματωμένους χάρτες και την δυνατότητα παραγωγής χαρακτηριστικού ήχου από τη συσκευή. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία SmartThings Find στο smartphone ή το tablet του, και στη συνέχεια να επιλέξει τη συσκευή που θέλει να εντοπίσει. Στη συνέχεια, το smartphone θα του δείξει την ακριβή τοποθεσία της συσκευής στο χάρτη. Μόλις πλησιάσει σε αυτήν, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε να «κουδουνίσει» η συσκευή ή να την εντοπίσει μέσω της AR λειτουργίας Search Nearby6, που εμφανίζει έγχρωμα γραφικά, των οποίων η ένταση αυξάνεται όταν πλησιάζει στη συσκευή.

Διαθεσιμότητα

Από τις 29 Ιανουαρίου, η λειτουργία SmartThings Find θα είναι διαθέσιμη για κατόχους συσκευών Galaxy smartphones και tablets με λογισμικό Android 8 ή νεότερο, Galaxy Watch συσκευές με Tizen 5.5 ή νεότερο και Galaxy Buds+ και Galaxy Buds Live, σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της εφαρμογής SmartThings. Ακόμα, στις αρχές του έτους φέτος, η Samsung θα διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητες της υπηρεσίας όσον αφορά στις ετικέτες παρακολούθησης, για να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίσουν κι άλλα αγαπημένα αντικείμενα, πέραν των Galaxy συσκευών τους.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.