Samsung: Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 17 χρόνια

Samsung TV, Samsung: Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 17 χρόνια

Η Samsung Electronics, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Omdia, διακρίθηκε για την προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία καινοτομία που εισάγει στη βιομηχανία. Πρόκειται για μια διάκριση που την κατατάσσει πρώτη στον κλάδο της τηλεόρασης για 17η συνεχή χρονιά και οφείλεται στη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες προβολής και προϊόντα.

Δίνοντας προτεραιότητα στη σειρά των premium προϊόντων της, η Samsung διακρίνεται στον κλάδο της τηλεόρασης για 17 συναπτά έτη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σειρά Neo QLED. Το 2022, η Samsung σημείωσε πωλήσεις 9,65 εκατομμύριων τηλεοράσεων QLED και Neo QLED, αυξάνοντας τις σωρευτικές πωλήσεις σε 35 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία της σειράς το 2017. Η Samsung κυριάρχησε, επίσης, στο τμήμα της αγοράς τηλεοράσεων μεγάλου μεγέθους το 2022, σημειώνοντας μερίδιο αγοράς 36,1% και 42,9% για τηλεοράσεις άνω των 75 ιντσών και 80 ιντσών αντίστοιχα. Για την αγορά premium τηλεοράσεων με τιμή άνω των 2.500$, η Samsung διατήρησε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ως προς τα έσοδα με 48,6%.

«Η κορυφαία διάκριση της Samsung τα τελευταία 17 χρόνια κατέστη δυνατή χάρη στη διαρκή πίστη και εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα προϊόντα μας», σημείωσε ο Cheolgi Kim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε το δρόμο για τη δημιουργία συσκευών που προσφέρουν premium εμπειρίες και κορυφαία ποιότητα εικόνας».

Samsung TV, Samsung: Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 17 χρόνια

Το λανσάρισμα της τηλεόρασης Bordeaux το 2006 σηματοδότησε την μαζική υιοθέτηση των τηλεοράσεων LCD, που ενσωματώνουν προηγμένο σχεδιασμό και λεπτεπίλεπτο form factor. Ακόμη, ήταν η πρώτη φορά που η Samsung κατέλαβε την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά τηλεόρασης. Η εταιρεία συνέχισε να φέρνει καινοτόμες τεχνολογίες πιο κοντά στους καταναλωτές λανσάροντας την πρώτη της τηλεόραση LED το 2009 και την Smart TV το 2011, κατέχοντας την κορυφαία θέση στην αγορά σε κάθε ένα από αυτά τα λανσαρίσματα και μετά.

Το 2017, η Samsung καθιέρωσε τον όρο «οθόνη επόμενης γενιάς» αποκαλύπτοντας την πρώτη τηλεόραση QLED, η οποία χρησιμοποίησε την τεχνολογία quantum dot για να επιτύχει όγκο χρώματος 100 τοις εκατό για πρώτη φορά στη βιομηχανία. Το 2018, η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρωτοποριακό μοντέλο QLED 8K, ενώ ακολούθησε η Quantum Mini LED Neo QLED και η αυτοφωτιζόμενη τηλεόραση MICRO LED το 2021. Αυτή η συλλογή καινοτόμων τεχνολογιών επαναπροσδιόρισε το πρότυπο για την ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης, συνεχίζοντας να θέτει νέα σημεία αναφοράς στη βιομηχανία, κάθε φορά.

Επιπλέον, η Samsung βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρωτοποριακών νέων κατηγοριών προϊόντων, όπως είναι η σειρά Lifestyle. Ξεκινώντας με την εμβληματική The Serif το 2016, η Samsung συνέχισε να εξελίσσει τη σειρά προϊόντων της με μοντέλα που βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη μέσω προϊόντων όπως οι The Frame, The Sero, The Terrace, The Premiere και ο φορητός προτζέκτορας The Freestyle.

Το 2023, η δέσμευση της Samsung για καινοτομία συνεχίζεται με την ανάπτυξη διαισθητικής τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών. Το σύστημα SmartThings θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση και συνδεσιμότητα πολλαπλών συσκευών με την ασφάλεια να παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τη Samsung, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν ουσιαστικά εξατομικευμένες εμπειρίες, που θα ικανοποιούν τις μοναδικές προτιμήσεις και τις ανάγκες τους.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.