Samsung: Την πρώτη πραγματικά zero-bezels τηλεόραση θα αποκαλύψει στη CES 2020

Samsung, Samsung: Την πρώτη πραγματικά zero-bezels τηλεόραση θα αποκαλύψει στη CES 2020

Σύμφωνα με νέα αναφορά, η Samsung Electronics πρόκειται να αποκαλύψει μία premium bezel-less τηλεόραση στην επερχόμενη CES 2020. Μάλιστα, αν όσα λέγονται ισχύουν, η συγκεκριμένη τηλεόραση θα είναι η πρώτη του είδους της.

Η πρώτη zero-bezels τηλεόραση

Με βάση τις αναφορές που κυκλοφορούν, αρκετά στελέχη της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας έδωσαν το ΟΚ για την διάθεση της εν λόγω τηλεόρασης στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2020.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης είναι ότι τα bezels είναι ανύπαρκτα. Η Samsung κατάφερε να ενώσει το panel της οθόνης με το κύριο σώμα μειώνοντας όσο γίνεται τα περιθώρια μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο σχεδόν εκμηδένισε τα bezels.

Σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας ανάπτυξης, σε αντίθεση με άλλες “bezel-less” τηλεοράσεις που διατηρούν έστω και ελάχιστα bezels, αυτή της Samsung έχει “zero-bezels“. Ο ίδιος σημειώνει ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια είναι η μοναδική που κατάφερε να βγάλει στην παραγωγή ένα τόσο “extreme design“.

Η Samsung σχεδιάζει να μετατρέψει σε βασικό χαρακτηριστικό των τηλεοράσεων της με μέγεθος 65 ιντσών και πάνω τα μηδενικά bezels. Ωστόσο, η πηγή αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα της κατασκευής τους. Υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε το panel να αποκολληθεί από το κύριο σώμα.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες για το θέμα, ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Αναμένουμε τη CES 2020, όπου η Samsung θα αποκαλύψει τα πάντα για το επερχόμενο σχεδιαστικό θαύμα στην οικιακή ψυχαγωγία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Πάλι φρου φρου και αρώματα από την Samsung και η ουσία πάλι θα είναι μηδέν, Όταν αγοράζω Smart TV τον 21 αιώνα πρώτα θα κοιτάξω να έχει από 3 και πάνω HDMI, τουλάχιστον το ένα να είναι Version2 αλλιώς το πραγματικό 4Κ από συσκευή που δίνει μέσω HDMI το ξεχνάς, να έχει τουλάχιστον ένα USB 3 αλλιώς την αναπαραγωγή 4Κ αρχείων την ξεχνάς, και για τέλος να υποστηρίζει όλες της μορφές ήχου και εικόνας μέσω του USB, που βάζεις να δεις ταινία μέσο USB Stick και σου βγάζει ότι δεν υπάρχει περιεχόμενο ή ότι δεν το υποστηρίζει. Ο βασικότερος λόγος που επέλεξα Sony Smart TV πέρυσι, υποστηρίζει όλα τα αρχεία ήχου και εικόνας, έχει 4 USB από τα οποία τα 2 είναι USB 3 5V 500mA, έχει 4 HDMI, θύρα οπτικών ινών για να δώσω ήχο στο Home Theatre μου και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και φυσικά 2ετή εγγύηση από το εργοστάσιο, πράγματα που σε αυτήν την κατηγορία τιμής 800€-1.000€ (σε έκπτωση) δεν τα είχε ούτε η Samsung ούτε η LG. Το menu του androit TV η αλήθεια είναι ότι με έχει κολοβολέψει αρκετά σε σχέση με τα ακατανόητα και μπελαλίδικα menu των Samsung και ειδικά της LG που μοιάζει σαν… Συνέχεια »

Μανωλης

Όλο μπούρδες λες και τπτ αλλο

Greg

Μανώλη επειδή είσαι τέρμα προκλητικός μαζί μου σε πολλά σχόλια μου μα τον θεό θέλω να σε βρω… να μου τα πεις μπροστά μου και όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο πανίβλακα, και το έχω προσέξει ότι το κάνεις και σε άλλους αυτό. (το Techblog απορώ πως αφήνει άτομα σαν εσένα να προσβάλουν άλλους σχολιαστές, δύο τινά συμβαίνουν, ή το γουστάρει γιατί τραβάει κλικ, ή του χαϊδεύεις τα αυτιά και είσαι υπό καθεστώς προστασίας,)

Rizo

Greg ο Μανώλης έχει δίκαιο. Άκυρα εντελώς αυτά που λες. Εδώ το άρθρο λεει για πρώτη bezeless οθόνη 65″ που θα κάνει κανενα 2χιλιαρο τουλάχιστον. Το θεμα είναι αισθητικό δηλαδή. Αλλα πέρα από αυτό, λες να μην έχει hdmi 2, ή ολα τα νέα κόλπα; Και το usb 2 παίζει 4Κ και να ξέρεις οτι 5v 500mA είναι το usb2. Το πραγματικό 3 δίνει περισσότερο. Η παλια μου η Samsung του 2011 σειρα 6000 παίζει και DTS ήχο και ενα σκασμό αρχεία ( και το βασικό το mkv με υπότιτλους) και δίνει και οπτική ίνα, έχει 3 hdmi και 3 USB εκ των οποίων η μια ειναι και 5v 1A για να σηκώνει όλους τους δίσκους. Παίρνει και ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Απο το 2011 με μια τυπική σειρα 6 (3D) αυτά… Το θεμα πλέον είναι η εικόνα. Που την αντίθεση που δίνουν οι Oled δεν την φτάνουν οι LCD. Εκεί παίζεται το παιχνίδι πλέον. Επίσης πολλοί, όπως εγώ, συνδέουν την τηλεόραση με HTPC και κάνουν πολυ περισσότερα και δεν στηρίζονται στο λειτουργικό της τηλεόρασης. Σε αυτό μόνο που έχεις μάλλον δίκαιο είναι στο android των Sony. Μια χαρα είναι π.χ. και οι Samsung αλλά σαν το android δεν είναι.

Greg

Rizo ξεκινάμε, 1ον λες για τον Μανώλη, από πότε έχει δίκιο κάποιος που δεν αντιπαραθέτει καθόλου στοιχεία αλλά αντίθετα προσβάλει ??? 2ον είμαι στον χώρο των τηλεοράσεων από το 2006΄, έχω παραδώσει Samsung τηλεοράσεις και τις έχω πάρει πίσω ημέρες μετά γιατί έκαψαν πιξελογραμμές όσο δεν φαντάζεσαι, 3ον μιλάς για πάνελ OLED, μέχρι στιγμής μόνο η LG έχει πάνελ OLED για τηλεοράσεις, καταρχήν κάνεις λάθος, οι OLED δεν σου δίνουν μεγάλη αντίθεση και μάλιστα η φωτεινότητα είναι χαμηλότερη από της LCD γιατί το πάνελ είναι αυτοφωτιζόμενο, δεν έχει δηλαδή LED φωτισμού από πίσω, oι OLED ποιο πιστά χρώματα σου δίνουν και ποιο πιστό λευκό και μαύρο λόγο των λιγότερων στρώσεων, και μην τρελαίνεσαι, δεν είναι δα και τόσο ουάου τεχνολογία, πάσχει από το Burn in που είναι απλά θέμα χρόνου να το βγάλει και για εμένα τα OLED πάνελ θα έχουν την ίδια τύχη με της PLASMA, το άμεσο μέλλον είναι των LCD με τις QLED, microLED κλπ. 4ον μιλάς για μια τηλεόραση του 2011΄ και έχουμε 2020′, ξέρεις πόσα έχουν αλλάξει από τότε? καταρχήν η Samsung και η LG πλέον δεν υποστηρίζει συγκεκριμένους τύπους ήχου και εικόνας, τράβα βάλε USB Stick σε Samsung και LG του 2019΄ και αν… Συνέχεια »

Ανδρέας

Οτι θέλετε να δείτε. Στο Rtings παιδιά για όλες της απορίες… Έχω ολεντ και το έχω αλλάξει 2 φορές αλλά με την εγγύηση της lg απο burn in. Και μάλιστα είχα την B6 και μετα μου την αντικατάστασησαν με την C8. Τη άλλο θες απο μια εταιρεία…

Greg

Ανδρέα φίλε μου αφού σου άλλαξαν 2 τηλεοράσεις μέσω της εγγύησης τις να σου πως, ή είσαι τυχερός ή έχεις τα κονέ σου 😛 , μπράβο πάντως για την LG που σου άλλαξε 2 τηλεοράσεις, το κακό είναι πως από το φαινόμενο Burn in δεν θα ξεφύγεις όσες OLED και να σου δώσουν, είναι πάθηση και δεν διορθώνεται, απλά απέφυγε να έχεις σταθερά φωτιζόμενα εικονίδια στην οθόνη σου και ευχήσου να είσαι τυχερός.

Rizo

Greg τι να αντιπαραθέσει ο Μανωλης; Γενικά το πρώτο σου σχόλιο είναι off topic. Αυτο και μονο είναι αρκετό. Πέρα απο αυτό όμως σου λεω οτι αυτά που ζητάς απο μια τηλεόραση, αυτά που γράφεις στο πρώτο σου σχολιο δηλαδή είναι στάνταρ εξοπλισμός σε ολες τις τηλεοράσεις απο 500€ και πανω. Και τα κάνει η ΠΑΛΙΑ μου Samsung του 2011 (οπως εγραψα!) που ειχα βάλει εκατοντάδες mkv. Τωρα για τις εντελώς καινουργιες που λες δεν εχω δοκιμάσει, αλλα θα είναι fail να σταμάτησαν κάτι τόσο απλό. Το παρόν και το μελλον βεβαια δεν ειναι το usb, αλλα το media pc να κανεις τα πάντα. Και εγω είμαι στον χώρο των τηλεοράσεων- και οχι μονο – απο το 2008, αλλα με αυτά που λες φαίνεται οτι δεν ξέρεις και πολλα. Το LCD είναι παλια τεχνολογία και οικονομικη. Το qled που λες είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το triluminos των Sony που υπάρχει τόσα χρόνια, απλα οπως και οι LCD έχει βελτιωθεί και αυτό, οπως και τοσα αλλα πράγματα, αλλα φτάνει στα ορια του. Σε πιο τεχνικούς όρους οπως το blue backlight δεν χρειάζεται να εξηγησω τωρα. Οι oled οχι μονο ειναι πιο νεα τεχνολογια, αλλα φαίνεται και ποσο ασχετος είσαι… Συνέχεια »

Greg

Rizzo λες εμένα άσχετο αλλά ρε φίλε έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου, πάρε λοιπόν μερικές πληροφορίες για να μάθεις γιατί σε αυτά που είπες είσαι εκτός. 1ον μου κάνεις συζήτηση με βάση την 9 ετών τηλεόραση σου, όρισε ένα ποσό πχ από 800 εως 1000€, τράβα έξω στα καταστήματα και δες τι υπάρχει και τι δίνει η κάθε TV σήμερα, όχι τι δίνει η 9 ετών TV σου, οι τηλεοράσεις αλλάζουν κάθε χρόνο, 9 χρόνια μετά άλλαξαν πάρα πολλά, εγώ το αρχικό μου σχόλιο το έκανα με βάση συγκριτικό την TV που τελικά αγόρασα Αύγουστο του 2018′ και της αντίστοιχες TV των άλλων εταιριών στο ίδιο επίπεδο τιμής κατηγορίας εκείνη την εποχή και όχι 10χρόνια πριν. 2ον για να δεις ότι εσύ είσαι ο άσχετος μάθε τα εξείς. τα OLED πάνελ είναι αυτοφωτιζόμενα, δηλαδή ΔΕΝ έχουν ταινίες LED από πίσω για να δίνουν φως, γιαυτό και έχουν βαθύ μαύρο και γιαυτό και ΔΕΝ έχουν υψηλή φωτεινότητα και ο λόγος που έχουν ποιο ζωντανά χρώματα είναι γιατί εφόσον τα LED φωτισμού δεν υπάρχουν και άρα δεν υπάρχουν και οι πολλές στρώσεις για να γίνεται η διάχυση του φωτός. 3ον Oι QLED και οι microLED είναι LCD πάνελ και ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ… Συνέχεια »

Rizo

Greg Γιατί επιμένεις να λές για την ΠΑΛΙΑ μου τηλεόραση του 2011, ενώ έγραψα ότι έχω και πιο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΞΥΠΝΑΑΑΑ
Και ότι λες πέρα παρακάτω είναι είτε οι βασικές γνώσεις είτε δεν έχεις ιδέα.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled
Αυτή είναι μία Qled οθόνη. Πήγαινε και δες την φωτογραφία που δείχνει τα Pixels και ψάξε να βρείς τα λευκά που λές. Πραγματικά πιστεύω δεν αξίζει να συνεχίσω να απαντάω. Σου ξαναλέω, ψάξε καλύτερα.
Επίσης τα microLED θα είναι σαν τα Oled δηλαδή εντελώς αυτοφωτιζόμενα μικρά leds και δεν θα υπάρχουν καθόλυο υγροί κρύσταλλοι που έχουν οι LCD. Σε παρακαλώ ενημερώσου, γιατί μπορεί να έχω τηλεόραση του 2016 (το ξαναλέω γιατί μπορεί ακόμα να μην το κατάλαβες!) αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις και τις τεχνολογίες.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!!!
Τέλος απο μένα.

Rizo

Επίσης το Q στις QLED σημαίνει “Quantum” και είναι μία επιπλέον στρώση ταινίας που έχει μέσα Quantum dots τα οποία ενισχύουν τα χρώματα. Και η τεχνολογία αυτή πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις Sony Triluminos. Καμία σχέση με το Q=Quad που λές! RGBW έχουν και οι κλασικές LCD αν το επιλέξουν οι κατασκευαστές.

Nickolas

Το usb2 μια χαρά μπορεί να “αντέξει” 4Κ αρχεία, μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ταχύτητα του σκληρού δίσκου, αλλά και πάλι πρέπει να είναι αρχαίος για να υπάρξει θέμα.
Προσωπικά πρόσφατα πήγα στη 49αρα LG sm9000 στα 800 ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα είχε πραγματικά όλα τα καλούδια που ήθελα. Αρχικά είναι καθαρό 10bit πάνελ με υψηλή φωτεινότητα για καλό HDR, έχει 4 HDMI όλα 2.1 και 120HZ ώστε του χρόνου όταν βγουν και οι νέες κονσόλες και το υποστηρίζουν θα είμαι οκ. Επίσης υποστηρίζει Dolby Vision και Dolby Atmos αν αποφασίσω να συνδέσω κάνα καλό ηχοσύστημα αργότερα μέσω hdmi(earc) καθώς και bluetooth 5.
Τέλος βρίσκω απίστευτα βολικό το webos της LG σε συνδυασμό με το magic remote που λειτουργεί σαν mouse γίνονται όλα εύκολα και γρήγορα.

Φωτης

Εγω αυτο που ξερω ειναι οταν πας σε lg oled δεν υπαρχει γυρισμος.. Μαυρο χρωματα αντιθεση local dimming στο θεο!!!
Το μελλον ειναι μονο οι micro led που συνδυαζει κ τις δυο τεχνολογιες κ δεν θα εχεις κ burn in..
Oσο για την bezel less samsung ειναι εντυπωσιακη!!

Dimitris

Για καθαρή τεχνολογία OLED και ανοικτό λογισμικό ANDROID μόνο SONY. Τέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 6: Απογοητευτικά τα νέα για το σύστημα κάμερας

Η πιο πρόσφατη δημοσίευση του leaker Ice Universe παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα για το Galaxy Z Fold 6 της Samsung.