Η “έξυπνη” μάσκα ύπνου για την αϋπνία

μάσκα ύπνου αϋπνία, Η “έξυπνη” μάσκα ύπνου για την αϋπνία

Η έξυπνη μάσκα ύπνου της Sana Health υπόσχεται να κοιμάστε σαν πουλάκι, δέκα λεπτά αφού την φορέσετε, ξεχνώντας πλέον της νύχτες αϋπνίας. Η μάσκα της Sana Health μπλοκάρει εντελώς το φως, ενώ διαθέτει μηχανισμούς οι οποίοι χρησιμοποιούν οπτικοακουστική διέγερση.

Αυτή η τεχνολογία ενεργοποιεί μοτίβα του εγκεφάλου, τα οποία εντοπίζονται στις βέλτισες φάσεις του κύκλου του ύπνου, προκαλώντας έτσι βαθιά χαλάρωση και νικώντας την αϋπνία. Επιπλέον, η μάσκα ύπνου Sana μπορεί να παρακολουθεί τις διακυμάνσεις του νευρικού συστήματος του χρήστη, προκειμένου να μπορεί να προσαρμόζει την οπτικοακουστική διέγερση ανάλογα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Richard Hanbury, η συγκεκριμένη μάσκα ύπνου θα είναι διαθέσιμη σε περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στο β΄εξάμηνο του 2018 με την τιμή της στα 400 περίπου δολάρια.

Αν και η τιμή της είναι πολύ πιο πάνω από μια τυπική μάσκα ύπνου, αν όντως πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, για κάποιους που πάσχουν από συνεχόμενες αϋπνίες, θα είναι μια καλή επένδυση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Ενδιαφέρον και όχι μόνο για την αυπνία. Πχ μπορεί κάποιος να προγραμματίζει και πόσες ώρες θα κοιμάται αφού θα μπορούσε να παρακολουθεί ποτέ είναι κάποιος έτοιμος να ξυπνήσει πριν την ώρα του και να επεμβαίνει. Έτσι θα έχουμε πιο ξεκούραστους ύπνους και περισσότερη ενέργεια το πρωί.

Αρκεί να είναι τέλειος ακίνδυνο και αποδοτικό.

Νίκος Α.

Μία από τίς λίγες ‘τεχνολογικές’ ειδήσεις που μου κίνησαν το ενδιαφέρον.
Διαβάζοντας το άρθρο σκεφτόμουν οτι μπορεί να διέθετα ακόμα και 100€ για μιά μάσκα ύπνου που θα έχει ένα σίγουρο αποτέλεσμα.
Αλλά 400 δολλάρια δηλαδή περίπου το φθηνότερο 350€ πάει όντως πολύ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;