SD Card: Νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση τις επιδόσεις στην εκτέλεση εφαρμογών

Η SD Association δημιούργησε ένα νέο σύστημα κατηγοριοποίησης των SD καρτών, το οποίο έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τις επιδόσεις της κάθε κάρτας μνήμης στην εκτέλεση εφαρμογών. Η πρώτη κλάση ονομάζεται Α1, και είναι μέρος του Secure Digital 5.1 Spec, το οποίο δημοσίευσε η SD Association, με τις υπόλοιπες κλάσεις να ακολουθούν αργότερα.

Η App Performance Class A1, όπως είναι ολόκληρο το όνομα, θα απαιτεί η κάρτα μνήμης να έχει σταθερή απόδοση τα 10MB/s, καθώς και 1500 random reads IOPS (input/output operations per second) και 500 random write IOPS. Οι επιδόσεις αυτές δεν είναι πολύ απαιτητικές, αφού η σημερινή κατηγορία UHS Speed Class 1 και κανονικές Speed Class 10 κάρτες έχουν αντίστοιχες επιδόσεις.

Αυτό που έχει σημασία στην νέα κατηγοριοποίηση είναι η ρύθμιση των επιδόσεων IOPS, κάτι το οποίο έχει γίνει απαραίτητο σήμερα, αφού οι SD κάρτες έχουν εξελιχθεί από ένα μέσο αποθήκευσης, σε μια μορφή flash storage, το οποίο αρκετές φορές χρησιμοποιούμε για να τρέξουμε εφαρμογές.

Αρκετές κάρτες σήμερα μπορεί να προσφέρουν σταθερή απόδοση, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη random read/write ικανότητα για να χρησιμοποιηθούν ως κύρια μνήμη σε φορητές συσκευές. Με το νέο App Performance rating, θα είναι πιο εύκολο να έχουμε μια καλύτερη ιδέα για τις επιδόσεις που θα έχει η κάρτα μνήμης που θα αγοράσουμε.

Secure Digital 5.1 Spec SD Association App Performance Class A1 IOPS random read write, SD Card: Νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση τις επιδόσεις στην εκτέλεση εφαρμογών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear microSD Samsung

Nέα κάρτα microSD 800 MB/s από τη Samsung – Η πρώτη στον κόσμο με SD Express

Η Samsung αποκάλυψε δύο νέα ορόσημα στον τομέα των καρτών μνήμης, που θα κάνουν πιο εύκολη τη χρήση ΑΙ on-device.

Smartphones Android featured microSD

Πώς να επιδιορθώσετε μια κατεστραμμένη κάρτα SD

Πολλοί χρήστες Android χρησιμοποιούν εξωτερικό χώρο αποθήκευσης – όπως μια κάρτα microSD – για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους.

Gear featured microSD Samsung

Samsung: Η κάρτα microSD Pro Endurance μπορεί να καταγράφει για 16 χρόνια

Η Samsung παρουσίασε τη νέα της κάρτα microSD, την Pro Endurance, που είναι βελτιστοποιημένη για εγγραφή βίντεο σε Full HD και 4K.

Gear microSD Samsung

Samsung: Υποδοχή για κάρτες UFS και microSD

Την περασμένη εβδομάδα η Samsung ανακοίνωσε τη πρώτη σειρά UFS καρτών στον κόσμο. Βασισμένες στο UFS 1.0 standard, οι κάρτες αυτές θεωρούνται ως ο διάδοχος των σημερινών καρτών microSD, που χρησιμοποιούνται παντού.