Σε “ελεύθερη πτώση” η αγορά των tablets

tablets, Σε “ελεύθερη πτώση” η αγορά των tablets

Θύμα της κρίσης πέφτει και η παγκόσμια αγορά tablets, με τις πωλήσεις τους να υποχωρούν κατακόρυφα στη διάρκεια του 2022.

Οι παγκόσμιες αποστολές tablets μειώθηκαν κατά 3,6% το περασμένο έτος σε ετήσια βάση, με την επίδοση αυτή να βάζει τέλος σε δύο χρόνια σταθερής ανάπτυξης της αγοράς, η οποία πάντως παραμένει πολύ πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα. Οι παγκόσμιες αποστολές tablets μειώθηκαν κατακόρυφα το 2022, σύμφωνα με το IDC TrackerΜάλιστα, σε επίπεδο του τελευταίου τριμήνου οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 0,3%, φθάνοντας σε όγκο τα 45,7 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της International Data Corporation (IDC).

Εν τω μεταξύ, οι αποστολές Chromebook συνέχισαν να συρρικνώνονται το 4ο τρίμηνο του 2022, με πωλήσεις συνολικά 3,6 εκατ. μονάδων, σημειώνοντας πτώση 24,3% σε ετήσια βάση. Οι αποστολές για ολόκληρο το έτος μειώθηκαν κατά 48% το 2022, μετά από μια εκπληκτική αύξηση 180,5% το 2021.

Η Apple και η Samsung συνέχισαν να είναι οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης για την παγκόσμια αγορά των tablets το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η Apple παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς, έχοντας μάλιστα κερδίσει δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021.

Στη δεύτερη θέση της αγοράς βρέθηκε η Samsung, ενώ την τρίτη κατέλαβε η Amazon. Lenovo και Huawei ολοκληρώνουν την πεντάδα με τους κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς tablets, ολοκληρώνοντας, μάλιστα, το τρίμηνο με στατιστική ισοπαλία για την τέταρτη θέση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Huawei Huawei Tablets

Huawei MediaPad M3 Lite 10: Επίσημα με Android Nougat και πάχος 7.1 χλστ.

H Huawei συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά των MediaPad tablets και σήμερα ανακοίνωσε το MediaPad M3 Lite 10. Πρόκειται για ένα tablet που ανήκει στη μεσαία κατηγορία και το πάχος του είναι μόλις 7.1 χλστ. Επίσης διαθέτει 4 Harman/Kardon ηχεία για καλύτερη εμπειρία ήχου.

Tablets Huawei Huawei Android Tablets Huawei Tablets

Huawei MediaPad T3: Επίσημα με τιμή από 129 ευρώ

Μέσα στον Απρίλιο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Huawei ετοιμάζει 4 νέα tablet. Σήμερα, η Κινεζική εταιρεία έβαλε στο website της δύο από τα νέα tablet, τα οποία είναι διαθέσιμα για αγορά online. Το Huawei MediaPad T3 είναι ένα οικονομικό tablet το οποίο έρχεται σε διαφορετικές εκδόσεις και μεγέθη.

Smartphones Huawei Huawei Android Tablets Huawei Tablets

Huawei MediaPad M3: Επίσημα με οθόνη 8.4″ και Kirin 950 [IFA 2016]

Μαζί με τα Huawei Nova και Huawei Nova Plus, από την IFA 2016 η Huawei έκανε τα αποκαλυπτήρια στο Huawei MediaPad M3. Έρχεται με μεταλλικό design, η Huawei έχε δώσει έμφαση σε audio και video βάζοντας dual stereo ηχεία με πιστοποίηση από arman Kardon.

Tablets Huawei Huawei Android Tablets Huawei Tablets

Huawei MediaPad M2 7.0: Επίσημα με οθόνη 7″ και αισθητήρα αποτυπωμάτων

Μαζί με το Huawei G9 Lite σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα το Huawei MediaPad M2 7.0. Η 8ιντση έκδοση ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2015 με οκταπύρηνο Kirin 930, μνήμη RAM 3GB και χωρητικότητα 32GB.