Seagate GoFlex Satellite, Ασύρματος σκληρός δίσκος Wi-Fi

Οι ανάγκες μας για αποθηκευτικό χώρο αυξάνονται καθημερινά. Αγοράζουμε ένα σκληρό δίσκο και μετά από λίγο γεμίζει και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε καθώς η ποιότητα και το μέγεθος των φωτογραφιών μας, των ταινιών και τις μουσικής μας όλο μεγαλώνει με την υποστήριξη καινούργιων αναλύσεων.

, Seagate GoFlex Satellite, Ασύρματος σκληρός δίσκος Wi-Fi

Πως είναι δυνατόν όλο αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο να χωρέσει στην κάρτα μνήμης του κινητού μας. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που πλέον υπάρχει κάρτα μνήμης μεγέθους έως και 64GB, η τιμή της είναι ιδιαίτερα ψηλή για την χωρητικότητα που προσφέρει, ενώ τα περισσότερα smartphones δεν υποστηρίζουν κάρτες πάνω από τα 32GB.

Μια λύση είναι να έχουμε τα δεδομένα μας αποθηκευμένα στο cloud (στο ίντερνετ), άλλα προφανώς πολλοί δεν εμπιστεύονται τις διάφορες υπηρεσίες που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα εκτός το ότι τα πακέτα για Ίντερνετ στο κινητό στην Ελλάδα είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες.

Μια άλλη λύση έρχεται να μας δώσει η Seagate με τον νέο ασύρματο σκληρό δίσκο της GoFlex Satellite. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει με χωρητικότητα 500GB, αρκετά για να καλύψουν το μέσο χρήστη σε συνδυασμό με μια επαναφορτιζόμενη μπαταριά η οποία κρατάει έως και 25 ώρες σε λειτουργιά αναμονής.

Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να περάσετε τα δεδομένα στο δίσκο σας και μέσω του ειδικού προγράμματος και από το κινητό σας να συνδεθείτε με Wi-Fi και να κάνετε streaming τα βίντεο, τις φωτογραφίες σας και οτιδήποτε έχετε στον δίσκο σας, στην οθόνη του κινητού!

Ο Seagate GoFlex Satellite υποστηρίζει ταυτοχρονη σύνδεση έως και τριών iPad αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα smartphones, tablets αρκεί να έχουν WiFi 802.11 b/g/n. Προς το παρόν υπάρχει η εφαρμογή μόνο για iPad, iPhone και iPod touch αλλά το καλοκαίρι θα βγάλουν και την εφαρμογή για Android. Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi υπάρχει και μια θύρα USB 3.0.

Μπορείτε να το προ-παραγγείλετε στην τιμή των 199,99 δολαρίων (140 ευρώ περίπου) και αναμενεται νακυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Εξαιρετικά χρήσιμο και μάλιστα το σκεφτόμουν αυτές τις μέρες πως θα χρειαζόταν ένα τέτοιο προϊόν. Από την άλλη βέβαια την ίδια δουλειά στο σπίτι ή στο γραφείο μπορείς να την κάνεις μέσω δικτύου αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος είναι σαφώς ποιο φορητή λύση.

Γιώργος Τσ.

Άμα είστε αρκετές ώρες στο λεωφορείο ή στο αμάξι ή στο πλοίο/τρένο κτλ, δηλαδή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας…περνάτε ταινίες και απολαμβάνετε ένα ωραίο ταξιδάκι…Όταν υπάρχουν λεφτά για ταξίδια και εκδρομές βέβαια..!! Πάντως πολύ χρήσιμο..!!

Panagos

Ποτε κυκλοφορει ελλαδα;

DarkPain

@Panagos
Δυστυχώς αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη αλλά λογικά θα μας έρθει και εμάς το καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Seagate

H Seagate παρουσιάζει σκληρό δίσκο Mach 2 στα 14 ΤΒ

Ο νέος Exos 2×14 της Seagate είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία Mach2 dual actuator, προσφέροντας μεγάλη χωρητικότητα.

Gear Seagate

Seagate Backup Plus 5TB: Φορητός σκληρός με χωρητικότητα 5TB

Μιας και τα αρχεία γίνονται όλο και μεγαλύτερα, αυξάνεται και η ανάγκη για περισσότερη χωρητικότητα. Πάνε τα χρόνια που ένας σκληρός με 1.5GB ήταν αρκετός για να αποθηκεύεις τα αρχεία από τη δουλειά ή το σχολείο. Σήμερα έχουμε φτάσει για παράδειγμα σε παιχνίδια 10-20GB, επομένως θέλουμε περισσότερο χώρο.

Computers Seagate

Seagate: SSD με χωρητικότητα 60TB

Ένα νέο SAS SSD ανακοίνωσε η Seagate το οποίο έχει χωρητικότητα 60TB και όταν κυκλοφορήσει, μέσα στο 2017, θα έχει στόχο την αγορά τον επιχειρήσεων και των data centers.

Business Seagate

Seagate: Απολύσεις 1.600 εργαζομένων λόγω μείωσης της ζήτησης για σκληρούς δίσκους

Η Seagate, κατασκευάστρια σκληρών δίσκων από το Cupertino της California αποκάλυψε ότι θα προχωρήσεις σε απολύσεις 1.600 εργαζομένων το επόμενο διάστημα.