Το Άμστερνταμ θα δοκιμάσει αυτοκινούμενες βάρκες από το 2017

2

Το μέλλον στις μεταφορές είναι τα αυτοκινούμενα οχήματα παντός τύπου, αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ., με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι είναι πιο ασφαλή συγκριτικά με τους ανθρώπους οδηγούς. Αρκετές μεγάλες πόλεις έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους τους.

Ωστόσο, το Άμστερνταμ, μια πόλη που σχεδόν το ένα τέταρτο καλύπτεται από νερό με κανάλια μήκους πάνω από 100 χιλιόμετρα, επιλέγει τις αυτοκινούμενες βάρκες αντί για αυτοκίνητα.

Η πόλη σχεδιάζει το μέλλον των μεταφορών της και το Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions (AMS) ανακοίνωσε σήμερα μια 5ετή πρωτοβουλία για τις πιθανές λειτουργίες αυτών των πλωτών οχημάτων ρομπότ.

Το πρόγραμμα έχει την ονομασία “Roboat” και υλοποιείται από ερευνητές του MIT σε συνεργασία με δυο ολλανδικά πανεπιστήμια, το Delft University of Technology και το Wageningen University and Research. Έχουν στη διάθεσή τους 25 εκατομμύρια δολάρια και στόχος είναι τα πρώτα ρομποτικά οχήματα να κυκλοφορήσουν στα κανάλια του Άμστερνταμ μέσα στο 2017.

Τα οχήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά αγαθών αλλά και ως προσωρινές γέφυρες.

self driving boats

self driving boats

self driving boats

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Χεχε τουλάχιστον δεν θα έχει πεζούς που θα πετάγονται :), αλλά νομίζω ότι είναι πιο περίπλοκο από την οδήγηση σε δρόμο, διότι η βάρκα δεν έχει φρένα και ανάλογα με τον αέρα/κύμα πάει αλλού η ρότα.

Γενικά σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε 100% αυτόνομη οδήγηση παντού γιατί έτσι πάει να γίνει και έτσι πρέπει να γίνει.

Junkermann

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα