Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

Αν ασχολείστε με την μουσική, ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε ακούσει το όνομα Sennheiser Orpheus. Το όνομα αυτό παραπέμπει σε κάποια ιδιαίτερα ακουστικά του Γερμανού κατασκευαστή, τα οποία δεν θα τα δεις σε καταστήματα καθώς κατασκευάστηκαν μόνο 300 κομμάτια και κόστιζαν υπερβολικά πολλά χρήματα.

Τα ακουστικά Orpheus κατασκευάστηκαν πριν 25 χρόνια και σήμερα η Sennheiser, ύστερα από δέκα χρόνια σχεδιασμού, θέλει να φέρει τον διάδοχό τους.

Τα νέα Orpheus είναι και αυτά κάτι το μοναδικό, όπως και ο προκάτοχός τους. Για αρχή έχουν τον δικό τους μικροσκοπικό ενισχυτή, φτιαγμένος από γυαλί και ένα στερεό μπλοκ μαρμάρου Carrara και κομβία από ορείχαλκο που είναι βαμμένα σε χρώμιο.

Οι vacuum tubes συνδέονται με το μαρμάρινο περίβλημα με σύστημα ελατηρίων, ώστε να αποσβένει και να αποτρέπει κάθε θόρυβο που μπορεί να δημιουργηθεί. Περιβάλλονται από υψηλής ποιότητας χαλαζία ώστε να προστατεύονται από θόρυβο που θα δημιουργεί ο αέρας.

Ο ενισχυτής έχει οπτική είσοδο, coaxial και USB inputs για τον ήχο αλλά και 8 εσωτερικούς DACs, τέσσερις για κάθε κανάλι ώστε να αυξήσει την ακρίβεια και να μειώσει την παραμόρφωση και τον θόρυβο.

Αν αυτά δεν φτάνουν, τα Orpheus είναι τα πρώτα ηλεκτροστατικά ακουστικά με τον δικό τους Cool Class-A MOSFET ενισχυτή, ενσωματωμένο σε κάθε ακουστικό. Αυτό εξαλείφει την χωρική αντίσταση του καλωδίου, προσφέροντας 200% πιο αποτελεσματική ultra-high impulse fidelity. Τα διαφράγματα είναι φτιαγμένα από 2.4 μικρομέτρων platinum-vaporization, τα τρανζίστορ είναι φτιαγμένα από gold-vaporized ceramic και τα καλώδια είναι 99.9% OFC silver-plated (δηλαδή πολύτιμα μέταλλα). Έχουν συχνότητες απόκρισης μεταξύ 8KHz και 100KHz, ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του ανθρώπινου αυτιού, ενώ έχουμε 0.01% παραμόρφωση στο 1KHz, 100dB SPL.

Φυσικά η τιμή τους δεν θα μπορούσε παρα να είναι και αυτή εξωπραγματική, όπως και τα ακουστικά. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να αποκτήσει τα Sennheiser Orpheus δίνοντας 50.000 ευρώ.

Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων, Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων, Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων, Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων, Sennheiser Orpheus: Ακουστικά για ήχο 50.000 δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

“Αν ασχολείστε με την μουσική, ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε ακούσει το όνομα Sennheiser ”
είναι κρίμα που ο κόσμος ο πολύς ο κόσμος νομίζει ότι τα beats είναι τα καλύτερα ακουστικά. υπ’αρχουν μάρκες όπως senheiser,audio technica,akg,technics,marshall,shure και άλλες τέτοιτεσ εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται μόνο με ήχο και ότι πληρώνεις πάει στα ακουστικά και όχι σε marketing. για να λεμε και του στραβού το δίκαιο το μπάσο που έχουν τα beats είναι το πιο δυνατό για αυτούς που θέλουν μόνο μπάσα…

NZ

Μα το Δία!!!!!
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΞ!

jonjon

Κώστα hands on θα δούμε;

Thodoris

Πράγμα τα Sennheiser είναι πολύ ποιοτικά ακουστικά γενικά. Sure και Sennheiser τα προσωπικά μου αγαπημένα. Να συμπληρωσω σ αυτό που λέει και ο φίλος παραπάνω, ακόμα και τα Bose, πλέον προσφέρουν αξιοπρεπή μεν ποιότητα αλλά όχι τέτοια για τα χρήματα που ζητάνε. Αν όμως ο κόσμος βλέπει κατάστημα Bose σε κάθε γωνία και τσιμπάει το μάρκετινγκ, θα τσιμπησει και το προϊόν.

chaos

Αυτα ειναι για τους DJ που παιζουν στην Ιμπιζα.

Αλεξ

Ο cristiano Ronaldo μπορεί να τα πάρει!

Γιάννης

@Theo για να καταλάβεις το πόσο μπάσο βγάζουν τα beats, θα το παραλλήλιζα με τις oversaturated οθόνες της Samsung. Δηλαδή δεν είναι τα πραγματικά μπάσα του τραγουδιού, αλλά “δυναμωμένα” κατά πολύ 🙂 Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις :p

Anyway, για έναν απλό ακροατή που θέλει απλά να ακούει πολύ μπάσο, τα beat τα σπάνε !!!

akis

προσωπικά με τα beats solo 2 στα 170 euro που τα πήρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος…!!!!

giannis

εργο τεχνης….

Ιωάννης jb

chaos.. δε ξέρω αν το εχεις καταλάβει αλλά το ακουστικό δε προορίζεται για dj….
Αλλα για ατομα που εχουν χοντρές τσέπες και κόλλημα με τον ηχο!!!

wrangler10

Η πρώτη γενιά κόστιζε στην Ελλάδα 3,5 εκατομμύρια δραχμές (1991).Κατασκευαστηκαν μόνο 300 τεμάχια.Τα κομμάτια που απέμειναν κοστίζουν σήμερα περίπου 30κ euro περισσότερο για την συλλεκτική τους αξία παρά για την ποιότητα ήχου τους καθώς πολύ φθηνότερα μοντέλα (hd800) έχουν πολύ ανώτερη ποιότητα ήχου από τα Orpheus που για την εποχή του( και όχι μόνο) θεωρουντο state of the art

NZ

Και που να δοκιμάσεις φίλε @wrangler10 να ακούσεις μουσκή από τα IE800, τα οποία κοστίζουν μόνο τα 650-700 €

vasilist

Εγώ έχω τα Sennheiser HD558 και είμαι πολύ ευχαριστημένος φαντάσου τι ήχο θα έχουν αυτά.
Έχω κάνει και mod με τα dac της Audigy 2 ZS και ο ήχος είναι κρυστάλινος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.