Sharp: Η πρώτη τηλεόραση 8Κ τιμή 133.000 δολάρια

Από τις 30 Οκτωβρίου η Sharp θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα διαθέσει στην αγορά 8Κ τηλεόραση. Όποιος όμως θέλει να την αγοράσει πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βγάλει 133.000 δολάρια. Η Sharp LV-85001 είναι στις 85 ίντσες και ακούγεται εντυπωσιακή, αλλά το ερώτημα είναι τι θα βλέπεις μιας και μετά βίας υπάρχει 4K περιεχόμενο.

Η στάνταρ ανάλυση της 8K τηλεόρασης είναι 7680×4320 pixels, που σημαίνει 38 εκατομμύρια pixels στην οθόνη. Η 8K δίνει 4 φορές την ανάλυση της 4K τηλεόρασης (9 εκατομμύρια pixels και ανάλυση 4096×2160) και 16 φορές την ανάλυση της 1080p HDTV (2 εκατομμύρια pixels, 1920×1080 ανάλυση).

Για να παρακολουθήσεις 8K video στην νέα Sharp LV-85001 πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τα 4 HDMI καλώδια και να έχεις έναν υπολογιστή που υποστηρίζει 8K video output.

Η ιδέα μιας 8Κ τηλεόρασης μπορεί να εντυπωσιάζει, αλλά προς το παρόν οι κατασκευαστές θα επικεντρωθούν περισσότερο στην καθιέρωση του 4Κ από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Το 8Κ αναμένεται να καθιερωθεί μεταξύ 2016 και 2019, προς το παρόν μόνο η ιαπωνική NHK έχει ανακοινώσει σχέδια παραγωγής και εκπομπής υλικού 8Κ).

Η Sharp με την συγκεκριμένη τηλεόραση στοχεύει κυρίως τους επαγγελματίες χρήστες όπως για παράδειγμα μουσεία που θέλουν να προβάλλουν έργα τέχνης, βιομηχανικοί σχεδιαστές θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν για να εμφανίσουν τα σχεδιαγράμματά τους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία για εγχειρήσεις με μικρά ρομποτικά εργαλεία.

Sharp: Η πρώτη 8Κ τηλεόραση έρχεται 30 Οκτωβρίου στα 133.000 δολάρια, Sharp: Η πρώτη τηλεόραση 8Κ τιμή 133.000 δολάρια

Sharp: Η πρώτη 8Κ τηλεόραση έρχεται 30 Οκτωβρίου στα 133.000 δολάρια, Sharp: Η πρώτη τηλεόραση 8Κ τιμή 133.000 δολάρια

Sharp: Η πρώτη 8Κ τηλεόραση έρχεται 30 Οκτωβρίου στα 133.000 δολάρια, Sharp: Η πρώτη τηλεόραση 8Κ τιμή 133.000 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Goal123

Κάνα link για να την παραγγείλω δεν υπάρχει? Άστο καλύτερα θα την πάρω τα Χριστούγεννα που έχει εκπτώσεις.

Teo

@Goal123 ε ναι παριμενε τις εκπτωσεις που θα πεσει στα 100.000 και θα ειναι τζαμπα πραμα, χαχαχα

Goal123

@To E τι να κάνουμε αν δεν δω άκρως οικογενειακόν σε 8K δεν μπορώ να κοιμηθώ.

Bloodmaster

Και εγω Χριστούγεννα θα περιμενω μπας και την φερει ο Αι Βασίλης. Χαχαχα παντως σε αυτες τις ίντσες και παραπανω ηταν must το 8k μονο το περιεχόμενο λείπει.

One

Φουλ επίθεση παίζουν τα τζαπονια και ποιος τους φτανει!

Sharp φερε και κανενα κινητό Ευρώπη να χαρούν τα μάτια μας!

Giannis.Sar

Τελεια ΤV!! Θα την παρω μονο και μονο για να βλεπω Κωνσταντινου κ ελενης!!

Chaos

Οταν αγοράζετε κινητά με 4κ οθόνες ειναι νορμαλ η τηλεόραση σας πείραξε.

gt-i9506

@Chaos Qhd είναι τα περισσότερα 4κ νομίζω είναι μόνο το note 5 και το z5 premium με το τελευταίο να παίζει 4κ μόνο σε βιντεακια ενώ σε όλα τα άλλα να είναι 1080p. Καλά πέρα από αυτό και η ανάλυση Qhd είναι πολυ μεγαλη. Ενώ κάνεις θα περίμενε να δει τρελή διαφορά στα χρώματα και την ανάλυση έστω της Qhd σε σχέση με τις full hd όμως οι διαφορά αυτή είναι ελάχιστη έως ανυπαρκτη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις γιατί πχ αν πάρεις μια 42αρα δεν θα κάτσει από τα 20 εκατοστά να μετράς τα πιξελ αντιθέτως θα κάτσεις σε μια απόσταση των 3ων 4αρων μέτρων όπου σε τελική ανάλυση πάλι σε σχέση με μια tv 4κ δεν θα δεις και την τεράστια διαφορα…. τώρα όσον αφορά τα 8κ είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά πιστεύω στα επόμενα 10 χρονάκια θα έχει λόγο υπαρξης …

Goal123

@gt-i9506 Το note 5 είναι Qhd.

Nick

Συνειδητοποιούν μερικοί ότι όλα αυτά τα FHD, QHD, UHD, 8K, κλπ, είναι απλά ανάλυση οθόνης, δηλαδή έχει να κάνει με sharpness; Με λίγα λόγια πόσες full HD οθόνες είναι συνολικά καλύτερες από πόσες QHD σε θέματα χρωματικής απόδοσης, contrast, κλπ. Εκτός βέβαια της ανάλυσης όπου φυσικά είναι κατωτερες.

Ιωάννης jb

Εξελίσσονται οι αναλύσεις…
Για να λέμε και την αλήθεια καλά κάνουν και εξελίσσονται… πρέπει να εξελιχθούν και να φτάσουν minimum το 4k…
Προχθες βγηκα να δω αγώνα και η τηλεόραση που είχε η καφετέρια ηταν μια 65αρα samsung fhd..
οταν τη βγάλανε για να την στήσουν φαινόταν τα pixels απο το ένα μέτρο!!
Δεν είναι μόνο αυτό, νομίζω πως καλό θα ήταν η 4k οθόνες να αρχίσουν να μπαίνουν σε όλα τα μεγέθη…..
Βεβαίως και η 8k σιγά σιγά να μπαίνει σε παραγωγή… ομως δε βλέπω λόγο να μπαίνει μόνο σε μεγάλα μεγέθη!!
Την 85 ιντσες τηλεόραση δεν θα την κοιτάς απο τα 2 μέτρα φαντάζομαι πως η σωστή απόσταση για τόσες ίντσες, είναι κοντά στα 10 μέτρα… Οπότε ακόμα και 4k είναι υπεραρκετή ανάλυση pixels δεν θα φαίνονται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπερ του να μείνουμε για πάντα σε 4k

Nick

@Ιωάννης jb, δεν είμαι φαν της Samsung και γενικά των Κορεατων, αλλά δεν παίζει να βλεπες pixel ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ίσως έβλεπες όχι λόγω της “ανεπαρκούς” πλέον FHD ανάλυσης αλλά λόγω του ότι δεν ήταν HD το κανάλι ή δεν είχαν συνδέσει με HDMI την tv ή και τα δύο. Και στην FHD Bravia W8 47″ που έχω βλέπω τεράστια διαφορά από ένα HD κανάλι και τα συμβατικά της ελεύθερης τηλεόρασης ας πούμε που είναι σε 576p αν δεν απατώμαι.

Bloodmaster

@Ιωάννης jb
Εξαρτάται παντα απο το καναλι που θα βαλεις.Αμα κατεβασεις και βαλεις ενα full Hd βιντεο ακομη και απο το 1 μετρο θα φαίνεται μια χαρα.Παντως ;οταν μιλαμε για 85+ ίντσες ακομη και το 4k δεν ειναι αρκετό.

Ιωάννης jb

Είπε κανείς οτι εβλεπα κανάλι??
Σβηστή ήταν!! Τα pixels τις λέω οτι φαινόταν!!

Σε όλες τις tv που είναι απο 40 ίντσες και πάνω ακόμη και fhd… τα pixels φαίνονται αν κοιτάξεις απο κοντά.. η συγκεκριμένη επειδή ήταν πολύ μεγάλη 65αρα φαινόταν απο ένα μέτρο απόσταση τα pixels
Οταν παίζει είναι πιο δυσκολο να τα διακρίνει κανείς ειδικα οταν το κανάλι παίζει και hd οπως γίνεται πλέον σε πολλούς αγώνες ποδοσφαίρου

Ιωάννης jb

Bloodmaster είσαι τελείως λάθος όταν λες στις 85+ ιντσες το 4k δεν είναι αρκετό!!
85 ιντσες τηλεοραση δε τη κοιτάς απο τα 2 μέτρα θα αποκτήσεις πρόβλημα αν κάνεις τέτοιο πράγμα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.