Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED (Οργανική Δίοδος Εκπομπής Φωτός) η οποία ενσωματώνεται στις οροφές των αυτοκινήτων, αποτελεί ένα πραγματικό επίτευγμα από τη BASF και τη Philips. Ο φωτισμός OLED είναι διαφανής όταν είναι απενεργοποιημένος, επιτρέποντας έτσι να βλέπει κανείς καθαρά έξω από το όχημα, και παρέχει φως μόνο μέσα στο όχημα όταν είναι ενεργός.

Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Η ιδέα του OLED φωτισμού για οροφές αυτοκινήτων είναι το αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της BASF και της Philips πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη μονάδων τύπου OLED. Πέραν της προσφοράς ολοκαίνουριων δυνατοτήτων σχεδιασμού, η ιδέα για διαφανή OLED φωτισμό επιτρέπει επιπλέον και νέες προσεγγίσεις στo σχεδιασμό των οχημάτων. Η διαφανής OLED δομή «σάντουιτς» μπορεί να συνδυαστεί με εξίσου διαφανή φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Η BASF και η Philips συνεργάζονται στενά από το 2006 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας OLED 2015 του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF). Η BASF αναπτύσσει οργανικό-χημικά υλικά, όπως βαφές που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη και κατασκευή των OLEDs της Philips. Οι δύο εταίροι, δουλεύοντας μαζί, εφάρμοσαν την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού OLED στην οροφή αυτοκινήτων.

OLED, Επανάσταση στο φωτισμό
Η τεχνολογία OLED προσφέρει το πλεονέκτημα της υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εκτός από τη δημιουργική ευελιξία και τις νέες επιλογές για τους σχεδιαστές. Οι πηγές φωτός OLED είναι εξαιρετικά λεπτές, μόλις 1,8 χιλιοστά και μπορούν να είναι διαφανείς. Ολόκληρη η επιφάνεια ενός στοιχείου OLED φωτίζει με φως που διαχέεται καθιστώντας το μία πολύ απαλή πηγή φωτός η οποία παράγει λιγότερες «σκληρές σκιές» σε σχέση με τις σημειακές πηγές φωτός.

Η πρωτοβουλία OLED 2015 του BMBF
Το κοινό έργο “TOPAS 2012” προωθήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας OLED 2015 του BMBF. Το TOPAS αναφέρεται σε χιλιάδες οργανικές φωσφορίζουσες μονάδες φωτισμού για εφαρμογές σε συστήματα φωτισμού. Σε αυτό το έργο, η κοινοπραξία μεταξύ BASF και Philips θα εστιάσει στη δημιουργία πρωτοποριακών υλικών καθώς και νέων μηχανισμών παραγωγής για λύσεις φωτισμού με υψηλής απόδοσης οργανικές διόδους εκπομπής φωτός.

Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
εφη

Απλα πανεμορφο!!

Πάνος

Κουκλί….

anast

ωραιο αλλα ποσο θα εχει……..?

Petran

Εντυπωσιακό το Smart-άκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Science Robots

Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.

Gear DLink Smart Home

D-Link: Οι κάμερες ασφαλείας κερδίζουν βραβείο σχεδιασμού Red Dot

Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης mydlink κέρδισαν το Red Dot Award 2021 για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την υψηλή απόδοσή τους.

Gear Samsung

Galaxy Upcycling: Παλιά smartphones χρησιμοποιούνται για διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων

Η Samsung Electronics αξιοποιεί smartphones που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για να προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες ανά τον κόσμο τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης σε οφθαλμολογική περίθαλψη.

Gear Science AI

Νευρωνικό Δίκτυο με τη χρήση απλού PC κάνει διάγνωση ασθένειας

Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον δημιούργησε μία αρχιτεκτονική νευρωνικού δικτύου που μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως τη συστημική σκλήρυνση.