Έξυπνο γάντι βοηθά τυφλούς στα ψώνια του supermarket

Αν και έχουμε αρκετές έξυπνες συσκευές σήμερα, το έξυπνο γάντι έρχεται να προστεθεί σε αυτές. Μέσα στον χρόνο είχαμε ακούσει ότι η Samsung είχε υποβάλλει μια πατέντα για ένα δικό της έξυπνο γάντι, χωρίς όμως να ξέρουμε πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, η Samsung δεν ήταν η μοναδική που σκέφτηκε κάτι τέτοιο, καθώς ερευνητές στο Penn State μας δείχνουν την δική τους ιδέα για το πως πρέπει να μοιάζει ένα έξυπνο γάντι.

Το δικό τους έξυπνο γάντι είναι σχεδιασμένο για να βοηθάει τυφλούς ανθρώπους καθώς ψωνίζουν σε ένα σουπερμάρκετ.

Το γάντι θα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να καθοδηγήσει αυτόν που το φοράει, στο προϊόν για το οποίο ψάχνει. Αυτό είναι δυνατόν με τη χρήση μιας κάμερας καθώς και μοτέρ δόνησης, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε αυτό. Τα μοτέρ θα δονούνται με διαφορετική δύναμη, ώστε να πληροφορούν τον χρήστη σε ποια κατεύθυνση να κινηθεί. Όσον αφορά στην κάμερα, αυτή θα χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση ώστε να ξέρει που βρίσκονται τα αντικείμενα και με τη σειρά της να κατευθύνει τον χρήστη.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται τα πρώτα πειράματα με την βοήθεια τυφλών ανθρώπων, ώστε ανάλογα με την κριτική τους να κάνουν το προϊόν ακόμη καλύτερο ή και να προτείνουν νέους τρόπους με τους οποίους το έξυπνο γάντι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Έξυπνο γάντι βοηθά τυφλούς στα ψώνια του supermarket, Έξυπνο γάντι βοηθά τυφλούς στα ψώνια του supermarket

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aggelos

πολύ ενδιαφέρον!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Gear

DYU T1: Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο για κάθε τρόπο ζωής

Η DYU, με έδρα το Σενζέν στην Κίνα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην παραγωγή λύσεων μικροκινητικότητας και ρόσφατα, παρουσίασε τη νέα της σειρά προϊόντων, ανάμεσα σε αυτό και το DYU T1.