Η έξυπνη μάσκα που ανιχνεύει τη μόλυνση

1

cambridge mask

Η Cambridge Mask αποτελεί μια έξυπνη μάσκα, η οποία ελέγχει την ποιότητα του αέρα και καταγράφει τη ρύπανση, βοηθώντας τον χρήστη να αντιμετωπίσει καλύτερα τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.

Η ιδέα αποτελεί έμπνευση μιας startup, της Cambridge Mask Company. Η μάσκα αναλύει τον αέρα και διαθέτει φίλτρο, το οποίο φιλτράρει τους μολυσματικούς παράγοντες. Για την ακρίβεια, η μάσκα διαθέτει τρία φίλτρα, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του Βρετανικού στρατού για χρήση σε χημική, πυρηνική και βιολογική επίθεση και μπορούν να απορροφήσουν και να σκοτώσουν ιούς και βακτήρια. Επιπλέον, μέσω της συμπληρωματικής εφαρμογής της, ενημερώνει τον χρήστη για το πότε πρέπει να φορέσει τη μάσκα και πότε πρέπει να αλλάξει το φίλτρο της.

Η μάσκα λειτουργεί μέσω αισθητήρα Bluetooth, ο οποίος στην ουσία αναλύει τα μοτίβα αναπνοής του χρήστη ενώ και ο Δείκτης της Ποιότητας του Αέρα (Air Quality Index) χρησιμοποιείται για να αποφασιστεί πότε ο αέρας μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αυτή τη στιγμή, το πρότζεκτ βρίσκεται στο Kickstarter σε αναζήτηση 25.000 λιρών με τις προσφορές για μάσκα να ξεκινάνε από 18 λίρες. Αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές τον Οκτώβριο.

Πέρα από αυτά, η ιδέα σίγουρα είναι χρήσιμη ιδιαίτερα για μεγάλες πόλεις, αλλά στη Δύση δεν είμαστε συνηθισμένοι να περπατάμε φορώντας μάσκες στην καθημερινότητα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Ιαπωνία ή στην Κίνα.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
morris

κ τις κλ@νιες 😀

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα