Επιστήμονες φορτίζουν συσκευές μέσω WiFi

Η ασύρματη μετάδοση ενέργειας μπορεί να ακούγεται επικίνδυνη και φουτουριστική, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καθορίσει το πως θα εξελιχθεί το ίντερνετ των πραγμάτων. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον κατάφεραν να φορτίσουν το JawBone UP24 fitness tracker με την χρήση του WiFi.

Παρατήρησαν ότι τα WiFi που έχουν κατακλύσει το περιβάλλον μας είναι ικανά για να φορτίσουν μια ποικιλία από μικροσκοπικές συσκευές, μόνο όμως για τυχαία μικρά διαστήματα. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, μετέδωσαν μέσω του WiFi θόρυβο, μαζί με το σήμα, ώστε να κρατήσουν τα επίπεδα της ενέργειας που μεταδιδόταν σε σταθερά επίπεδα, χωρίς όμως να επηρεάζουν και την μετάδοση δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική που ονομάζεται PoWi-Fi, κατάφεραν να μεταδώσουν ενέργεια σε μια κάμερα ασφαλείας χαμηλής κατανάλωσης και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας από απόσταση 6 μέτρων.

Επειδή αυτά τα αποτελέσματα δεν τους άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους, δοκίμασαν και άλλες επιλογές. Πρόσθεσαν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία στην κάμερα και έτσι κατάφεραν να παρέχουν επαρκή ενέργεια για την κάμερα από απόσταση μέχρι και 7 μέτρων, ακόμη και όταν το σήμα περνούσε μέσα από τοίχο.

Επιπλέον δοκίμασαν αυτό το setup σε 6 διαφορετικά σπίτια και βρήκαν ότι τα τροποποιημένα router δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στην ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων. Τέλος κατάφεραν να φορτίσουν το JawBone UP24 fitness tracker με τη χρήση του PoWi-Fi στο 41% μέσα σε 2.5 ώρες. Αναμφισβήτητα αυτά τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά και πολλά υποσχόμενα.

Επιστήμονες φορτίζουν συσκευές μέσω WiFi, Επιστήμονες φορτίζουν συσκευές μέσω WiFi

Επιστήμονες φορτίζουν συσκευές μέσω WiFi, Επιστήμονες φορτίζουν συσκευές μέσω WiFi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Συγχαρητήρια για το άρθρο.
Υπάρχει και μία έρευνα για την εκμετάλλευση του σήματος που εκπέμπει το κινητό μέσω της επιστροφής του 97% του σήματος (2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.