Smartphones που φορτίζουν σε 5 λεπτά από το 2018

battery fast charging, Smartphones που φορτίζουν σε 5 λεπτά από το 2018

Οι μπαταρίες στα smartphones είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος των κατασκευαστών και των χρηστών, μιας και δεν διαρκούν όσο θα θέλαμε. Μέχρι να βρεθεί ο μαγικός τρόπος να κρατά η μπαταρία πάνω από 3 μέρες, οι προσπάθειες έχουν στραφεί στην γρήγορη φόρτιση.

Πράγματι στον συγκεκριμένο τομέα έχουν γίνει σημαντικά βήματα και για παράδειγμα η 3000mAh μπαταρία του Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορτίσει σε 1 ώρα και 37 λεπτά από το 0 στο 100%.

Ωστόσο, μια εταιρεία από το Ισραήλ θέλει να μειώσει κατά πολύ τους χρόνους αυτούς. Το 2015 στην CES η StoreDot μας είχε δείξει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και όπως φαίνεται είναι έτοιμη να την φέρει στην αγορά.

Μιλώντας στο BBC ο CEO της εταιρείας, Doron Myersdorf, δήλωσε πως θεωρεί ότι η τεχνολογία είναι έτοιμη να γίνει mainstream και η μαζική παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2018.

Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου μπορεί να δούμε κινητά με μπαταρίες που φορτίζουν σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Οι αναλυτές εμφανίζονται σκεπτικοί για το κατά πόσο μπορεί να γίνει γρήγορα η υιοθέτηση μιας τέτοιας τεχνολογίας. Ωστόσο, παραδέχονται ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Σε 5 λεπτα ποση χωηρητικοτητα ομως ? Δε μ αρεσει να ειμαι αρνητικος αλλα μαλλον το 2018 θα εινια η χρονια που θα εχει τις περισσοτερες εκκρηξεις κινητων μ φαινεται…. κανενα λινκ με το παραπανω επιτευγμα υπαρχει ?

Γιώργος Μι

Μακάρι!!!

bezilys

Θα δείξει πάντως έτσι όπως είναι η τεχνολογία η μπαταρίες θα έχουν 1 χρόνο ζωής το πολύ

Πάνος®

Ας αφήσουν τα σάπια οι κατασκευαστές. Δε χρειαζόμαστε ντε και καλά γρήγορη φόρτιση, πιο αποδοτικές μπαταρίες χρειαζόμαστε. Τόσο εντατική φόρτιση θα γονατίζει τις αντοχές της μπαταρίας, με την πιθανότητα κρουσμάτων σαν του Note 7 πιο μεγάλη από ποτέ.
Γιατί άραγε δε δίνουν ξανά αφαιρούμενη μπαταρία στις κορυφαίες τους συσκευές, καθώς το εγχείρημα των κλειστών συσκευών είναι δεδομένο πια ότι έχει αποτύχει από άποψη πρακτικότητας, ασφάλειας και αυτονομίας;;;
Α, ξέχασα, ή φορητή μας συσκευή “πρέπει” να είναι μονίμως συνδεδεμένη σε πηγή ρεύματος, ακόμα κι όταν κοιμόμαστε. Πώς αλλιώς θα ρουφιανεύει τον κάτοχό της επί μόνιμου βάσεως…

bill

@πανος
σταματα να κανεις τον επιστημονα σε καθε αρθρο
ΔΕΝ εισαι
ναι εσενα περιμενουνε να παρακολουθησουνε τρομαρα σ

Πάνος®

@bill:

Για δώσε μας τα φώτα σου ρε μεγάλε φωτεινέ παντογνώστη, που σου θίξαμε τη CIA και την NSA και έβγαλες καντήλες.

superbrainwash

@Πανος ακριβος ολα για την ρουφιανια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.