SmartThings Find: Καλύτερος έλεγχος για τις συνδεδεμένες συσκευές

, SmartThings Find: Καλύτερος έλεγχος για τις συνδεδεμένες συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε πως το οικοσύστημα SmartThings Find, που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία, συνεχίζεται να αναπτύσσεται ραγδαία, καλύπτοντας μέχρι στιγμής περισσότερες από 70 εκατομμύρια βοηθητικές συσκευές. Η υπηρεσία συνεχίζει να εξελίσσεται, επίσης, με ενισχυμένες λειτουργίες ιδιωτικότητας και αναβαθμίσεις φωνητικών εντολών. Οι αναβαθμίσεις, που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης άγνωστων Galaxy SmartTags στην εμβέλεια των χρηστών και τη χρήστη του Bixby για εύκολη εύρεση αντικειμένων, επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών τους από την εφαρμογή SmartThings.

Το SmartThings Find γίνεται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες τοποθεσίας
Το SmartThings Find , μία από τις ξεχωριστές λειτουργίες του οικοσυστήματος SmartThings, επιτρέπει στους χρήστες συσκευών Galaxy να εντοπίσουν εγγεγραμμένα Galaxy smartphones, tablets, smartwatches και earbuds, γρήγορα και εύκολα, μέσω τεχνολογιών BLE και UWB. Επιπλέον, μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν προσωπικά αντικείμενα, όπως κλειδιά, τσάντες και ποδήλατα, στα οποία έχουν προσαρτηθεί οι μικρές συσκευές Galaxy SmartTag της Samsung που λειτουργούν με Bluetooth.

Οι χρήστες του SmartThings Find μπορούν να βοηθήσουν άλλους χρήστες να βρουν χαμένα αντικείμενα, προσφέροντας τη βοήθειά τους μέσω της εφαρμογής SmartThings. Από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2020, περισσότερες από 70 εκατομμύρια συσκευές έχουν εγγραφεί, και με τη συγκατάθεσή τους, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια χρήστες συσκευών Galaxy μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο SmartThings Find, καθιστώντας το ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες τοποθεσίας στον κόσμο.

Το SmartThings Find έχει ενισχυθεί με νέες λειτουργίες ασφαλείας και άνεσης

Εκτός από επέκταση στη συσκευή τους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το SmartThings Find για να παρακολουθούν τα πολύτιμά υπάρχοντά τους. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες Galaxy SmartTag το συνδέουν με τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου τους, τα σακίδια πλάτης, τα πορτοφόλια και τα ποδήλατά τους. Πλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι χρήστες συσκευών Galaxy θα επωφεληθούν από δύο νέες λειτουργίες του SmartThings Find που δεν θα κάνουν απλώς πιο εύκολη των εύρεση αυτών των αντικειμένων, αλλά θα τους προσφέρουν μεγαλύτερη ηρεμία όσον αφορά στην ασφάλειά τους .

Πρώτον, οι χρήστες θα μπορούν πια να χρησιμοποιούν το Bixby για να αναζητούν εύκολα, μέσω φωνητικών εντολών, hands-free, τα Galaxy SmartTag τους. Οι χρήστες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να βρουν τα αντικείμενά τους προσφωνώντας το όνομα του SmartTag στο Bixby. Για παράδειγμα, αν οι χρήστες ρωτήσουν το Bixby που είναι το ποδήλατό τους, τότε εκείνο θα αποκριθεί κοινοποιώντας την ακριβή τοποθεσία του ποδηλάτου, μέσω ηχητικής ειδοποίησης.

Ακόμα, η νέα λειτουργία Αναζήτησης Άγνωστης Ετικέτας (Unknown Tag Search) μπορεί να ανιχνεύσει αν ένα Galaxy SmartTag που δεν ανήκει στο χρήστη κινείται παράλληλα μαζί του. Με το πάτημα ενός κουμπιού έναρξης, η λειτουργία θα σαρώσει για άγνωστα SmartTags και θα παρέχει μια λίστα για να διασφαλίσει πως κανείς δεν παρακολουθεί κρυφά την τοποθεσία του χρήστη.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα δεδομένα χρηστών στο SmartThings Find είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται μέσω ενός τυχαίου ιδιωτικού αναγνωριστικού, που αλλάζει κάθε 15 λεπτά, διασφαλίζοντας πως η τοποθεσία της συσκευής δεν αποκαλύπτεται σε κανέναν εκτός από τον κάτοχό της.

Το οικοσύστημα SmartThings συνεχίζει να εξελίσσεται

Το SmartThings Find είναι μόνο μια από τις λειτουργίες του συνεχώς επεκτεινόμενου, αξιόπιστου οικοσυστήματος SmartThings, που έχει διευρύνει τις δυνατότητές του κι έχει εξελιχθεί σε μια IoT υπηρεσία για Galaxy smartphones και tablets, τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές της Samsung.

Σε επιλεγμένες αγορές, το SmartThings έχει επεκταθεί πέρα από τις δημοφιλείς χρήσεις, όπως ο έλεγχος των έξυπνων σπιτιών ή οι λειτουργίες των έξυπνων αυτοκινήτων, στην ανάλυση μοτίβων χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας των χρηστών, προτείνοντας τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για συνδεδεμένες συσκευές . Επίσης, το SmartThings Air βοηθά στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα του περιβάλλοντος, προτείνοντας αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για καθαριστές αέρα.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.