JDI: Καινοτόμα οθόνη για smartwatch που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια

Η αγορά των smartwatches μπορεί να προσπαθεί ακόμη να μας πείσει για την χρησιμότητά της, όμως υπάρχουν βασικά προβλήματα. Πέρα από το design που ξεκινά να βελτιώνεται με ρολόγια όπως το Motorola Moto 360, όμως το βασικό πρόβλημα παραμένει η μπαταρία. Οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι δεν χρειάζονται πέρα από το κινητό να έχουν άλλη μια συσκευή που πρέπει να φορτίζουν καθημερινά.

Ακόμη και το Apple Watch που σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά με 5-6 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη περίοδο κυκλοφορίας, λέγεται ότι θα έχει μπαταρία που αντέχει 2-3 μέρες σε κατάσταση αναμονής και μόλις 2.5 ώρες βαριάς χρήσης.

Η Japan Display (JDI) θέλει να αλλάξει τα δεδομένα όμως, καθώς σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο LCD panel που προορίζεται για τα smartwatches και υπόσχεται να βοηθήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Έχει διάμετρο 1.34 ιντσών και ανάλυση 320×300 pixels.

H JDI ονομάζει τη νέα οθόνη “reflective LCD module” και αναφέρει ότι καταναλώνει 0.5% από αυτό που καταναλώνει μια κανονική LCD (σαν αυτές που έχουμε στα smartphones και αποκαλούνται transflective LCDs). Αυτό συμβαίνει διότι η reflective LCD έρχεται χωρίς backlight, το οποίο ευθύνεται για το 80% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει μια transflective LCD.

Τέλος, η JDI αναφέρει ότι η οθόνη καταφέρνει να διατηρεί τα ζωντανά χρώματα ακόμη και στο φως του ήλιου. Τα πρώτα δείγματα θα είναι έτοιμα τον Μάρτιο και η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Εκτός από οθόνες για φορετές συσκευές όμως, σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μια αντίστοιχη οθόνη και για κινητά.

jdi οθόνη smartwatch, JDI: Καινοτόμα οθόνη για smartwatch που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ωραίοι οι Γιαπωνεζοι!
Για να δούμε στην πράξη, όμως, πόσα απίδια βάζει ο σάκος…

Jim

Μόνο οι Γιαπωνέζοι μπορούν να τα εφεύρουν αυτά! Μπράβο ρε Τζαπόνια!!!
Αντε και η Sony να κανει την αργή στο Smartwatch 4!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Smartwatch SmartWatches

Μη χρησιμοποιείτε smartwatch και smart rings που λένε ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Ο FDA δεν θέλει οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν smartwatch ή smart rings που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear Apple Apple Watch Japan Display

Η Japan Display θα προμηθεύσει τις οθόνες OLED του Apple Watch

Όπως όλα δείχνουν η Japan Display (JDI), θα είναι ο νέος προμηθευτής της Apple. Η εταιρεία, θα παρέχει οθόνες OLED για τα νέα Apple Watch.

Business Apple iPhone Japan Display

Japan Display: Αναζητεί 517 εκ. δολάρια για τις LCD οθόνες της Apple

Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, η Japan Display σχεδιάζει κατανομές μεριδίων και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αποκομίσει 517 εκ. δολάρια για να μπορέσει να υποστηρίξει την κατασκευή των IPS LCD οθονών για τα νέα iPhone του 2018.