Οι αναλυτές περίμεναν η αγορά των smartwatches να γνωρίσει μεγάλη άνθιση, ειδικά μετά την είσοδο της Apple σε αυτή. Όμως ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που δεν βρίσκουν χρησιμότητα σε αυτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, ο συνολικός αριθμός smartwatches που πουλήθηκε τη […]
Οι αναλυτές περίμεναν η αγορά των smartwatches να γνωρίσει μεγάλη άνθιση, ειδικά μετά την είσοδο της Apple σε αυτή. Όμως ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που δεν βρίσκουν χρησιμότητα σε αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, ο συνολικός αριθμός smartwatches που πουλήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε ανήλθε σε 21.1 εκατομμύρια. Η αύξηση (αν μπορεί το ποσοστό αυτό να θεωρηθεί αύξηση) ήταν στο 1.4%, από τα 20.8 εκατ. του 2015.
Η Apple εκτιμάται ότι το 2016 απέστειλε 11.6 εκατ. Apple Watches, ή αλλιώς το 55% των συνολικών αποστολών. Η Samsung έρχεται δεύτερη με 2.4 εκατ. αποστολές. Οι αποστολές και των δυο εταιρειών είναι μειωμένες κατά 12-15% συγκριτικά με το 2015.
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 (που περιλαμβάνει την περίοδο των γιορτών) η Apple απέστειλε 5.2 εκατ. κομμάτια, σημειώνοντας αύξηση από το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς (ο αριθμός ήταν 5.1 εκατ.). Αντιθέτως, η Samsung το τελευταίο τρίμηνο του 2016, απέστειλε 800.000 smartwatches, ενώ το Q4/2015 είχε φτάσει στα 1.3 εκατ.
Η Samsung φέρνει την υπηρεσία Premium+ στην Ελλάδα για Galaxy Z, Galaxy S26 και τηλεοράσεις άνω των 98 ιντσών, με fast track υποστήριξη και προτεραιότητα στο service.
Η Samsung επιταχύνει την τεχνολογία silicon photonics και στοχεύει σε πλήρη ενσωμάτωση με AI chips έως το 2028, με νέο roadmap που φτάνει μέχρι AI XPU συστήματα το 2029.
Η Apple στα 50 της δηλώνει ότι το iPhone θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην εποχή της AI, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κατηγορίες προϊόντων.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου