Smoking-Stopper: Το έξυπνο πακέτο για να σταματήσεις το κάπνισμα [CES 2016]

Το να σταματήσει κανείς το κάπνισμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η γαλλική εταιρεία RegulSmoke. βρέθηκε στην CES 2016 και ανακοίνωσε ένα gadget, το οποίο με τη βοήθεια του κινητού θα σε κάνει να μειώσεις και να σταματήσεις το κάπνισμα.

Πρόκειται για το Smoking-Stoppe, ένα έξυπνο πακέτο που παρακολουθεί και ελέγχει το κάπνισμά σας σε πραγματικό χρόνο.

Η συσκευή συνδέεται μέσω ενός app στο smartphone, ο χρήστης βάζει μέσα ένα πακέτο με τσιγάρα και το app δημιουργεί ένα ειδικό πρόγραμμα για τον κάθε χρήστη, ανάλογα με την ποσότητα νικοτίνης που πρέπει να λάβει ημερησίως. Το πακέτο θα ανοίγει με βάση τις πληροφορίες που έχει για τον χρήστη, αν για παράδειγμα έχει ξεπεράσει την ημερήσια δόση, δεν θα μπορεί να καπνίσει άλλο τσιγάρο (τουλάχιστον όχι από αυτό το πακέτο).

Η RegulSmoke επισημαίνει ότι το Smoking-Stopper αυξάνει την πιθανότητα ο χρήστης να ελαττώσει και τελικά να κόψει το κάπνισμα. Έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια μηχανικών και ειδικών στο κάπνισμα, προκειμένου να ελεγχθεί ο εθισμός στην νικοτίνη με βάση στην φυσική κατάσταση, την συμπεριφορά, την συναισθηματική και ψυχολογική διαφορετικότητα των χρηστών.

Τέλος, οι χρήστες μέσω του app μπορούν να έρθουν σε επαφή με ειδικούς επαγγελματίες για το κάπνισμα και να συζητήσουν την πρόοδο και τους στόχους τους.

Το Smoking-Stopper θα βγει στην αγορά μέσα στο 2016, αλλά δεν ανακοινώθηκε τιμή.

Διαβάστε όλα τα νέα από την CES 2016 εδώ

smoking stopper ces 2016, Smoking-Stopper: Το έξυπνο πακέτο για να σταματήσεις το κάπνισμα [CES 2016]

smoking stopper ces 2016, Smoking-Stopper: Το έξυπνο πακέτο για να σταματήσεις το κάπνισμα [CES 2016]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chaos

Ο μονοδικος τροπος ειναι για να κοψει κανεις το καπνισμα ειναι η θεληση και και το πεισμα και ο χαρακτηρας που εχει καθενας μας. Υπαρχει και ενα ποσοστο του φοφου που δημιουργουν οι γιατροι αλλα παντα σε συνδιασμο με τα παραπανω. Μιλαω σαν πρωην μανιακος καπνιστης και πιστεψτε με τα μαγικα φιλτρα και τα ηλεκρονικα τσιγαρα – πακετα ειναι βλακειες θεληση να υπαρχει τιοποτα αλλο.

Paraksenos

Τι λενεεε!
Κάπου διάβασα οτι η Nasa τους τότε καιρούς, εξέλιξε στυλό που γράφει σε μηδενική βαρύτητα γιατί τα κλασσικά στυλό δεν δουλευανε σε αυτές τις συνθήκες.
Το έργο τους κόστισε 1 εκατομμύριο δολλάρια..
Όταν οι Ρώσσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα απλά χρησιμοποιήσανε ΜΟΛΎΒΙ!
Το ίδιο και με αυτό το μαραφέτι. Overengineering που λέμε και στο Αμέρικα!

Και εδώ κάπως συμφωνώ με τον Chaos (απο πάνω). Αυτά είναι βλακίες.
Και άμα δεν είσαι στο 0.5% απο τους καπνιστές που μπορεί να το κόψει σπαθί, πάρε ενα ρημάδι ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Φάνης

Αρα (εαν δεν υπαρχει θεληση απο τον χρηστη, δεν ειναι δηλαδη επιλογη του), θα εχει κι ενα δευτερο πακετο, να κανει οταν “κλειδωνει” το ηλεκτρονικο πακετο του…αχρηστο gadget δηλαδη. Μονη σοβαρη επιλογη και με αποτελεσμα, ειναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο (για αυτους που απο επιλογη δεν θελουν να κοψουν το καπνισμα, αλλα θελουν να κοψουν το τσιγαρο)! Τσιχλες/πιπετα/αυτοκολλητα,κλπ ειναι ολα πεταμενα λεφτα…

Αλλιως, αυτο που λεγανε και οι παλιοι, μαχαιρι! Αν το θελεις, ολα γινονται!

Manolis

άλλο ένα gadget ουσιαστικά για να σου δώσει βοήθεια στη προσπάθεια σου για το κάπνισμα.. αρκεί να θέλεις πραγματικά να το κόψεις!!! 😉

Γιάννης

Εγώ πάντως ύστερα από 7 μήνες ηλεκτρονικό τσιγάρο, είμαι με μηδενική νικοτίνη και το ατμίζω έτσι για το χαβαλέ. Και ούτε ένα κανονικό τσιγάρο. Αυτή η θήκη είναι overkill.

sotos

Ο εθισμος στη νικοτινη εξασθενει μεσα σε τρεις μερες! το προβλιμα ειναι η συνηθεια: τσιγαρο με τον καφε, τσιγαρο με το ποτο, τσιγαρο στης εξοδους, στη δουλεια, μετα το…. κτλ. Πιστευω, πως το ηλεκτρονικο τσιγαρο ειναι μια καλη λυση. Αν και το καλυτερο ειναι απλα να μην γινεις ποτε καπνιστης!

Konstantinos

Προτείνο να διαβάσετε το βιβλίο του θανάση αποστόλου από το σάιτ σκεφτομαι.γρ

είναι απίστευτα αποτελεσματικό και διατίθεται τμήμα του δωρεάν μέσω του σάιτ. Κατά τρόπο μαγικό όσο διαβάζεις καπνίζεις και ξαφνικά σταματάς να καπνίζεις. Επίσης έχει γράψει και βιβλίο για το αδυνάτισμα.

Επιστημονικά τεκμηριωμένα με μελέτες, πειράματα και έρευνες με βιβλιογραφικές αναφορές δίνει τα απλά βήματα για να κόψεις το τσιγάρο. Χωρίς να το ελαττώσεις και χωρίς υποκατάστατα.

Αλέξανδρος

Να ‘σαι καλά @Konstantinos, διάβασα το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή που είναι δωρεάν στο site και πραγματικά είναι πολύ καλό.
Τώρα σχετικά με το gadget για αυτόν που θέλει να το ελαττώσει κάτι γίνεται αλλά για να το κόψει προτείνω να διαβάσει το βιβλίο που λέει και ο Κωνσταντίνος παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.