Snapdragon 830: Κατασκευασμένος από τη Samsung με τη διαδικασία των 10nm;

Για την επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8 έχουμε μπροστά μας ακόμη αρκετούς μήνες, όμως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για τις φήμες και τις διαρροές πληροφοριών, οι οποίες λένε ότι σε κάποιες αγορές θα κυκλοφορήσει έκδοση με επεξεργαστή Snapdragon 830.

Οι ίδιες πληροφορίες που έρχονται από τη Ν. Κορέα λένε ότι η Samsung κατάφερε να κλείσει αποκλειστική συμφωνία με την Qualcomm και έχει αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 830 με τη διαδικασία των 10nm.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναφέρεται ότι θα αποκαλείται FoPLP από το Fan-out Panel Level Package και θα επιτρέψει στην Samsung να κατασκευάσει τα chips χωρίς τυπωμένο circuit board για το υπόστρωμα του πακέτου. Οι φήμες λένε ότι Samsung και Qualcomm θα αναπτύξουν από κοινού τη νέα τεχνολογία κατασκευής.

Ουσιαστικά, η FoPLP αυτό που θα καταφέρει είναι να μειώσει το κόστος κατασκευής, θα είναι πιο εύκολο για τη Samsung να τοποθετήσει Input/Output θύρες και θα κάνει τα chips πιο λεπτά. Επιπλέον, από τη στιγμή που έχουμε τη διαδικασία των 10nm, αναμένουμε βελτίωση ως προς την δύναμη και την θερμική απόδοση.

Άλλες εκδόσεις του Samsung Galaxy S8 αναμένονται με τον δικό της Exynos 8895, ο οποίος θα κατασκευαστεί επίσης με την διαδικασία των 10nm.

snapdragon 830 samsung, Snapdragon 830: Κατασκευασμένος από τη Samsung με τη διαδικασία των 10nm;

snapdragon 830 samsung, Snapdragon 830: Κατασκευασμένος από τη Samsung με τη διαδικασία των 10nm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Μόνο μια πιάσουν και αυτοί φωτιά γιατί την βαπσαμε! Κατά αλλά πιστεύω μια χαρά θα είναι…..

One

Δε πρέπει με τιποτα να φταιξει η Samsung επεξεργαστες της Qualcomm. Ειδαμε τι εγινε με τους επεξεργαστες που εδινε στην Apple και κατανάλωναν περισσοτερη ενέργεια από τους επεξεργαστές της TSMC.

Η Samsung δε προκειται να παιξει δικαια τη στιγμη που κατασκευάζει δικους της επεξεργαστες στα κινητα της. Αν η Qualcomm θελει να αυτοκτονήσει διακαίωμα της αλλα μη παρει και αλλους μαζι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.