Gear

Snapdragon 835: Ο επεξεργαστής του S8 δοκιμάζεται σε benchmark

Την ώρα που η MediaTek ανακοίνωσε επίσημα τον νέο μεσαίας κατηγορίας επεξεργαστή, Helio P25, που θα φέρει την dual-camera σε οικονομικές συσκευές, η Qualcomm ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το βαρύ πυροβολικό.

Δεν είναι άλλο από τον Snapdragon 835. Ο 835 είναι η ναυαρχίδα της Qualcomm για το 2017 και ένα από τα πιο δυνατά chipsets. Οι πληροφορίες το θέλουν να κάνει το ντεμπούτο του στο Samsung Galaxy S8, τέλη του επόμενου μήνα. Μάλιστα, το S8 λέγεται ότι είναι ο λόγος που το LG G6 θα περιοριστεί σε Snapdragon 821, καθώς η Samsung θέλει να κρατήσει όλα τα αρχικά κομμάτια για τον εαυτό της.

Ο Snapdragon 835 μέσα στον Ιανουάριο είχε εμφανιστεί στο Geekbench με το Xiaomi MIX EVO, δίνοντας σκορ 1980 σε single-core και 5689 σε multi-core.

Αυτή τη φορά ο επεξεργαστής του Galaxy S8 δοκιμάζεται ξανά, δίνοντας καλύτερη απόδοση, ενώ η reference συσκευή τρέχει Androud Nougat 7.1.1. Η οκταπύρηνη CPU είναι στα 1.90 GHz, και το σκορ που βλέπουμε αυτή τη φορά είναι 2004 σε Single-Core και 6233 σε Multi-Core. Οι αποδόσεις δεν έχουν εντυπωσιακή άνοδο, αλλά είναι βελτιωμένες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Φεβρουαρίου 2017 16:58

Σχόλια

  • Άν δεν αλλάξει η δομή του λειτουργικού και στο κατά πόσο διαχειρίζεται τους πόρους της CPU και RAM ότι επεξεργαστής και να μπεί το Single θα υστερεί πάντα σε σχέση με τους Apple επεξεργαστές.
    Όταν ο A10 βγάζει 3300, κάτι δεν πάει καλά...
    Σίγουρα η εμπειρία χρήσης στο Android είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με εποχής πρό KitKat αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

  • @ChristosT
    3450 θες να πεις.. Αν κ στο multi υστερεί κάπως .. Βεβαια ολα αυτά λίγη σημασία έχουν καθώς το 90% των χρηστών ουτε που θα την χρειαστούν αυτήν την δύναμη .. Απόδειξη αυτού οτι το I phone 6 με τη μιση δύναμη του 7 τρέχει το iOS 10 νεράκι ...

  • @Λευτερης απο πού το συμπεραίνεις και τί θα αλλάξει ΆΝ το έιχα ή το έχω κάνει;
    Θα βγάλει φτερά και θα πετάξω σε άλλους γαλαξίες;
    Έλεος...

  • Αυτο που θα αλλαξει ειναι οτι θα καταλαβεις οτι η εμπειρια χρησης του Android δεν υστερει καθολου σε σχεση με το iOS. Αυτο ειναι προφανες στα Pixel και αν δεν εχεις χρησιμοποιησει για ενα ικανο χρονικο διαστημα δεν μπορεις να καταλαβεις τι λεω. Οι επεξεργαστες των Android δινουν περισσοτερη σημασια στο multicore καθως το Android εχει περισσοτερες διεργασιες στο παρασκηνιο να τρεχουν ταυτοχρονα απο το iOS. Το iOS συμπιεζει τις εφαρμογες παρασκηνιου με εντυπωσιακο ομολογουμένως τροπο ετσι ωστε να καταλαμβανουν οσο λιγοτερη Ram γινεται. Με αυτο τον τροπο η αναγκη χρησης του επεξεργαστη για διεργασιες οπως απελευθερωση της RAM ειναι πιο σπανιες. Το Android δινει λυση στο ιδιο προβλημα με διαφορετικο τροπο, χρησιμοποιώντας περισσοτερη RAM σε hardware αφηνονταςτις εφαρμογες ασυμπιεστες. Μαλιστα οταν τα δυο λειτουργικα bootaρουν για πρωτη φορα μετα απο καθαρη εγκατασταση το iOS καταλαμβανει περισσοτερη RAM απο το Android. Η φιλοσοφια των δυο λειτουργικων ειναι διαφορετικη και γι αυτο βλεπουμε αυτες τις διαφορες στα score των επεξεργαστων και παντα το Android υπερτερει σε multicore ενω το iOS σε single. Το 3300 του Α10 ειναι αχρειαστο και εικονικο καθως το iPhone τις μονες εφαρμογες που ανοιγει πιο γρηγορα ειναι τα παιχνιδια ενω σε ολες τις υπολοιπες ειναι πιο αργο απο τις highend Android. Ακομη και στα παιχνιδια ρολο παιζει κυριως το optimization του software καθως στο iOS οι developers εχουν συγκεκριμενο hardware. Οταν χρησιμοποιησεις Pixel για ενα δυο μηνες θα καταλαβεις οτι δεν υστερει σε τιποτα σε σχεση με το iOS. Το αντιθετο

  • Επειδή έχεις κολλήσει στο θέμα ram το Iphone δεν βγάζει μεγαλύτερο σκόρ τυχαία, αλλά λόγω ΟΝΤΩΣ γρηγορότερων υπολογισμών που πρέπει να φέρει σε πέρας απο το Geekbench.
    Κάνε τον κόπο να συγκρίνεις το σκόρ σε κάθε υπομέρους υπολογισμό και θα καταλάβεις.
    Είναι η γλώσσα προγραμματισμού και η καλύτερη διαχείριση μνήμης.
    Άλλωστε καθαρό Android έχουν εταιρείες με πολύ μεγαλύτερα σκόρς του Pixel και γρηγορότερα "ανοίγματα" και hardwares. Η διαφορά αυτή δεν φαίνεται απο το Pixel.
    Απλά οι εφαρμογές στο Iphone είναι καλύτερα optimized.
    Σίγουρα διαφορετικά λειτουργικά, σίγουρα διαφορετική Φιλοσοφία.
    Αλλά όταν στο Geekbench το Pixel και το Iphone π.χ...βγάζουν στο integer speed to πρώτο 2 και το δεύτερο 4, αυτό σημαίνει απλά οτι υπολογίζει με διπλάσιο ρυθμό απότι το πρώτο.
    Μαθηματικά είναι...μετράς το ίδιο πράγμα σε 2 λειτουργικά.
    Άν μου έλεγες π.χ για το Antutu που έχει την σάρα και την μάρα εκεί μέσα να συμφωνήσω οτι σε πολλά δεν έχει λογική.
    Το Android σε επίπεδο προγραμματισμού πρέπει να γίνει πιό αποδοτικό και διαχειρίσιμο στους πόρους.
    Όταν λές πιό αργό να γίνεσαι πιό συγκεκριμένος.

    https://www.youtube.com/watch?v=ejWHaGjSQGs
    Το βλέπεις αυτό που λές πουθενά, αυτό το πιό "αργό";
    Βάλε π.χ στο Pixel να συμπιέσεις ένα αρχείο ίδιου μεγέθους.
    Θα δείς οτι το Pixel απλά οτι θα είναι πιό αργό.
    Με άνοιγμα εφαρμογών και games μην κολλάς.
    Μπές στο ζουμί και θα καταλάβεις πολλά.

  • Λευτέρη καλημερα! Ποια πιξελ μας λες ρε σημερινε! Τοσα τα χρονια νεξους διδασκανε πως ειναι το αντροιντ και θα μας πεις για πιξελ και μαντολες !

  • Παπαροκα επιδειξη μεγεθους κανουν οι κομπλεξικοι συνηθως. Οταν εγω ειχα το Nexus one εσυ εψαχνες να βρεις πως ανοιγει η τηλεοραση. Το Pixel ειναι οτι πιο καλο εχει να παρπυσιασει το Android μεχρι σημερα σε θεμα λογισμικου. Δε μιλαω μονο για ταχυτητα αλλα και για διατηρηση της σε ολο το λογισμικο συνεχως και μετα την παροδο χρονου και εγκαταστασης πολλων εφαρμογων. Αυτο ηταν κατι που υστερουσε μεχρι και το εξαιρετικο 6P. Αν εσυ εχεις κατι πιο καινουργιο απο την Google σε hardware θα ηθελα να το μαθω....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.