Sony α55 και α33 με τεχνολογία Translucent Mirror Technology

Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές της Sony με την τεχνολογία TMT (Translucent Mirror Technology), εφαρμόζουν ένα καινοτόμο οπτικό σύστημα, το οποίο παρουσιάζει νέες προοπτικές στη φωτογράφηση. Σε αντίθεση με τις συμβατικές μηχανές DSLR, η τεχνολογία ΤΜΤ χρησιμοποιεί ένα σταθερό, ημιδιαφανές κάτοπτρο (καθρέφτη).

, Sony α55 και α33 με τεχνολογία Translucent Mirror Technology

Το κάτοπτρο (καθρέφτης) τοποθετείται στη διαδρομή του φωτός και το «διαμοιράζει» μεταξύ του κυρίως αισθητήρα της εικόνας και ενός ξεχωριστού αισθητήρα του συστήματος ανίχνευσης φάσης της αυτόματης εστίασης. Με αυτό τον τρόπο, η υψηλής ανάλυσης, ζωντανή προεπισκόπηση της εικόνας με άμεση και ακριβέστατη αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης, είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή – είτε μέσω της οθόνης LCD των 7,5 εκατοστών με τη ρυθμιζόμενη γωνία, είτε μέσω του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου ακριβείας Tru-Finder. Έτσι, εξασφαλίζεται, επίσης, ότι ακόμη και τα κινούμενα θέματα θα είναι εστιασμένα ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το αν τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο.

Η τεχνολογία TMT (Translucent Mirror Technology), με τον απλουστευμένο μηχανικό σχεδιασμό μειώνει το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της μηχανής και ξεπερνά κι άλλους περιορισμούς, οι οποίοι ίσχυαν παραδοσιακά για τις φωτογραφικές μηχανές DSLR. Αυτό καθιστά τις α55 και α33 μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τον καθημερινό φωτογράφο, ο οποίος θέλει να απαθανατίσει αυθόρμητες οικογενειακές στιγμές και εικόνες από τα ταξίδια του, χωρίς να απαιτείται η μεταφορά ογκώδη εξοπλισμού.

, Sony α55 και α33 με τεχνολογία Translucent Mirror Technology

Η επαναστατική τεχνολογία Translucent Mirror Technology επιτρέπει στην α55 λήψεις υψηλής ταχύτητας μέχρι και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ενώ στην α33 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), σε λειτουργία Continuous Priority AE (προτεραιότητα συνεχούς λήψης με αυτόματη έκθεση). Πρόκειται για την ταχύτερη λήψη συνεχούς ριπής με αυτόματη εστίαση από κάθε μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και μέγεθος αισθητήρα APS-C, που διατίθεται στην αγορά.

Ένα πρόσφατα εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης με τεχνολογία ανίχνευσης φάσης 15 σημείων εξασφαλίζει την παρακολούθηση της εστίασης (AF tracking) με ταχύτητα και ακρίβεια, διατηρώντας εστιασμένα ακόμη και κινούμενα θέματα κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων λήψεων. Έτσι, όταν δουλεύετε με πορτραίτα, η α55 και η α33, έχουν τη δυνατότητα να «πιάσουν» και την παραμικρή αλλαγή έκφρασης που συμβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου στο πρόσωπο.

Οι νέες α55 και α33 μονοοπτικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με τεχνολογία Translucent Mirror Technology θα είναι διαθέσιμες από το Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 IV Gaming Edition: Με 16 GB RAM και πακέτα Xperia Stream

H Sony ανακοίνωσε ένα νέο smartphone Xperia 1 IV Gaming Edition που έρχεται με 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Gear Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia Stream: Το αξεσουάρ ψύξης και streaming για το Xperia 1 IV

Στο Xperia gaming event η Sony παρουσίασε το Xperia Stream – μια θήκη ψύξης που είναι συμβατή με το smartphone Xperia 1 IV και η οποία λειτουργεί και ως πλατφόρμα streaming. 

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro-I: Με βελτιωμένους αισθητήρες κάμερας, μεταβλητό διάφραγμα

Oι φήμες αναφέρουν ότι τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί το Xperia Pro-I δεύτερης γενιάς που επικεντρώνεται στη φωτογραφία.

Smartphones IFA 2022 Sony Sony Xperia 5

Tο Sony Xperia 5 IV αυτοπαρουσιάζεται σε νέα promo βίντεο

Το Sony Xperia 5 IV πρόκειται να γίνει διαθέσιμο προς το τέλος του μήνα, επομένως, μέχρι τότε, πρέπει να αρκεστούμε στα promo βίντεο για το νέο flagship.