Sony: Αφαιρεί το λογότυπο «8K» από τη συσκευασία του PS5

Sony PS5, Sony: Αφαιρεί το λογότυπο «8K» από τη συσκευασία του PS5

Όταν έφτασε το PlayStation 5 από τη Sony το 2020, είδαμε με έκπληξη το λογότυπο “8K” στο κουτί και την υπονοούμενη υπόσχεσή του για πλήρη απόδοση ανάλυσης 7630×4320.

Τώρα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, ο  John Linneman της Digital Foundry ανακάλυψε ότι η Sony έχει αφαιρέσει αθόρυβα αυτό το λογότυπο 8K από το κουτί του PS5. Η υπόσχεση εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης δεν εμφανίζεται πλέον στη συσκευασία που εμφανίζεται στο επίσημο κατάστημα PlayStation Direct της Sony, μια αλλαγή που φαίνεται να συνέβη από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις καταγραφές του Internet Archive της σελίδας καταστήματος .

Αυτή η αλλαγή συσκευασίας έπρεπε να έχει γίνει καιρό αφού το PS5 δεν ανταποκρίνεται τεχνικά στην υπόσχεσή του για 8K. Ενώ ο Mark Cerny της Sony ανέφερε την υποστήριξη 8K του τότε επερχόμενου υλικού σε μια συνέντευξη του 2019, το σύστημα τελικά ξεκίνησε με μια αρκετά μεγάλη προειδοποίηση “προσεχώς” για αυτό το χαρακτηριστικό.

“Το PS5 είναι συμβατό με οθόνες 8K κατά την κυκλοφορία και μετά από μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού συστήματος θα μπορεί να παράγει αναλύσεις έως και 8K όταν το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο, με υποστηριζόμενο λογισμικό”, δήλωσε η εταιρεία σε μια συχνή ερώτηση σχετικά με την κυκλοφορία της κονσόλας το 2020.

Αυτή η ενημέρωση λογισμικού με δυνατότητα 8K δεν έχει ακόμη εμφανιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνική ικανότητα της κονσόλας να προωθήσει γραφικά 8K εξακολουθεί να είναι πρακτικά αδύνατη για τους χρήστες. Έως ότου εμφανιστεί η ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού της Sony που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, ακόμη και τα παιχνίδια PS5 που αποδίδουν εσωτερικά καρέ σε πλήρη ανάλυση 8K εξακολουθούν να ωθούν προς τα έξω ένα μειωμένης κλίμακας framebuffer 4K μέσω αυτού του καλωδίου HDMI 2.1.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, υπάρχει κάποιος λόγος να περιμένουμε ότι η ενημερωμένη έκδοση κώδικα μπορεί να μην έρθει ποτέ στο τυπικό PS5. Προς το παρόν, η διαρκώς συγκλονιστική φημολογία αναμένει μια επικείμενη αναβάθμιση του PS5 Pro μεσαίας γενιάς που θα μπορούσε να προσφέρει αληθινή, εγγενή υποστήριξη ανάλυσης 8K αμέσως.

Ίσως η αφαίρεση της ξεπερασμένης υπόσχεσης “8K” από την αρχική συσκευασία του PS5 είναι ένας λεπτός τρόπος για να τονιστεί η πρόσθετη δύναμη της επερχόμενης αναβάθμισης “Pro”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

Sony PSVR 2: Έρχεται προσαρμογέας για PC – Θα φέρει αύξηση των πωλήσεων του headset;

Τo PSVR 2 headset της Sony κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 με τιμή 549,99 $/599,99 € και συμβατότητα αποκλειστικά με την κονσόλα PlayStation 5 της εταιρείας.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Οι προπαραγγελίες αυξήθηκαν κατά 50% στην Ταϊβάν

Η Sony έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο Xperia 1 VI, όπως ότι έχει αλλάξει την αναλογία διαστάσεων σε 19,5:9 από το προηγούμενο πολύ ψηλό και πολύ λεπτό 21:9

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro-C: Έρχεται με compact σώμα και ταχύτερη φόρτιση

Tο Insider Sony δημοσίευσε στο Χ μια εκπληκτικά λεπτομερή αναφορά για το επερχόμενο smartphone κορυφαίας κατηγορίας της Sony, το Xperia Pro-C.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.