Sony Alpha a320, a330, a380

Ο καθένας πλέον μπορεί να τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες, έστω και αν δεν έχει ξαναπιάσει ποτέ στα χέρια του μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR. Η Sony επεκτείνει την οικογένεια των μηχανών Alpha με τα μοντέλα α230, α330 και α380: τρεις εύκολες στη χρήση φωτογραφικές μηχανές DSLR, οι οποίες σας προσφέρουν – με έναν έξυπνο τρόπο – ποιότητα εικόνας και επιλογές λήψεων για φωτογραφήσεις αξιώσεων.
Οι τρεις μηχανές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον εύκολο χειρισμό.

, Sony Alpha a320, a330, a380

Η Sony α230 είναι η πιο ελαφριά DSLR στον κόσμο με έναν αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C και το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πάνω στο σώμα. Το μικρό της μέγεθος την καθιστά ιδανική για μακρινά ταξίδια, όταν θέλετε να βγάλετε καλές φωτογραφίες χωρίς να θυσιάσετε μεγαλο χώρο στις αποσκευές σας.
Το σύστημα του χειρισμού και στις τρεις μηχανές έχει επανασχεδιαστεί με λιγότερα κουμπιά, ώστε κάποιος που δεν έχει ξαναπιάσει στα χέρια του DSLR να μην πελαγώσει με τις πολλές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρουν. Δεν βγάζετε άκρη με τη φωτογραφική ορολογία; Η βοήθεια εμφανίζεται στην ευκρινή και φωτεινή LCD οθόνη των 2,7 ιντσών της μηχανής μέσω ενός νέου, φιλικότατου interface. Διαλέξτε μια από τις έξι λειτουργίες Scene Selection (επιλογή σκηνής), οι οποίες καθορίζουν τις ρυθμίσεις για να ταιριάζουν σε κάθε θέμα. Ο οδηγός βοήθειας στην οθόνη (on-screen Help Guide) αναλύει την επιλογή σας και σας δείχνει μια εικόνα, ως παράδειγμα για να δείτε τι αποτέλεσμα θα έχετε.

, Sony Alpha a320, a330, a380

Παρ’ όλο τον φιλικό τους χαρακτήρα και το κόμπακτ μέγεθός τους, τα τελευταία μοντέλα της σειράς Sony Alpha δεν συμβιβάζονται όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, την ανταπόκριση στις απαιτήσεις των λήψεων και τις βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργικής φωτογράφισης, που τόσο εκτιμούν οι θιασώτες των DSLR.
Οι Sony α330 και Sony α380 διαθέτουν Quick AF Live View για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των λήψεων σε «ελεύθερο» στυλ, το οποίο ακολουθεί το ρυθμό των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Αυτό το μοναδικό σύστημα της Sony συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του live image preview με ταχύτατη και ακριβέστατη αυτόματη εστίαση ακόμη και με κινούμενα αντικείμενα. Η LCD οθόνη των 2,7 ιντσών, τώρα φωτεινότερη από ποτέ για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα όταν καδράρετε το θέμα σας κάτω από το φως του ήλιου, μπορεί να ανακλιθεί προς τα επάνω ή προς τα κάτω (όχι στην α230) μέχρι μια αρκετά μεγάλη γωνία, μεγαλώνοντας τις επιλογές σας για άνετες λήψεις από κάθε θέση.

, Sony Alpha a320, a330, a380

Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, χάρη στον CCD αισθητήρα μεγέθους APS-C, ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με τον επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ που θα βρούμε και σε άλλες μηχανές της σειράς ‘α’. Απολαύστε τέλειες φωτογραφίες, με πολλές λεπτομέρειες και χαμηλά επίπεδα θορύβου, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε χωρίς την βοήθεια τρίποδου. Ο παντοδύναμος επεξεργαστής ΒΙΟΝΖ είναι επίσης υπεύθυνος για τις ταχύτατες αντιδράσεις των νέων μοντέλων, επιτρέποντας συνεχόμενες λήψεις μέχρι και 2,5 fps (2 fps σε λειτουργία Live View – μόνον οι α330 και α380). Μια νέα λειτουργία με αυτοχρονομέτρηση τραβάει μια ριπή τριών ή πέντε καρέ, μειώνοντας τις πιθανότητες να χαλάσει ένα πορτρέτο ή μια ομαδική φωτογραφία επειδή κάποιος ανοιγόκλεισε τα βλέφαρα τη λάθος στιγμή.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
grigoris

kai antalaktika poy tha broyme an paliosi to montelo?? apla petame tin mixanh mazi me ta lefta pou dosame… katholou efxaristimenos apo thn sony

grigoris

oyte service exete oute tipota… xalia..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.