Μήπως τελικά η πολυπόθητη βελτίωση στην διάρκεια ζωής των μπαταριών δεν θα έρθει από κάποια καινοτομία που παρουσιάζουν κατά καιρούς ερευνητές σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά από κάποιον άμεσα ενδιαφερόμενο. Μιλάμε φυσικά για τη Sony, η οποία παρά τις δυσκολίες στις πωλήσεις, δραστηριοποιείται στο κομμάτι των mobile συσκευών. Η Sony έχει παίξει σημαντικό ρόλο […]
Μήπως τελικά η πολυπόθητη βελτίωση στην διάρκεια ζωής των μπαταριών δεν θα έρθει από κάποια καινοτομία που παρουσιάζουν κατά καιρούς ερευνητές σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά από κάποιον άμεσα ενδιαφερόμενο. Μιλάμε φυσικά για τη Sony, η οποία παρά τις δυσκολίες στις πωλήσεις, δραστηριοποιείται στο κομμάτι των mobile συσκευών.
Η Sony έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών, ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε την εμπορικά διαθέσιμη Li-ion μπαταρία πριν από δυο δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το κομμάτι των μπαταριών, αλλά φαίνεται θα κάνει μεγάλο comeback.
Οι πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζει πολύ καλύτερες mobile μπαταρίες οι οποίες αντί για λίθιο, χρησιμοποιούν θείο. Οι μπαταρίες αυτές θα έχουν 40% περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες που έχουμε σήμερα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά, καθώς στις μπαταρίες που έχουν ως βάση το θείο, το ηλεκτρόδιο διαλύεται στον ηλεκτρολύτη πολύ πιο γρήγορα σε κάθε κύκλο φόρτισης και αυτό μειώνει τελικά την ικανότητα της μπαταρίας.
Η Sony θεωρείται ότι έλυσε το πρόβλημα και βρίσκεται σε φάση δοκιμών για να διαπιστωθεί το πόσο ασφαλής είναι μια τέτοια μπαταρία, πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Λέγεται ότι οι μπαταρίες αυτές μπορεί να δώσουν ίδιο χρόνο αυτονομίας με τις σημερινές μπαταρίες λιθίου, αλλά σε μέγεθος 30% μικρότερο. Αυτό με τη σειρά του θα έδινε στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πολύ πιο λεπτά smartphones χωρίς να θυσιάσουν τη μπαταρία.
Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα βγει μια τέτοια μπαταρία στην αγορά, ελπίζουμε όμως να γίνει σύντομα.
Η Sony παρουσίασε την τεχνολογία True RGB για τις τηλεοράσεις του 2026, με ~4.000 nits, υπεροχή σε γωνίες θέασης και χρωματικό όγκο έναντι κάθε ανταγωνιστή.
Η Sony ανακοίνωσε την τεχνολογία True RGB για τις νέες τηλεοράσεις BRAVIA — ανεξάρτητες RGB πηγές LED που υπόσχονται τον μεγαλύτερο όγκο χρώματος ποτέ. Τα μοντέλα έρχονται την Άνοιξη 2026.
Η Sony σταματά προσωρινά τις παραγγελίες για σχεδόν όλη τη σειρά καρτών μνήμης CFexpress και SD λόγω έλλειψης SSD και μνήμης. Τι αλλάζει για τη διαθεσιμότητα.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου