Sony: Ετοιμάζει mobile μπαταρίες με 40% περισσότερη ενέργεια

Μήπως τελικά η πολυπόθητη βελτίωση στην διάρκεια ζωής των μπαταριών δεν θα έρθει από κάποια καινοτομία που παρουσιάζουν κατά καιρούς ερευνητές σε διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά από κάποιον άμεσα ενδιαφερόμενο. Μιλάμε φυσικά για τη Sony, η οποία παρά τις δυσκολίες στις πωλήσεις, δραστηριοποιείται στο κομμάτι των mobile συσκευών.

Η Sony έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών, ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε την εμπορικά διαθέσιμη Li-ion μπαταρία πριν από δυο δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το κομμάτι των μπαταριών, αλλά φαίνεται θα κάνει μεγάλο comeback.

Οι πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζει πολύ καλύτερες mobile μπαταρίες οι οποίες αντί για λίθιο, χρησιμοποιούν θείο. Οι μπαταρίες αυτές θα έχουν 40% περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες που έχουμε σήμερα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά, καθώς στις μπαταρίες που έχουν ως βάση το θείο, το ηλεκτρόδιο διαλύεται στον ηλεκτρολύτη πολύ πιο γρήγορα σε κάθε κύκλο φόρτισης και αυτό μειώνει τελικά την ικανότητα της μπαταρίας.

Η Sony θεωρείται ότι έλυσε το πρόβλημα και βρίσκεται σε φάση δοκιμών για να διαπιστωθεί το πόσο ασφαλής είναι μια τέτοια μπαταρία, πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Λέγεται ότι οι μπαταρίες αυτές μπορεί να δώσουν ίδιο χρόνο αυτονομίας με τις σημερινές μπαταρίες λιθίου, αλλά σε μέγεθος 30% μικρότερο. Αυτό με τη σειρά του θα έδινε στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πολύ πιο λεπτά smartphones χωρίς να θυσιάσουν τη μπαταρία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα βγει μια τέτοια μπαταρία στην αγορά, ελπίζουμε όμως να γίνει σύντομα.

sony sulfur battery, Sony: Ετοιμάζει mobile μπαταρίες με 40% περισσότερη ενέργεια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alxgiann

Δεν θέλω πιο λεπτά κινητά. Δεν θέλω 3 μέρες (..στα χαρτιά) αυτονομία. Θέλω μέσα στο πρώτο 24ώρο να μπορώ να κάνω ΟΤΙ θέλω και για ΟΣΟ θέλω/χρειάζομαι και να μπορεί να ξαναφορτίζεται η μπαταρία σε λιγότερο από μισή ώρα. Πολλά ζητάω;

Αλέξανδρος

Για το πρώτο σύμφωνοι αλλά για το δεύτερο, χμμμ, όχι ότι δεν γίνεται αλλά εις βάρος της διαρκειας ζωής της μπαταρίας. Σίγουρα λιγότερους κύκλους ζωής.

Τώρα σχετικά με το θέμα, μπράβο στην Sony. Γενικά με την αυτονομία και τις μπαταρίες το έχει.

vkrd

Αφού θα γίνουν πιο λεπτές οι μπαταρίες, ας βάλουν διπλή δόση μέσα στη συσκευή και ας κρατήσουν το μέγεθος ίδιο. Το συνηθίσαμε δε θέλουμε λεπτότερο…

ducatijim

Μπράβο στον Ιάπωνα. Πολύ μπροστά κ θα την τιμήσει πάλι ο κόσμος για την προσπάθειά της!! Εύγε Sony!!!

steliosGR

Δεν θελουμε πιο λεπτα κινητα. Φτανει με το παχος της συσκευης, ελεος. δεν θελουμε smartphone-τραπουλοχαρτα, αυτονομια θελουμε, για να κατεχουν δικαιολογημενα τον τιτλο “mobile” οι συσκευες.. Αν ειμαστε προσκολλημενοι σε μια πριζα, επειδη οι πυρηνες ειναι πολλοι, η ραμ και η οθονη μεγαλη, τοτε που ειναι η περιβοητη φορητοτητα, και ποιο το νοημα της λεπτοτερης διαστασης?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.