Sony BRAVIA A1E TVs: Με ήχο που βγαίνει μέσα από την οθόνη [CES 2017]

Η Sony μέχρι σήμερα έχει ένα πολύ καλό ιστορικό, όσον αφορά τις τηλεοράσεις, αφού η τεχνολογία BRAVIA έχει κάνει την διαφορά. Φέτος στην CES 2017, η Sony επιστρέφει με τις νέες BRAVIA A1E OLED τηλεοράσεις, οι οποίες φέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

Οι νέες τηλεοράσεις της σειράς BRAVIA A1E δεν έχουν συμβατικά ηχεία, αλλά ο ήχος διαδίδεται μέσω της οθόνης. Συνήθως οι κατασκευαστές επιλέγουν να τοποθετήσουν τα ηχεία σε κάποιο άλλο σημείο της οθόνης, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικός χώρος για να τοποθετηθούν, αλλά η Sony θέλει αυτό να το αλλάξει.

Ο CEO της Sony, Kazuo Hirai, αποκάλεσε την συγκεκριμένη τεχνολογία «πρώτη στον κόσμο» και δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με αυτό. Σύμφωνα με την Sony, αυτό επιτεύχθηκε με την χρήση της τεχνολογίας ήχου Acoustic Surface, με την οποία η οθόνη συντονίζεται με τον ήχο. Η Sony αναφέρει πάνω σε αυτό, «Είναι η τέλεια ενοποίηση της εικόνας και του ήχου, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με τις συμβατικές τηλεοράσεις».

Όπως θα περίμενε κανείς, η νέες τηλεοράσεις θα έχουν 4K ανάλυση και θα είναι εξαιρετικά λεπτές και εντυπωσιακές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την τιμή.

Διαβάστε όλα τα νέα από την CES 2017

CES 2017 BRAVIA A1E OLED tv sound emanating from screen no speakers, Sony BRAVIA A1E TVs: Με ήχο που βγαίνει μέσα από την οθόνη [CES 2017]

CES 2017 BRAVIA A1E OLED tv sound emanating from screen no speakers, Sony BRAVIA A1E TVs: Με ήχο που βγαίνει μέσα από την οθόνη [CES 2017]

CES 2017 BRAVIA A1E OLED tv sound emanating from screen no speakers, Sony BRAVIA A1E TVs: Με ήχο που βγαίνει μέσα από την οθόνη [CES 2017]

CES 2017 BRAVIA A1E OLED tv sound emanating from screen no speakers, Sony BRAVIA A1E TVs: Με ήχο που βγαίνει μέσα από την οθόνη [CES 2017]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

“Ο CEO της Sony, Kazuo Hirai, αποκάλεσε την συγκεκριμένη τεχνολογία «πρώτη στον κόσμο» και δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με αυτό”

Μάλλον θα πρέπει να διαφωνήσεις με τον Ιάπωνα καθώς τα panel τα παίρνουν από την LG και εννοείται ότι και η LG έδειξε την ίδια τεχνολογία…

https://www.engadget.com/2017/01/04/lg-display-65-inch-oled-screen-crystal-sound/

Gvirginia

Και η LG δεν παρουσίασε την “ίδια” τεχνολογία στις τηλεοράσεις της νωρίτερα?
Μένει να δούμε αν οι δύο τεχνολογίες διαφέρουν στο όνομα μόνο ή όχι, για το ποιος ήταν “πρώτος”….

Nick

Επιτέλους η LG απέκτησε αντίπαλο στις oled τηλεοράσεις και μάλιστα…made in Japan. Αυτή η τεχνολογία acoustic surface είναι μήπως κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν οι εταιροι Ιάπωνες (Sharp) στα Aquos κινητά τους; Σε τηλεόραση ακούγεται πραγματικά εντυπωσιακό αν όντως σου δίνει την αίσθηση ότι ο ήχος ταξιδεύει απευθείας μέσα από την οθόνη στο σαλόνι σου.

Gvirginia

Καλά δε τον λες και αντίπαλο όταν προμηθεύεται τα panels από την LG…

Δε νομίζω να είναι όπως στα Aquos κινητά.
Αν λειτουργεί όπως της LG, τότε χρησιμοποιεί τη διάταξη των OLED σαν μεμβράνη και έχει δύο μικρούς οδηγούς για να μεταφέρουν τις δονήσεις στην οθόνη.
Από σχόλια λένε πως δεν ακουγόταν και πολύ δυνατά, ήθελε περισσότερη ισχύ.

Nick

Από την LG Display μάλλον τα προμηθευεται, που είναι ανεξάρτητη από την LG Electronics και τις τηλεοράσεις της. Για σχόλια δεν ξέρω δεν άκουσα/διάβασα κάτι από κόσμο, το Verge όμως χρησιμοποιεί αυτόν τον τίτλο: “Sony just announced a jaw-dropping OLED Bravia 4K TV with Dolby Vision HDR”. Η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή που δίνουν οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν βοηθά ιδιαίτερα να καταλάβεις λεπτομερώς και με σαφηνεια πως ακριβώς “δουλεύει” το όλο πράγμα με τον ήχο :
” Taking advantage of the OLED’s backlight-less structure, Sony developed a new Acoustic Surface sound technology. Thanks to the ingenious design, the entire screen resonates with rich sound emanating directly from the screen itself.”

Nick

Μπορεί επίσης να προμηθευτηκε από την Panasonic που είναι και αυτή ιαπωνική φίρμα αν και δεν έχει τόσο πια σημασία πιστεύω, όσο το ότι είναι καλό που μπήκε και άλλος παίχτης στην αγορά και θα οδηγήσει στο προσεχές διάστημα (επόμενα χρόνια δηλαδή) σε OLED τηλεοράσεις σε πιο προσιτές τιμές για το κοινό. Φυσικά βοηθάει και ο ανταγωνισμός από τις πιο premium lcd τηλεοράσεις που έχουν φτάσει και αυτές σε πολύ καλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Gvirginia

Ναι από την LG Display τα προμηθεύεται, γι’ αυτό δε βλέπω ανταγωνισμό μιας και λογικά η LG (ως αδερφική εταιρεία) θα τα παίρνει σε καλύτερη τιμή από τη Sony.
Άρα για να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να βάλει καλύτερα χαρακτηριστικά (ήχος, OS, συνδεσιμότητα κτλ) σε παραπλήσιες τιμές.

Η περιγραφή μοιάζει με αυτή που διάβασα για τις LG.

Εγώ προσωπικά, αν είχα τα χρήματα, θα έμενα μακριά και από τις δύο μέχρι να δούμε αν αυτό το σύστημα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συσκευές.

One

Παιρνει τα panel απο την LG γιατι οι trimaster Oled που φτιάχνει η Sony κοστιζουν πανω απο 30.000 και κανεις δεν τα αγοραζει εκτος απο κινηματογραφικά studio. Παντως σημασία παιζει και το chip και το λειτουργικό εκτος απο τα πανελ και θυμάμαι πριν 2 χρονια που η Panasonic εβγαλε τηλεόραση με πανελ απο την LG και η Panasonic ειχε καλύτερη εικόνα γι’ αυτο ακριβως το λογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.