Sony: Εντυπωσιάζει με τον πρώτο αισθητήρα 3-layer CMOS

H Sony ανά τα χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα όσον αφορά στην εικόνα και συνεχίζει ακάθεκτη. Ο τεχνολογικός γίγαντας μόλις ανακοίνωσε τον πρώτο 3-layer CMOS αισθητήρα για κινητά. Με άλλα λόγια η Sony έβαλε RAM στον αισθητήρα για να επιτρέψει τη σύλληψη υψηλής ταχύτητας. Ένα παράδειγμα είναι το 1080p video στα 1000fps.

Η κάμερα ουσιαστικά καταγράφει 2 streams- ένα στα 1000fps και ένα σε κανονική ταχύτητα, και τα δυο είναι στο chip της RAM για μετέπειτα επεξεργασία. Αυτό επιτρέπει στην κάμερα να ενσωματώσει slow-motion τμήματα σε regular speed videos, απρόσκοπτα. Ο αισθητήρας της Sony μπορεί να ανιχνεύσει απότομες κινήσεις και να ενεργοποιήσει high frame rate καταγραφή, αυτόματα.

64x slow-mo demo – από 960fps σε 15fps – τραβηγμένο με τον νέο 3-layer αισθητήρα

Η σύνδεση μεταξύ της κάμερας και του chipset του κινητού είναι πολύ πιο αργή, τυπικά χρειάζεται 1/3 του δευτερολέπτου σε αυτή την ανάλυση. Η σύνδεση αυτή δεν έχει αλλάξει, αλλά όταν τα δεδομένα είναι στην RAM, το chipset θα μπορεί να πάρει τον χρόνο του να το τα διαβάσει (πράγμα που επίσης σημαίνει ότι το υλικό επεξεργασίας εικόνων, δεν χρειάζεται να είναι ταχύτερο ή πιο ακριβό.

Ο νέος αισθητήρας έχει ανάλυση 5520x3840px (21.2MP) και έχει μέγεθος 1/2.3” (δηλαδή 1.22µm pixels). Διαθέτει 1 gigabit στην RAM και υποστηρίζει 4K @ 60fps όπως και 1080p @ 240fps 9 (εκτός από short bursts 1000fps slow-mo).

sony 3-layer CMOS, Sony: Εντυπωσιάζει με τον πρώτο αισθητήρα 3-layer CMOS

sony 3-layer CMOS, Sony: Εντυπωσιάζει με τον πρώτο αισθητήρα 3-layer CMOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

Εκπληκτικό…Να και κάτι νέο…

One

Απίστευτο που κατάφερε αυτο το πράγμα σε τόσο μικρο αισθητήρα. Αλλα πιστεύω οτι αυτη η τεχνολογία πρέπει να περάσει και σε μεγαλύτερους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση και θα ηταν πιο χρήσιμη απο οτι στα κινητά.

Gvirginia

Ωραία, τώρα θα συγκρίνουμε και πόση RAM έχουν οι κάμερες των κινητών μας…

Μωυσής Σαρίδης

Τεράστια SONY!

johntsian84

Άντε να το δούμε σε κανένα τηλέφωνο της ακόμα καλύτερα στα νέα που λέει ότι θα βγάλει τώρα, ήμουν κάτοχος Ζ1 και απόλυτα ευχαριστημένος μόνο η κάμερα με χάλαγε το βραδύ, κατά τα άλλα η καλύτερη για μένα εταιρία και έχω περάσει από όλες.

Makis

Έξυπνη ιδέα μπραβο ετσι ειναι η Sony που γνωρίσαμε η Sony που αγαπήσαμε.

VasiliS7Edge

Η Sony είναι η μόνη που εκτιμάω. Μπράβο ρε Sony.

Makis

Άντε να δούμε ποιος θα τον χρησιμοποιήσει πρώτος….

Samr35tc

Μακάρι αμήν και πότε δεν βλέπω την ώρα πραγματικά αν τον αναλάβει η Samsung για το ναυαρχιδες της τότε φανταστείτε το τη έχει να γίνει μακάρι να το δούμε σε κάνα Notebook 8 η S9 γιατί για τώρα δεν το προλαβαινουν

Genesis

μπραβο ρε sony αντε να το δουμε και στα κινητα μας καποια στιγμη. πολυ ωραιο πραγματικα.

Nick

Πάντα πιο μπροστά από όλους τα Τζαπόνια, δεν με εκπλήσσει. Ένα άλλο που δεν μεταφερατε από την πηγή του άρθρου είναι και η βελτίωση που θα φέρει στην ποιότητα των φωτογραφιών το chip της RAM. Μια φωτογραφία φουλ ανάλυσης (19.3 MP στην περίπτωση αυτή) αποθηκεύεται στην RAM σε μόλις 1/120 του δευτερολεπτου και στην συνέχεια το chipset παίρνει το χρόνο του να τα διαβάσει από κει.

bezilys

Αυτό είναι καινοτομία!

Ιωάννης jb

Ενας τέτοιος αισθητήρας θα μπει στο επόμενο xperia…
Λόγο του ότι είναι μπροστά απο τον ανταγωνισμό θα είναι δύσκολο να τον βάλεις σε smart κ να σου δώσει αυτά που μπορεί με το πρώτο λογισμικό…
Ενώ οι άλλες εταιρίες θα πάρουν παλαιότερους αισθητήρες οι οποίοι θα έχουν δείξει περισσότερα δείγματα αρα θα δώσουν ποιό γρήγορα αυτά που μπορούν…
Μετά από 2 χρόνια όμως θα φανεί η διαφορά όταν η Sony ακόμα θα βελτιώνει αυτόν τον εξελιγμένο αισθητήρα διότι θα έχει πολλές δυνατότητες… ενώ οι άλλοι θα έχουν φτάσει στα όρια!!
Κ αν δε πιστεύεται κάποιοι βαλτε δίπλα δίπλα φωτογραφίες απο xperia z, s4, HTC one αλλά κ όποιο άλλο smart του 13, τα οποία να έχουν πάνω το τελευταία λογισμικό κάμερας, να δείτε ποιός είναι ποιός!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.