H Sony ξεκινά πάλι την παραγωγή βινυλίων έπειτα από 28 χρόνια

sony vinyl, H Sony ξεκινά πάλι την παραγωγή βινυλίων έπειτα από 28 χρόνια

Η Sony σταμάτησε την παραγωγή δίσκων από βινύλιο από το 1989, προκειμένου να επικεντρωθεί στα CDs. Ωστόσο, σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι πληροφορίες τη θέλουν να ξεκινά ξανά την παραγωγή τους και ο λόγος είναι πως τα βινύλια θεωρούνται και πάλι trendy.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Agence France-Presse, η Sony θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο νοτιοδυτικά του Τόκιο και οι δίσκοι αναμένονται ξανά στην αγορά από τον Μάρτιο του 2018.

Παρόλο που η Sony δεν διευκρίνισε το είδος των δίσκων που θα κατασκευάσει, αναφέρεται ότι θα περιλαμβάνουν παλαιότερα, δημοφιλή ιαπωνικά τραγούδια, καθώς και σύγχρονη μουσική.

Μια τέτοια κίνηση μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά δεδομένου ότι το 2016 πωλήθηκαν περί τα 25 εκατομμύρια βινύλια, είναι απόλυτα λογικό η Sony να επιστρέφει εκεί. Η βρετανική HMV, άνοιξε επίσης ξανά κατάστημα που πουλά και βινύλια στην πόλη Shibuya και η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη. Το 60% των προϊόντων που διαθέτει το κατάστημα είναι βινύλια.

Είναι σαφές ότι το βινύλιο έχει κάνει comeback, αλλά η Sony λέει δυσκολεύεται να βρει μηχανικούς που ξέρουν πώς να το κατασκευάσουν.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Τώρα καταλαβανε την ανωτερότητα του βινυλίου απέναντι στο cd;

One

Καλά ειναι τα βινύλια με ενα καλο amplifier αλλα χρειάζονται και το κατσαβιδακι απο κάτω για να πιάσεις τις στροφες ανα λεπτό 😛 Ωραίες εποχές!

KnightRider

Θα μπορούσαν να επικεντρώθουν περισσότερο στο HighRes Audio – στα βινύλια τώρα τα περισσότερα τραγούδια είναι γραμμένα από ψηφιακή πηγή ή από CD και είναι χαζομάρα να έχεις ψηφιακό ήχο περασμένο σε βινύλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.