Η Sony θέλει να φορτίζεις το κινητό ασύρματα από άλλη συσκευή

Μπαταρία. Η λέξη που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν μιλάμε για το τι πρέπει να βελτιωθεί στα smartphones και τις mobile συσκευές γενικότερα. Κατά καιρούς γίνονται διάφορες ανακαλύψεις για την βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας, αλλά όλα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Εκεί όμως που βλέπουμε να γίνεται βελτίωση είναι στον τρόπο φόρτισης. Μια νέα πατέντα της Sony δείχνει έναν άκρως ενδιαφέροντα τρόπο για να φορτίζεις το smartphone σου. Σύμφωνα με αυτή, η Sony αναπτύσσει ένα σύστημα με το οποίο θα μπορείς να «κλέβεις» ενέργεια από άλλα smartphones ασύρματα.

Λογικά η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα προορίζεται μόνο για περιπτώσεις «έκτακτης» ανάγκης. Εκτός από smartphones, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές και tablet, οι οποίες θα δάνειζαν ενέργεια στο smartphone σου.

Μέχρι κάποιο σημείο, η πατέντα της Sony θυμίζει μία πατέντα της Apple από το παρελθόν, ωστόσο προφανώς θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Όπως και να έχει, αυτή την στιγμή μιλάμε για μια πατέντα, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ποτέ φτάσει στο στάδιο της παραγωγής.

sony wireless charging, Η Sony θέλει να φορτίζεις το κινητό ασύρματα από άλλη συσκευή

sony wireless charging, Η Sony θέλει να φορτίζεις το κινητό ασύρματα από άλλη συσκευή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αυτο το κάνω ήδη με USB OTG εδω και 3 χρόνια !!!!

Χειρότερα θα είναι ασύρματα γιατί κάποια volts θα χαθούν !!

Κώστας Ζ.

@KnightRider και επειδή θα πεθανουμε απο την ακτινοβολία

bezilys

Ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω καταποσο θα αποδίδει αφού θα χρειάζεται ασύρματη σύνδεση και αυτό θα καταναλώνει επιπλέον μπαταρία…

Πάνος®

Η ασύρματη φόρτιση δεν έπιασε επειδή είναι πολύ αργή. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για ολοένα και πιο γρήγορη φόρτιση, καθώς οι συσκευές γίνονται ολοένα και πιο ενεργοβόρες, χωρίς οι μπαταρίες να γίνονται αντίστοιχα πιο αποδοτικές.
Ο καλύτερος τρόπος φόρτισης για μένα ήταν η μαγνητική θύρα φόρτισης που είχε η Sony σε παλιότερα μοντέλα της σειράς Ζ. Είχες τη δυνατότητα να φορτίσεις με την ίδια ταχύτητα φόρτισης όπως μέσω της microUSB, μόνο που δεν ταλαιπωρούσες τα καπάκια αδιαβροχοποίησης, αλλά και την ίδια τη θύρα microUSB.
Τώρα με την ακάλυπτη microUSB, αν βρέξεις το κινητό, δε μπορείς να φορτίσεις πριν στεγνώσει εντελώς η θύρα.

One

Αμα χρησιμοποιεί το NFC όπως λέγεται, χωρις να εκπέμπει ακτινοβολία ή ηλεκτρική επαγωγή που χάνεται ως θερμότητα, τότε ίσως να είναι χρήσιμο.

bezilys

@Πάνος® όντως απορο γτ το έβγαλε έπρεπε να το συνέχιζε…

Zd

Κι εγώ θέλω ένα εκατομμύριο ευρώ. Το θέμα είναι τι κάνει όχι τι θέλει.

ΦΝ

Ενδιαφέρον… Ας ελπίσουμε σε λύσεις πάνω στα θέματα φόρτισης και γενικά μπαταρίες. Πάντως η Sony ήταν και είναι πρωτοπορα… Μια και τα κινητά της συνήθως αντέχουν 2 μερες με αρκετη χρηση και για χρόνια… Επίσης ήταν πρώτη εταιρία που έβαλε πρόγραμμα διαχείρισης ενέργειας ως στάνταρ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.