Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Substitute Phone, Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Κατά καιρούς δημοσιεύονται διάφορες έρευνες που δείχνουν την εξάρτησή μας από το smartphone, ενώ η στενή σχέση που έχουμε με το κινητό μας, είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε και οι ίδιοι στην καθημερινότητα μας.

Substitute Phone, Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας το έχουμε στο χέρι, ελέγχουμε αν έχουμε κάποιο μήνυμα, κλήση, ελέγχουμε τους διάφορους λογαριασμούς στα social media, ενώ το έχουμε παντού μαζί μας, στο κρεβάτι, στην τουαλέτα, στον καφέ με φίλους κλπ.

Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό τους, ο Αυστριακός σχεδιαστής Klemens Schillinger, δημιούργησε το Substitute Phone (υποκατάστατο τηλεφώνου).

Substitute Phone, Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Ο Schillinger επισημαίνει ότι όλο και περισσότερα τα κινητά γίνονται αντικείμενα εθισμού στην καθημερινότητα. Οι χρήστες παίζουν συνεχώς μαζί τους, ακόμη και όταν δεν περιμένουν κάποιο μήνυμα ή κλήση και έτσι εμπνεύστηκε να σχεδιάσει ένα “εργαλείο που θα τους βοηθήσει να σταματήσουν την ‘checking’ συμπεριφορά”.

Έχει σχεδιάσει πέντε πρότυπα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μαύρο πλαστικό πολυοξυμεθυλενίου με πέτρινες χάντρες ενσωματωμένες στην επιφάνεια.Τα διάφορα σχέδια επιτρέπουν στον χρήστη να αναπαράγει διάφορες ενέργειες που έχει συνηθίσει στο κινητό του, όπως scrolling, pinching ή swiping

Substitute Phone, Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Το Substitute Phone εμφανίστηκε στην Design Week της Βιέννης με τίτλο #Offline – Design for the (Good Old) Real World, δεν ανακοινώθηκε τιμή και στην επίσημη σελίδα αναφέρεται “coming soon”.

Substitute Phone, Substitute Phone: Για όσους θέλουν να απεξαρτηθούν από το κινητό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lsantas

Συμπληρωνοντας να πω ότι η εξάρτηση από τα κινητά έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Το φαινόμενο υπάρχει παντού από τις καφετέριες ,τα κλαμπ ,τη στάση του λεωφορείου,το μάθημα στα σχολεία κλπ. Ή κακή χρήση του προκαλεί αποστασιοποίηση από την κοινωνία και η συστηματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί κατάθλιψη βλέποντας τις υποτιθέμενες ‘καλες’ ζωές των υπολοίπων. Ακόμη η αλόγιστη χρήση του τρώει χρόνο από τον ήδη περιορισμένο χρόνο που έχουμε στην ζωή μας. Ποιος δεν έχει δει οικογένειες αντί να συνομιλούν να είναι πάνω από ένα κινητό χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό,απλά “σκρολαρουν”. Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν κινητό έχουν προβλήματα στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη από την λάθος σταση.

Δυστυχώς η κοινωνία μας πλάθετε έτσι ώστε να σου κάνει το κινητό απαραίτητο.. και να σου δημιουργήσει ανάγκες που δεν είχες..

Γνώμη μου είναι αν θέλει κάποιος να απεξαρτηθεί πρέπει να γυρίσει σε ατζέντα και κινητό με κουμπιά( dumbphone) τα ημίμετρα δεν πιάνουν.
Έτσι θα χαρεί την ζωή θα βρει περισσότερο χρόνο για πράγματα τα οποία έχει ξεχάσει πως είναι. Κοινώς θα ξεαποβλακωθει.

bezilys

@Lsantas υσχυει αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άρα λόγια του αέρα!

alxgiann

Δεν φταίει το κινητό ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Όπως δεν είναι δυνατόν να ρίξουμε ποτέ το φταίξιμο στο όπλο για ότι προκύψει από την χρήση του. Όποιος θέλει να “απεξαρτηθεί” απλά μπορεί να το κάνει και χωρίς να βάλει το κινητό του στο μπλέντερ. Για αρχή, όποιος νοιώθει “εξάρτηση”, κλείσιμο facebook, instagram, twiter και λοιπά.. εκεί να δεις πως δημιουργείται εύκολα ελεύθερος χρόνος για άλλες ασχολίες και χόμπυ..

Lsantas

Θα συμφωνήσω εν μέρει για αυτό λένε μέτρον άριστον. Αλλά όταν έχεις μια συσκευή η οποία κάνει τα πάντα για εσένα χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου εντέλει γίνεσαι εσύ ο χαζός . Αν προσθέσεις και τα ελκυστικά interface και έξυπνες λειτουργίες τις οποίες σκαρφίζονται τα marketing των developer είναι πολύ δύσκολο να μείνεις εκτός .. Τώρα αν κλείσεις το facebook και τα λοιπά δίκτυα δεν έχει λόγο ύπαρξης το smartphone μιας και το 99% των χρηστών για αυτό τα χρησιμοποιούν. Για να φτιάξουν έναν υποτίθεται γαμάτο εαυτο που στην πραγματικότητα δεν έχουν .
Προσωπικά προσπαθώ να περιορίσω την χρήση του κινητού όσο το δυνατόν περισσότερο και πιστεύω ότι θεωρουμαι “smartphoneholic”. Πρώτον για τα παιδιά μου έπειτα για τον εαυτό μου ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chrome Google PC

Google Chrome: Πως να κάνετε κοινή χρήση σελίδων μεταξύ κινητού και υπολογιστή

Το Google Chrome είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης σε Android και επιτραπέζιους υπολογιστές και έχει πολλές συμβουλές και κόλπα.

Smartphones MediaTek smartphone

Η Bullitt και η MediaTek θα λανσάρουν smartphone – Η σπάνια ιδιότητά του

Η Bullitt ισχυρίζεται ότι στο νέο της smartphone, που ετοιμάζει σε συνεργασία με τη MediaTek η ανταλλαγή μηνυμάτων θα γίνεται μέσω δορυφόρου.

Smartphones Lenovo Moto E4 Plus Motorola

Moto E4 Plus: Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του

Τα χαρακτηριστικά του Moto E 4 Plus, του οικονομικού smartphone της σειράς Moto διέρρευσαν στο ίντερνετ. Το Moto E4 Plus έρχεται με επεξεργαστή MediaTek MT6737 και μπαταρία στα 5.000mAh.

Smartphones Moto X Moto X 2017 Motorola

Διέρρευσε παρουσίαση του Moto X 2017

Τελικά φαίνεται ότι το Moto X 2017 δεν είναι απλή εικασία ή μια ακόμα φήμη, αλλά πραγματικότητα, καθώς διέρρευσε παρουσίαση που απεικονίζει το νέο μοντέλο της σειράς X της Motorola, ενώ την ύπαρξή του επιβεβαίωσε κι ο Evan Blass.