Superbook Android laptop: Ξεπέρασε το 1 εκατ. στο KickStarter

Η ιδέα του να χρησιμοποιείς το κινητό σου ως laptop υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει την “επανάσταση”. Διάφοροι κατασκευαστές επιχειρούν να προωθήσουν τις δικές τους ιδέες μια εκ των οποίων είναι και το Superbook, που μπήκε στο KickStarter αρχές Ιουλίου.

Για το project είχαμε γράψει σχετικό άρθρο και στόχος του είναι συνδυάσει την εμπειρία χρήσης laptop με smartphone καταβάλλοντας το ποσό των 100 δολαρίων. Η συσκευή ενσωματώνει οθόνη 11.6 ιντσών ανάλυσης 1366×768 pixels, πληκτρολόγιο, trackpad με τεχνολογία multitouch, μπαταρία και φυσικά θύρες micro-USB / USB Type-C. Ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και η κάρτα γραφικών του smartphone σας θα δίνουν λειτουργική ισχύ στο Superbook.

Μέσω Andromium OS App γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών. Το Andromium OS είναι ουσιαστικά το λογισμικό του Superbook, μέσω του οποίου δημιουργείται ένα γραφικό περιβάλλον που προσαρμόζει τις εφαρμογές και τα προγράμματα που υπάρχουν στο smartphone στην μεγάλη οθόνη του Superbook, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα ανοίγματος πολλών παραθύρων.

superbook android laptop, Superbook Android laptop: Ξεπέρασε το 1 εκατ. στο KickStarter

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Καλή σαν ιδέα αλλά είναι στην αρχή ακόμη. Αν θέλετε το βάζετε στο κινητό σας και το συνδέετε με έναν mhl ( ή slimport ) αντάπτορα στην τηλεόραση-monitor και κάνει την ίδια δουλειά με το super book. Την εφαρμογή την βρίσκετε στο playstore. Καλή ιδέα αλλά οι εφαρμογές είναι σε ψευτοπαράθυρα και όχι δηλαδή σαν τα windows ή το remix os που εκεί είναι κανονικά παράθυρα.
Μακάρι αργότερα να εξελιχθεί.

Αυτό που θα ήθελα να δω από την εταιρεία που έφτιαξε το Remix os, είναι μια rom για κινητά που όταν συνδέεις το κινητό με την οθόνη να μετατρέπεται το ui και οι εφαρμογές για desktop περιβάλλον.
Κάτι σαν το continuum της Microsoft δηλαδή.

Ιωαννης

ότι κάνει δηλαδή και το 950Χl μου δηλαδή???

Αλέξανδρος

Και φυσικά αυτό θα διαφημιστεί φουλ και θα είναι κουλ επειδή είναι Android. To Continuum που δείχνει καλύτερο από αυτό δεν είναι κουλ… Επειδή είναι Windows

Αλέξανδρος

@Ιωαννης και συνονόματε καμιά σχέση. Το continuum της Ms δεν ανοίγει τις εφαρμογές σε παράθυρα και split to screen.
Αυτό με τα παράθυρα το έχουμε στο android ( μέσω του xposed ) από το 2013 με το xhalloflaoting app αλλά το καλό με το continuum είναι ότι οι εφαρμογές είναι universal και όταν συνδέετε στην εξ. οθόνη αλλάζει το Ui της εφαρμογής και δεν γίνεται απλά μια εφαρμογή που δείχνει απλά μεγαλύτερη και ας είναι σε παράθυρο.

Άρα, για να είμαστε πιο ακριβείς χρειαζόμαστε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα θέλουμε universal apps όπως της Ms και το multitasking του android ( παράθυρα, side by side οι εφαρμογές, όλα να τρέχουν στο παρασκήνιο, ανεξάρτητες καρτέλες στους browsers κ.τ.λ. ), ειδάλλως είναι να ΄χαμε να λέμε. Για αυτό παραπάνω αναφέρω, το Remix os. Είναι μια καλή Rom ( για την ώρα ) με android για pc αλλά οι εφαρμογές είναι όπως φαίνονται σε tablet απλά μεγαλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.