Σουηδική εταιρεία ξεκίνησε την εμφύτευση chips στους υπαλλήλους της

chips employees, Σουηδική εταιρεία ξεκίνησε την εμφύτευση chips στους υπαλλήλους της

Η ενσωμάτωση chips κάτω από το δέρμα δεν είναι κάτι που ακούμε για πρώτη φορά. Την έχουμε δει να γίνεται σε ανθρώπους για ιατρικούς λόγους ή σε ζώα για ερευνητικούς σκοπούς. Ωστόσο, στη Σουηδία μια startup ονόματι Epicenter ξεκίνησε εμφύτευση chips στους υπαλλήλους της.

Ο λόγος δεν είναι ιατρικός, αλλά για να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το microchip ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν κωδικός πρόσβασης για τους υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούν να βγουν και να μπουν στην εταιρεία, να χρησιμοποιούν τους εκτυπωτές κλπ, απλά πλησιάζοντας το χέρι τους στα εκάστοτε τερματικά.

Επομένως, αντί να έχουν μαζί τους μια κάρτα, η οποία μπορεί να χαθεί, να κλαπεί κλπ, το μικροτσίπ τους βοηθά να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση παντού.

Η εμφύτευση μικροτσίπ ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015 και αυτή τη στιγμή περίπου 150 υπάλληλοι τα έχουν τοποθετημένα κάτω από το δέρμα τους.

Ο Patrick Mesterton, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της Epicenter επεσήμανε πως θεωρεί ότι “το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η διευκόλυνση καθώς [το μικροτσίπ] αντικαθιστά άλλες συσκευές, όπως πιστωτικές κάρτες ή κλειδιά”.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και οι φωνές που εκφράζουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια. Ο Ben Libberton, μικροβιολόγος στο Karolinska Institute της Στοκχόλμης επεσήμανε πως θα μπορούσε να πέσει στα χέρια χάκερς σημαντικός όγκος πληροφοριών.

Μέχρι στιγμής, οι υπάλληλοι που έχουν προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια δηλώνουν απόλυτα ενθουσιασμένοι, αλλά αυτό που μένει να δούμε είναι αν στο μέλλον θα υιοθετήσουν όλο και περισσότερες εταιρείες την συγκεκριμένη πρακτική.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Οι άνθρωποι δεν ξέρω αν είναι αφελείς ή κάτι άλλο που προτιμώ να μην πω. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι τους οδηγούν στην απόλυτη παρακολούθηση με πρόσχημα την ευκολία. Παντού διαβάζουμε για το ότι τα πάντα καταγράφονται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κυβερνήσεις και εταιρείες. Και αυτοί θέλουν να ζήσουν στο “μέλλον”.

bezilys

Πάει καταστραφηκαν αυτοί οι άνθρωποι….

Techskepticon

Εμείς χρησιμοποιούμε κάρτα… πόσο πιο δύσκολο είναι μια καρτούλα παρά να κάνεις μια μιρκοεπέμβαση για να έχεις μόνιμα ένα συνθετικό μέσα σου. Να έρθει καμία διαγαλαξιακή συμφωνία να μας βάλει μνημόνια, μέχρι τέλους

NikosAr

Πραγματικά δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους, στον βωμό της “ευκολίας ;

tasos

Φιλε Techskepticon η κάρτα είναι το Warm up να συνηθίζουμε τα “ανέπαφα”

Άγγελος

Μιας και είναι και της μόδας απλά δείτε λίγο το Ghost in the shell. Είναι ταινίες, σειρά, manga. Δεν λέω κάτι άλλο. Όποιος έχει γνώση θα καταλάβει.

manos

Ενω τωρα αν θελουν να μας παρακολουθησουν μεσω καμερων στους δρομους, πιστωτικων, κινητο, υπολογιστη δεν μπορουν ή μηπως το ιατρικο ιστορικο του καθε ενως δεν ειναι καπου αποθηκευμενο ετσι κ αλλιως…το τσιπακι περιμεναν.
Ακομα θυμαμαι τι λεγατε για τις ηλεκρονικες ταυτοτητες ( και τωρα μας κοροιδευει ολη ευρωπη), για τις πιστωτηκες κ.α…
Χαλαρωστε μερικοι, σε καθε αλλαγη που γινεται φερνετε την καταστροφη.

Αλέξανδρος

Έρχεται, έρχεται…… έρχεται το τσιπάρισμα ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ……….. ΜΗ ΠΩ…

Πάντως μου αρέσει που δηλώνουν και “ενθουσιασμένοι” οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου.

manos

@Αλέξανδρος, παμε κατα διαολου σε σχεση ποια εποχη?

Αλέξανδρος

Στην εποχή του “φαίνεσθαι”, που ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ είναι φίλαυτες ( νομίζοντας ότι κάνουν κάτι ), που πάνε την ανωμαλία να στην πλασάρουν για κάτι φυσιολογικό, όπως λέει και το άρθρο, την στέρηση της ιδιωτικής σου ζωής ( σε λίγο και ολοκληρωτικά απ’ ότι βλέπεις ) και πολλά ακόμη.
Πριν δεν λέω ότι δεν γινόταν και τέτοια αλλά η αμαρτία έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;

Πέτρος Π

Εντάξει δεν είναι και ευχάριστο νέο, αλλά μη τραγικοποιείτε και τόσο πολύ τα πράγματα… Δηλαδή εντάξει δεν έγινε και κάτι τρομερό στην τελική… Τα κινητά που κουβαλάμε παντού μαζί μας είναι πολύ μεγαλύτεροι “ρουφιάνοι”, όπως και το facebook, οι κάρτες κλπ κλπ… Απλά έτσι είναι τα πράγματα στην εποχή μας, δεν θα καταστραφεί και ο κόσμος… Αν έχει όρεξη το FBI και η CIA να βλέπουν ποιους φίλους έχω, που πηγαίνω διακοπές και τι μουσική ακούω ας το κάνουν, δεν θα σκάσω κιόλας! 🙂

manos

@Αλέξανδρος Οχι, δεν συμφωνω καθολου. Μην με ρωτησεις για επιχειρηματα γιατι απεχουμε χιλιαδες χιλιομετρα στον τροπο σκεψης. Τοσο, που ουτε καταλαβαινω τι ειναι η αμαρτια που λες.

One

Τώρα το εφαρμόζουν σιγά-σιγά μέχρι να το συνηθίσουμε αλλά δυστυχώς θα έρθει κάποια στιγμή που οι περισσότεροι θα το θεωρούν φυσιολογικό και δεν θα αντιδρούν, και όσοι το κανουν θα τους θεωρούν ή τρελαμενους ή οπισθοδρομικούς…

Η δύναμη της συνήθειας είναι αυτη που μας κανει τους πιο πειθήνιους σκλάβους.

Γι αυτο χρήση της τεχνολογίας με μετρο και να χαιρόμαστε όσο γίνετε περισσότερο τη φύση και τη ζωή.

Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την τεχνολογία.

bezilys

@Πέτρος Π δεν θα κάναμε έτσι αν το τσιπακι ήταν απλός ένας ρουφιανος….

babis

Έλα μωρέ…τσιπάρισμα και 666…συνωμοσίες είναι όλα…να τα βάλουν στον κ@@ο τους και να τους αρέσει κιόλας…κάθε μέρα αυτό προσπαθούνε να κάνουν. Να συνηθίσουν τον άνθρωπο στην ψηφιακή σκλαβιά. Η Τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί πολύ σωστά τον άνθρωπο με σεβασμό και όχι το αντίθετο.

bezilys

@Πέτρος Π ά καλά ότι να ναι άμα ήταν απλός ρουφιανος το τσιπακι δεν θα κάναμε έτσι….μαρεσει που σύγκρινης το κινητό με το τσιπακι με κάτι τέτοια λογική σαν την δικια σου είχαν και αυτοί οι άνθρωποι που το βαλαν…..

Πετρος

Ο Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά !!!

Panikas

FREE PEOPLE- The microchip
Στίχοι -μουσικη Μοναχος Παντελεήμων

https://youtu.be/xnmv2B7CPXg

😜😜

babis

Panikas να γελάς με τα χάλια της ανθρωπότητας, διότι το βίντεο μόνο αλήθειες λέει και την άσχημη πραγματικότητα που θα βιώσει η ανθρωπότητα απο τους ισχυρούς που θα ελέγχουν μέχρι και τί χρώμα σκ@@ο θα βγάζεις απο πίσω…φιλικά…

Agnostos13

Δεν θελω να συνομοσιολογησω αλλα η εμφυτευση τσιπ οσο “ευκολια”, “ασφαλεια” και δεν ξερω και εγω τι αλλη παπατζα θα πουν ειναι αλυσιδα που δυσκολα σπαει…

Πάνος®

Ας αναρωτηθεί ο καθένας ποιες θα είναι οι συνέπειες για όλους αν βγουν αληθινοί οι “προοδευτικοί” και αποδειχτεί ότι όσοι είναι επιφυλακτικοί για τέτοιες “ευκολίες” απλά κάνουν λάθος και είναι υπερβολικοί. Τι συνέπειες θα υπάρξουν αν έχουν δίκιο οι “συνωμοσιολόγοι”;
Ο νοών νοείτω. Τροφή για σκέψη.

babis

Δεν με παραξενεύει ο τίτλος του άρθρου ούτε με τρομάζει περισσότερο απο το γεγονός οτι με την ηλίθια δικαιολογία (όλα για την ευκολία) υπάρχουν άνθρωποι που παραχωρούνε γή και ύδωρ απο την προσωπική τους ελευθερία και νοιώθουν μάλιστα ενθουσιασμένοι (τι θα λέγανε άλλωστε?) Όλα όσα είπαν και προφητεύσανε Άγιοι άνθρωποι και φωτισμένοι θα γίνουν και θα γίνουν γιατί ο άνθρωπος το θέλει και θα το θελήσει. Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο είναι η ανθρώπινη ηλιθιότητα που ενώ έχουν προβληφθεί εκατοντάδες ταινίες ανάλογου περιεχομένου εδώ και δεκαετίες πρίν δείχνοντας με τον πιό ωμό τρόπο τι διακυβεύεται, ο άνθρωπος επιμένει με έναν ναρκισιστικό και εγωιστικό τρόπο το ίδιο λάθος. Στην Ταινία 6th Day για να κλωνοποιήσουν έναν άνθρωπο εκτός απο το αίμα θυμάστε τί πήραν απο τον Άρνολντ; Την ΊΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΎ (πόσες πληροφορίες δίνει η Ίριδα του ματιού?). Τροφή για σκέψη…τρέξτε τώρα να πάρετε και τα ανάλογα “έξυπνα κινητά” που μόνο έξυπνοι εμείς δεν είμαστε. Σκεφτείτε πώς ζούσε ο Έλληνας πρό Μνημονίων και με πόση ελευθερία και τί ζητάνε τα μνημόνια απο τον Έλληνα σήμερα και με τί κόστος. Όταν καταλάβετε οτι αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους εκάστοτε Κυβερνόντες δεν ήρθαν να μας σώσουν…τότε θα είναι αργά.… Συνέχεια »

Πάνος®

@babis:
Ωραίος ρε παίχτη. Τα είπες όλα.

Ιωάννης jb

babis.. Δεν είναι έτσι τα πράγματα!
Άλλο οι ταινίες κ άλλο η πραγματικότητα…
Χαζομαρες τύπου skynet, big brother κ άλλα πολλά δεν έχουν σοβαρές βάσης…
Σίγουρα θα ήσουν κ από αυτούς που πίστευαν ότι το 2012 θα τελειώσει ο κόσμος ή από αυτούς που όταν ξεκίνησε ο μεγάλος επιταχυντής των ανδρονιων στο cern ότι θα καταστρέφονταν ο κόσμος..
Εντάξει υπάρχει πάντα κίνδυνος σε ότι νέο πάει να κάνει η ανθρωπότητα αλλά αυτός έχει ζυγιστεί κ δεν αποτελεί σοβαρή απειλή…
Αυτό που γίνεται σήμερα με τα smartphones αν το έλεγες σε κάποιον σαν κ εσενα πριν από 20 χρόνια σίγουρα θα έλεγε αυτά που λες για τι τσιπαρισμα σήμερα, τώρα! Νομίζω θα έλεγε χειρότερα πράγματα από αυτά που λες σήμερα…
Αλλά αν δεις γύρω σου ψύχραιμα το τι συμβαίνει, θα καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ποτέ…

Μανώλης

Δηλαδή ένα βραχιόλι ή ένα δαχτυλίδι με αυτό το τσιπάκι είναι δύσκολο;;; γιατί άρον άρον μέσα στο δέρμα σου;;;

Πάνος®

@Ιωάννης jb:
Το να συγκρίνεις ένα smartphone, το οποίο το κλείνεις όποια στιγμή θες και το βάζεις στην άκρη, με ένα ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ, το οποίο είναι μέσα στο σώμα σου 24/7 (ποια επιτακτική ανάγκη επιβάλλει ότι ντε και καλά πρέπει να είναι μονίμως μέσα στο κορμί σου, ιδού η απορία..), είναι τουλάχιστον άτοπο, για να μην πω αφελές.
Και σε τι ακριβώς είναι τα πράγματα καλύτερα από ποτέ; Σε ποιον τομέα της καθημερινότητας νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος και μη ελεγχόμενος;

babis

ωάννης jb…ειλικρινά στο λέω φιλικά…αλλά κοίτα λίγο τον τρόπο σκέψης σου, παρατήρησης, αξιολόγησης και εξαγωγής συμπερασμάτων διότι κάτι δεν πάει καλά.
Ή ζείς σε άλλο πλανήτη ή ανήκεις σε αυτούς που περιγράφω συνοπτικά. Γενικά πάντως με ανησυχείς τα μάλα…

bezilys

@Ιωάννης jb οι ταινίες δεν είναι όλα ψέματα όπως νομίζεις κρύβουν μέσα και μερικές αλήθειες αλλά άμα κοιμάσαι όρθιος πως να της δεις……σάμπως μου φαίνεται τα μπερδεύεις λίγο αυτά που λεγαν για τους μετεωρίτες και αυτά,είναι για να τρομάζουν το κόσμο,με αυτό που συμβαίνει με τα τσιπάκια όπως και οι δίδυμοι πύργοι όπου ήταν καθαρά στημένο και δεν είχε περάσει κανένα αεροπλάνο ήταν καθαρά για να τρομαξουν τους ανθρώπους με τα τσιπάκια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους ότι κάτι καλό αλλά ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ…..σε αυτό που λες στο τέλος τι να σου πω είσαι στο κόσμο σου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα από ποτέ αλλά χειρότερα από τότε καλύτερα είναι για αυτούς εκτός κι ανάγκη είσαι και εσύ ένας από αυτούς!

Ιωάννης jb

Δε συγκρινω απλά λέω ότι το 1990 θα έλεγε τα ίδια κ χειρότερα για τα smartphones αν γνώριζε την εξέλιξη που θα είχαν..
Κακά τα ψέμματα ο κοσμος πάει μπροστά…
Είναι εκτός τόπου κ χρόνου όποιος λέει ότι δεν είναι καλά όσα γίνονται σήμερα…
Δεν είναι καλό το ότι ένα απλό smartwatch μπορεί να σου δώσει πληροφορίες ακόμη κ για πιθανό καρδιακό επεισόδιο…
Δεν είναι καλό το ότι έχουμε για παιχνιδακι μία συνομιλία με τον θείο μας στην αυστραλια….
Δεν είναι καλό το ότι έχω ολόκληρη τη μουσική μου, 100 αγαπημένες μου ταινίες σε μία συσκευή που την βάζω οπότε θέλω κάτω από το νερό κ την πλένω κ με ένα απλό άγγιγμα την ακούω-βλεπω στο home cinema-tv….
Δεν είναι καλό το ότι αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή κ πιο φιλικά στο περιβάλλον από ποτέ…
Δεν είναι καλό το ότι έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες-ειδησεις πιο εύκολα από ποτέ…
Δεν είναι καλό…
Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για σημαντικα πράγματα που είναι πιο καλά από ποτέ…

babis

Ιωάννης jb…ειλικρινά κοίταξε το…έχεις πρόβλημα…
Εξισώσεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υγεία, ελευθερία, και γενικά την ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου με τα καταναλωτικά προιόντα που απολαμβάνεις!
Πρέπει να είσαι πολύ…για να το καταλάβεις. Σε καταλαβαίνω. Δηλαδή όπως βλέπεις τα καταναλωτικά προιόντα που ανέφερες να βλέπεις και τον άνθρωπο ώς ένα ακριβώς τέτοιο…ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΑΨΥΧΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
Συγχαρητήρια…και κατάγεσαι απο μία χώρα που ονομάζεται Ελλάδα;
Να σε χαίρονται οι δάσκαλοί σου απο το σχολείο. Τους αποζημειώνεις με τον καλύτερο τρόπο για ότι σου μάθανε.

bezilys

@Ιωάννης jb αυτά και άλλα τόσα που λες είναι λάσπη στα μάτια των ανθρώπων για να μην βλέπουν τι γίνεται τριγυροτους και να νομίζουν ότι ζουν σε μιαν ωραία εποχή και ότι είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά από ποτέ εμ δεν είναι έτσι άμα κοιτάξεις γύρω σου να δεις τι γίνεται τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά

thelight

@Ιωάννης jb δεν ξέρω άν τα πράγματα είναι καλύτερα έν έτει 2017 σε σύγκριση με το 1990 αλλά η λεπτομέρεια και η ακρίβεια αυτού θα με προβλημάτιζε ώς νοήμων άνθρωπος.
Αποκάλυψη Κεφ.13 στίχους 15-18.
Κάνε τον κόπο να το google άρεις διότι σε βλέπω σε βαθύ τεχνολογικό λήθαργο.
Δεν γνωρίζω επίσης τι δουλειά κάνεις ή άν έχεις παιδιά, αλλά εγώ τα πράγματα δεν τα βλέπω καλύτερα αλλά χειρότερα. Λυπηρό νέα παιδιά να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.
Ο Θουκυδίδης έλεγε το εξής. Άν χάσεις 10 μέτρα απο την εδαφική σου κυριαρχία, ετοιμάσου να χάσεις και τα 1000. Άν σήμερα τους παραχωρείς με τα RFID τις ελευθερίες σου και την ζωή σου σε γενικό πλαίσιο, ετοιμάσου να χάσεις τα πάντα. Απλοικά στο είπα για να το κατανοήσεις επειδή βλέπω δεν το έχεις αυτό το θέμα. Άν το μέλλον της χώρας μου εξαρτάται απο άτομα που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο…ήδη το κλαίω. Ήξερα οτι οι άνθρωποι ζούνε σε έναν αποχαυνωτικό κόσμο, τώρα με αποκαρδίωσες τελείως. Καμία τύχη…

Πάνος®

@Ιωάννης jb:
Όλα όσα αναφερεις είναι σωστά, και εννοείται τα περισσότερα προς όφελος των ανθρώπων, αλλά αγνοείς ότι είναι απλά ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ. Και μάντεψε ποια είναι η φάκα… Ο νοών νοείτω.

lee

Ιωάννης jb Είναι εκτός τόπου κ χρόνου όποιος λέει ότι δεν είναι καλά όσα γίνονται σήμερα… δηλαδη ειναι καλα οσα γίνονται με την nsa που παρακολουθεί καθε smarthone, και νομίζεις τα τσιπακια τα βγαζουνε μονο για ευκολια ετσι, οχι οτι στο μέλλον θα γινουν αναγκαστικα και δεν θα μπορεις να κανεις τιποτα χωρις αυτες τις μαλακιες, ψαξε να δεις τη ειναι το mk ultra και τι κανανε με αυτα τα εμφυτεύματα στους ανθρωπους και μετα πες μου οτι ειναι ολα καλα και αθοα τα τσιπακια

Nio

Η ευκολία και η λειτουργικότητα είναι το παν στην ζωή.! Gps, αναζήτηση πληροφοριων άμεσα από το κινητό, και ένα σωρό χιλιάδες πράγματα. Γιατί να περιμένω να πάρω ρέστα?
Γιατί να περιμένω την απόδειξη? Γιατί να μην καταγράφονται οι αγορές μου αυτόματα και να μπαίνω και να βλέπω τι ξόδεψα και που? Μόνο οι εγκληματίες έχουν λόγο να φοβούνται. Η τεχνολογία μας διευκολύνει απίστευτα και εκεί που θα καθόμασταν σαν πίθηκοι να σκάσουμε με γκασμαδες για να φυτεψουμε μια ντομάτα έχουμε τρακτέρ αυτόματα ποτίσματα και ένα σωρό τεχνολογίες για όλα για να έχουμε πιο ποιοτικό χρόνο στην ζωή μας. Απλά κάποιες φορές κάνουμε παραχρηση της τεχνολογίας και ακόμα σε μία καφετέρια όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι. Πρέπει να κοινωνικοποιηθουμε λίγο πρώτα και να μάθουμε πότε και πως να την χρησιμοποιούμε. Ναι στα εμφυτεύματα γιατί μέσα σε 50 χρόνια περιμένοντας για αποδείξεις έχεις χάσει 126 μέρες από την ζωή σου. Πόσο μάλλον περιμένοντας για ένα σωρό άλλα πράγματα….

thelight

Nio μαζί με τον Ιωάννη να κοιταχτείς και εσύ…και μάλιστα το συντομότερο.
Όλα αυτά που λές γίνονται και με μία κάρτα απλή.
Τα εμφυτευματα είναι και καρκινογόνα και επικίνδυνα επειδή δεν γνωρίζεις τι τεχνολογία θα έχουν και πώς θα χρησιμοποιούνται εντός του οργανισμού. Άν εσύ θέλεις να γίνεις πειθήνιος της Νέας Τάξης είσαι ελεύθερος. Οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.
Τις ανοησίες τύπου όλα για την ευκολία και δήθεν τεχνολογικής ανάπτυξης σε ανεγκέφαλους. Εκεί πιάνουν αυτές οι αστειότητες.

Ιωάννης jb

thelight.. Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης είναι η αμάθεια… Είπε ο θουκιδ πως τον λες κ?? Πάει να πει ότι ισχύει κιόλας?? Δε ζούμε στο 500 πχ!!! Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει Καρκινογόνα?? Από που κ ως που?? Γιατί λέτε τέτοιες χαζομαρες?? Σας έχουν πειράξει στον εγκέφαλο οι πολλές ταινίες κ φοβάστε ακόμα κ την σκιά σας!! Πάρε παράδειγμα τον εξολοθρευτή 2 που τον είχε κ χθες στην τηλ, εντάξει ωραία ταινία ωραία εφέ για την εποχή του όλα ωραία κ καλά, αλλά το σενάριο είναι φαντασία πως να το κάνουμε δλδ… ότι χαζομαρα σκεφτεί το μυαλό του σεναριογράφου με βάση τα δεδομένα της εποχής.. ο εξολοθρευτής 5 που βγήκε πρόσφατα παρουσιάζει ως κακό την πρόοδο που γίνεται στο τομέα κοινωνική δικτύωση, άλλο χαζό ευφάνταστο μυαλό σεναριογράφου.. babis.. Πρόσεχε πως μιλάς, μπορώ εύκολα να πω κ εγώ για σένα ότι έχεις πρόβλημα.. Απάντησα κάποιους τομείς στους οποίους τα πράγματα είναι καλύτερα στον πανο, μπορώ να πω κ άλλα πολλά… Υγεία?? Πόσο ζεί τώρα ο μέσος άνθρωπος κ πόσο ζούσε το 1900?? Θα του χαλάσει την υγεία δλδ ένα τσιπαρισμα! Ότι να ναι.. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια δύσκολος όρος… Δεν ξέρω, σήμερα που ανεβάζουν στο facebook ότι χαζομαρα φανταστούν?? Πολλά τα ανάλογα παραδείγματα που… Συνέχεια »

Πάνος®

Το ακούσαμε κι αυτό: ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ.
Σόιμπλε, βάστα γερά, βάλε δέκα μνημόνια ακόμα, και να δούμε.

bezilys

@Ιωάννης jb πο πο το έχεις κάψει τελείως ευτυχώς που κάτι τέτοιους σαν εσένα είναι λιγότεροι γιαυτό και δεν προχώρησε εδώ στην Ελλάδα αυτό το πράγμα….αντε με το καλό να σε τσιπαρουν και εσένα να δεις την γλυκά και να ξέρεις ότι αυτά που έχουμε τώρα τα τεχνολογικά επιτευμαυτα δεν είναι Τπ μπροστά σε αυτά που ήταν πολύ παλιά.ένα παράδειγμα είναι η Ατλαντίδα

Ιωάννης jb

Το τσιπαρισμα που κολλάει με τα μνημόνια??
Η εν λόγω εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την ελλαδα του μνημονίου!
Κ ναι είναι πρόοδος τη στιγμή που σου λέει ότι κάνουν όλες της δουλειες τους σε λιγότερο χρόνο…
Όπως κ με το αυτοκίνητο το οποίο αντικατέστησε τα κάρα διότι ήταν πιο γρήγορο!!!
Το γράφω κ πιο πάνω η αμάθεια είναι κακό πράγμα

thelight

Ιωάννης jb…καμία τύχη.
“μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ”…
Περαστικά σου.
Όταν ξεκινήσει το τσιπάρισμα να πάς πρώτος πρώτος…και να αισθάνεσαι όπως τους Σουηδούς ενθουσιασμένος. Για να καταλάβεις τον κίνδυνο του τσιπαρίσματος δεν νομίζω να θέλει IQ 150…έτσι υποθέτω τουλάχιστον.
Απο την αμάθεια που είναι πολύ ελαφριά κατάσταση υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο.
Η ημιμάθεια. Να το θυμάσαι.

bama

@ Ιωάννης jb
Το τσιπάρισμα μια χαρά κολλάει με τα μνημόνια. Το συγκεκριμένο τσιπάρισμα είναι η μετατροπή του εργαζόμενου σε σκλάβο. Σε κάποιον που είναι υπό παρακολούθηση συνεχώς από το αφεντικό. Η δικαιολογία ότι γίνεται για να χρησιμοποιούν τους εταιρικούς εκτυπωτές με μεγαλύτερη ευκολία θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για γοερά κλάματα. Η επέκτασή του και σε άλλους τομείς της ζωής μας “για ευκολία” είναι ο ορισμός της δυστοπίας.
Με αυτό που δεν κολάει με τίποτα είναι με την τεχνολογική πρόοδο. Χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε επιχειρήματα όπως η βελτίωση στην ιατρική περίθαλψη οφείλεται στην βελτίωση της τεχνολογίας, το τσιπ είναι τεχνολογία άρα μιλάμε για το ίδιο πράγμα;
Όποιος θέλει λοιπόν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των μικροτσίπς για αυτούς τους λόγους μπορεί να βάλει τη συσκευή στο σκύλο του. Η ακόμα καλύτερα στον κ… του.

Nio

Προς όλους τους ψευτοεπαναστατες και συνωμοσιολογους……………………..
Αν περιμενετε το τσιπακι για να σας παρακολουθήσουν μάλλον δεν σκέφτεστε και πολύ…..
Η χειρότερη τεχνολογία από θέμα παρακολούθησης είναι μακράν το ίντερνετ…!!!!
Τωρα που σχολιάζετε παρακολουθειστε.!
Γιατί δεν πετάτε το κινητό σας στα σκουπίδια??? Αντε παιδακια μου μην σας ξαναδώ στο ίντερνετ….
Που και καλά οπότε θέλετε το κλείνετε και το βάζετε εκεί που θέλετε.
Αφού σας βλέπω… Ούτε ένα λεπτό δε βγαίνετε από το ίντερνετ. Σας πείραξαν τα τσιπάκια. Πεταχτε τα κινητά σας πρώτα και μετά τα λέμε….. Εκεί που τα πετάτε προσέχετε μην σκισετε κάνα καλσόν…..

thelight

Nio χαλάρωσε…θα πάθεις κανά εγκεφαλικό. Δεν τίθεται θέμα συνωμοσίας πλέον αλλά είναι γεγονός το τσιπάρισμα όταν προφητεύτηκε χιλιάδες χρόνια πρίν. Δεν σου κινεί την περιέργεια; Το κινητό το καίς, το κλείνεις, το αφήνεις σπίτι, και ένα σωρό άλλα. Άσε που μπορείς να παρέμβεις στο λογισμικό και να μην έχεις αυτά που λές. Άν δεν έμαθες την διαφορά του RFID με το Desktop ξεκίνα πάλι το διάβασμα.
Όσο για το ίντερνετ χαίρομαι προσωπικά που εσύ κάνεις τα αντίθετα.( εδώ πέφτει γέλιο).
Απο καλσόν πάντως πρέπει να γνωρίζεις πολλά.

Nio

Thelight (γελάω με το όνομα) το τσιπαρισμα προφητευτηκε χιλιάδες χρόνια πριν??? Δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε τα τσιμέντα θα μιλούσαν για ηλεκτρονικά τσιπ?? Πραγματικά πόσο χρονών είσαι? Δηλαδή ήρθε κάποιος που είναι χιλιάδων χρονών και στο είπε? Η πιστεύεις ότι μ……… σου πουν.? Εδώ πριν 20 χρόνια δεν υπήρχαν καν κινητά και κάποιος χιλιάδες χρόνια πριν είπε ότι θα μας ελέγχουν με ηλεκτρονικα εμφυτεύματα??? Δεν σε έχουν μαζέψει ακόμα με ζουρλομανδύα? Ξέρεις κι άλλα παραμυθακια?
Το κινητό το καις, το αφήνεις σπίτι και ένα σωρό άλλα…. Μα ρε φίλε καφτο πέτα το. Αυτό είναι το πρόβλημα. Οτι ΔΕΝ το κάνεις.!!!!! Μας Έχεις ζαλίσει ότι δεν θέλεις να σε παρακολουθούν και όλη μέρα είσαι στο ίντερνετ και στο Facebook.
Σου ειπε κανείς ότι προσπαθώ να κάνω το αντίθετο? Που γελάς κιόλας. Χεστηκα αν με παρακολουθουν. Εσύ κάνεις σα γκομενιτσα.

lee

nio μαλλον στο εχουν βαλει ηδη το τσιπακι δεν εξιγητε αλιος, μαλλον το τσιπακι μιλαει μεσα σου.ξερεις ολα τα θηματα το mk ultra mind control νομιζαν οτι τα ιδια ελενχανε τον εαυτο τους αλλα τους ελενχανε σαν τηλεκατευθινομενα παιχνιδια σηγουρα κατι τετιο πεζει με εσενα δεν εχεις ελευθερη βουληση αδερφε, δεν σου κοβει καθολου

bezilys

Άλλος από κει αντε βάλε και εσύ τσιπακι να σε δω πως θα κλεγεσε να μην το είχες βάλει αλλά θα είναι πολύ αργά όσο αν το τσιπαρισμα προμηφευτικε πριν πολλά χρόνια δεν ξέρω πάντως εδώ και ο Ναπολέον του είχαν φυτέψει τσιπακι και έκανε τις διαταγές τους….

Αλέξανδρος

@Nio και @Ιωάννη, το έχετε κάψει τελείως ( αν και από εσένα δεν το περίμενα Nio να έχεις αυτές τις απόψεις ). Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Προφητεία-αποκάλυψη: Χωρίς το χάραγμα στο μέτωπο η στο δεξί χέρι δεν θα μπορείς να αγοράζεις-πουλάς-νοσηλευτείς-ΥΠΑΡΧΕΙΣ ( σου έρχεται κάτι στο μυαλό; ). Μετά για τα smartphone-τηλεοράσεις- και γενικά ΕΙΚΟΝΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ τα οποία προφητεύτηκαν πριν 2.000 και κάτι χρόνια : “Οι άνθρωποι από όλα τα έθνη, τις φυλές και τις γλώσσες, θα βλέπουν τα πτώματα των δύο προφητών επί τρεις και μισή ημέρες να είναι εκτεθειμένα στην πλατεία της Ιερουσαλήμ.” Εεεεε??????? Για το τέλος, ΑΛΛΟ είναι να σε παρακολουθούν ( facebook, instagram, android κ.τ.λ ) και ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ. Όλοι είμαστε υπερ της τεχνολογίας αλλά το βασικό είναι να υπηρετεί εμάς και όχι εμείς αυτή-αυτούς ( πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι μιλάω για την παγκόσμια ελίτ της νέας τάξης πραγμάτων, που δεν είναι άλλο από ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ και, αν αυτό σου φαίνεται αστείο [ το τονίζω γιατί δεν μπορείτε καλά καλά να καταλάβετε τι ΔΥΝΑΜΗ θα τους δείνει το τσιπάκι ] σκέψου γιατί όλοι αυτοί οι πάμπλουτοι, αυτοί που είναι… Συνέχεια »

Nio

Μου έχουν βάλει ήδη το τσιπακι και κάνω παρέα με δύο ελοχιμ και ένα χερουβίμ.

Nio

Κοιτάξτε παιδιά πέρα από την πλάκα. Αλλιώς φαντάζομαι εγώ τον κόσμο και αλλιώς εσείς.
Εσείς το φαντάζεστε με το χειρότερο σενάριο και εγώ με το καλύτερο. Είναι δυνατόν να θέλω να γίνω ρομπότ ή να με ελέγχουν απόλυτα? Οι ευκολίες είναι πάρα πολλές που θα μπορούσε να προσφέρει. Μέχρι εκεί. Αν τώρα στραβωναν τα πράγματα και μας εξουσιαζαν οι σαταναδες δεν νομίζω να κολονανε με ή χωρίς τσιπάκια να μας ξεκανουν.

bezilys

Το καταλαβαινεις ότι με το τσιπακι γίνεσαι σαν ρομπότ ότι σου πούνε θα κάνεις αντίθετη άποψη δεν θα έχεις τι μ@@@κιες μας λες για ευκολία και τέτοια εννοείται πως θα είναι ευκολία γτ θα είσαι ο ίδιος μια κάρτα,ένα τσιπάκι!

o.k.man

Αγαπητοί Φίλοι μου και αδερφοί μου, εάν ήταν σκέτη η τεχνολογία των μικροτσίπ δεν θα έλεγε κανείς τίποτα το αρνητικό. Αλλά όπως έχει αποδειχτεί δυστυχώς χρησιμοποιούνται τα μικροτσίπ για έλεγχο των “ανθρώπινων μαζών” καταγράφοντας και κατασκοπεύοντας τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου-πολίτη μετατρέποντάς τους έτσι σε άτομα-πιόνια της νέας τάξης πραγμάτων. Έτσι όπως αυτοί μεθοδευμένα και βρώμικα θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο. Αυτό το θεωρούν ως μεγάλο σκαλοπάτι ώστε μετά που θα επιβληθούν τα μικροτσίπ κ.α. που χωρίς αυτά δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και να “ζήσουν” οι άνθρωποι, να επιβάλουν το “τέλειο” σύστημα σφράγισης στο μέτωπο και στο χέρι με μικροτσίπ ώστε λέει έτσι δεν θα “χάνονται” τα δεδομένα (τους) και τα ηλεκτρονικά χρήματά τους και δεν θα υπάρχει λένε “κίνδυνος”! Έλα όμως που με αυτό το σύστημα γίνεται ένα είδος ρομποτοποίησης του ανθρώπου που βάζουν το σφράγισμα-μικροτσίπ επάνω τους που θέλουν να κυβερνήσουν με αυτό τον τρόπο όλο τον κόσμο και τον θέλουν και να τον επιβάλουν εναντίον μας μαζί με τα μεθοδευμένα βρώμικα συγκεκριμένα “ηλεκτρονικά ”συστήματά (δεν μιλάω για τα άλλα τα ελεύθερα ηλεκτρονικά συστήματα) πανανθρώπινης καταγραφής τους με κρυφούς τρόπους ώστε χωρίς βέβαια κανένας πολίτης να ξέρει και να υποπτευθεί ότι τα ηλεκτρονικά αυτά συστήματα 24… Συνέχεια »

bezilys

@o.k.man εντάξει στο Facebook μπορείς να αποφύγεις την κατασκοπευση με το να μην ανεβάζεις προσωπικές φωτογραφίες, να μην ανεβάζεις post με τι κάνεις,να μην ανεβάζεις τοποθεσίες ακόμα και να βάλεις ψευδώνυμο!

thelight

Nio δεν ξερω την ηλικία σου αλλά πραγματικά καμία τύχη. Όντως παίζει και να στο βάλανε το τσιπάκι…στο θέμα προφητείας δεν είπες απολύτως τίποτε. Πέταξες κάτι τσιμέντα και μπετά (έχεις καμία σχέση με αυτά άραγε…)και λές πάμε παρακάτω. Στην Αποκάλυψη περιγράφετε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που αρχίζει τώρα. Με την κατάργηση του ρευστού και την επικράτηση του ψηφιακού χρήματος, δεν θα μπορείς ΑΝ ΔΕΝ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙΣ να αγοράζεις, να πουλάς, να πληρώνεσαι, να έχεις νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ…και μέσα σε αυτό το RFID θα υπάρχει ένας αριθμός. Μάντεψε ποιός…σε τύφλωσε η δήθεν πρόοδος μίας μερίδας ανθρώπων επειδή σου δώσανε ένα κινητό στο χέρι και νομίζεις οτι ξαφνικά έγινες θεός. https://philsantamaria.com/wp-content/uploads/2014/05/earthinmilkyway.jpg εδώ βρίσκεσαι άν έχεις αφαιρεθεί απο τις γήινες απολαύσεις. Πάνω στα RFID γίνονται πειράματα εδώ και δεκαετίες σε ανθρώπους. Για να ξεκινήσουν αυτή την διαδικασία ετοιμάσου για τεραστίως άσχημα πράγματα που θα ζήσει η ανθρωπότητα. Αυτός που έρχεται και θα ελέγχει το Παγκόσμιο σύστημα αγοράς, τροφίμων (Mosanto) και όλων των αγαθών που γνωρίζεις σε παίζει στα δάχτυλά του σαν μπίλια. Εσύ απλά μιλάς σαν πειθήνιο όργανό του επειδή προφανώς αρνείσαι να δείς τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι τα παραμύθια. Κάτι ονομάζεται παραμύθι όταν βρίσκεται μόνο στην σφαίερα της φαντασίας. Και εκεί έχεις μείνει. Εδώ και… Συνέχεια »

Mr.Robot

Κάθεστε και ασχολείστε με ένα άτομο που λέγεται Nio.
Το παιδί έκαψε δεν το βλέπετε; Πως έχουμε fans της σαμσουνγκ και της Apple; Εδώ έχουμε fan του τσιπαρίσματος. Άντε και με ένα rfid για πασχαλινό δώρο. Σου μένει μετά να βγεις στην Στεφανιδου και να μας πεις ποσό χαρούμενος είσαι με τις εντυπώσεις σου…
Πραγματικά ότι ναναι το άτομο…φαντάζεται έναν κόσμο με τσιπάρισμενους ανθρώπους.
Να κοιτάς τα χάλια σου και μετά να προσδίδεις χαρακτηρισμούς σε παιδιά εδώ μέσα.

Nio

Μιλάει για ονόματα και τσιπαρισματα κάποιος που λέγεται mr Robot…..
Με έχει πάρει τηλέφωνο τρεις φορές ο Optimus Prime φίλε. Σε ψάχνει παντού.

Bloodmaster

Μονο εγω πιστευω οτι θα καταντησουμε να ειμαστε ενα κουμπι και θα εχουμε βγει off σε 50 χρονια μην λεω και πολλα

Λεωνίδας

Εδώ όλοι κυνηγάμε να πάρουμε smartphone που ξεκλειδώνει με το δακτυλικό μας αποτύπωμα!! Δηλαδή ταυτοποιούμε οι ιδιοι τον εαυτό μας με τη χρήση που κάνουμε στο κινητό μας! Λες και αν βάζουμε κωδικό χρειάζεται μία ώρα για να ξεκλειδώσει.Κι αυτό για τη δευκόλυνσή μας πάντα. Θ πρότεινα να μην το χρησιμοποιείτε και να το ξεκλειδώνετε κανονικά…

John

εγω δεν το θεωρω καλο αυτο με το τσιπακι παντως δεν μου αρεσει αυτη η ιδεα. δυστηχως οσο εξελισεται ο κοσμος το κακο αυξανεται, δεν θα πω για τα αλλα τωρα. παντως το τσιπακι δεν μου καθεται καλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.