Sweetbox, Μια κομψή θήκη για το Raspberry Pi

Είναι αντικείμενο θαυμασμού από την ημέρα που παρουσιάστηκε. Χαρακτηρίστηκε gadget της χρονιάς, βρήκε εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν με αγωνία την στιγμή της διάθεσης του στην αγορά, εξαντλήθηκε, επανακυκλοφόρησε. Ο λόγος για το Raspberry Pi, τον πιο μικρο και πιο φτηνό τύπου ARM Linux υπολογιστή που μπορεί κανείς να αγοράσει και αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη να χρησιμοποιήσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Πολύ γρήγορα οργανώθηκαν κοινότητες που ανέπτυξαν projects, το διαδίκτυο γέμισε microsites με εφαρμογές αν και πλέον έχει και δικό του app store. Αυτό όμως το τόσο μικρο και ευαίσθητο πραγματάκι έρχεται στα χέρια μας σε ένα απλό χάρτινο κουτί. Μηπως είναι καλύτερα να το “ντύσουμε” κάπως; Η θήκη Sweetbox Raspberry Pi είναι ένα startup του γνωστού Kickstarter και αφήνει τις ελπίδες του στα χέρια σας ή πιο σωστά στο πορτοφόλι σας…

, Sweetbox, Μια κομψή θήκη για το Raspberry Pi

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
berd

Καλές οι θήκες αλλά προσωπικά θεωρώ οτι το Raspberry Pi είναι λίγο απογοητευτικό τουλάχιστον για την υπολογιστική του δύναμη. Στο ίδιο μέγεθος υπάρχουν πολύ πιο δυνατές συσκευές. Λόγω διαφήμισης και προβολής σίγουρα μόνο αυτό ακούγεται αλλά πιστεύω άνθρακας ο θησαυρός τελικά. Οπότε όσο ωραία και να είναι η θήκη να το στολίσω για να σέρνεται σε οποιαδήποτε λειτουργία του δώσω να κάνει είναι λίγο άτοπο.

Βαγγέλης

Berd,
σκέψου για πιο λόγο κατασκευάστηκε.
Σκέψου τα GPIO ports που δεν προσφέρει κανένα άλλο εμπορικό προιόν.
Σκέψου τις προγραμματιστικές δυνατότητες που προσφέρει (python)
Σκέψου οτι ο Arm είναι δυνατός αλλα λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής δεν ειναι για συμβατική χρήση.

Το οτι παίζει 1080 σε μεγάλα bitrate είναι αργός ο ARM? (και voice over hdmi)
Το οτι μπορεί να γίνει exchange server, NAS, Torrent Client και πολλά άλλα είναι αργό;

Δεν αντικαθιστά το pc σε καμία περίπτωση, ακόμα δεν υποστηρίζει HTML5 ούτε flash και δεν ειναι καλος στο multitasking. Όμως είναι πολύ δυνατό στο compile που προορίζεται και πάρα πολύ δυνατό για διάφορα project.

Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος καλά, κατα τα άλλα βιάστηκες να το κρίνεις. Επίσης δεν διαφημίζεται όπως ανέφερες, αλλα υποστηρίζεται απο το community.

Και όλα τα παραπάνω με κάτω απο 3W κατανάλωση.

berd

σεβαστη η αποψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε το νέο Raspberry Pi 400, ένα πληκτρολόγιο που ενσωματώνει έναν μικρό, φορητό υπολογιστή.

Gear Raspberry Pi

Raspberry Pi 4: Διαθέσιμο με υποστήριξη 4K, 4GB RAM και τιμή 35 δολάρια Αμερικής

Το νέο Raspberry Pi 4 αποακλύφθηκε και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K. Διαθέτει 4GB μνήμη RAM και η τιμή του ξεκινάει από τα $35.

Gear Raspberry Pi Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3: Μπορεί να τρέξει Windows 10

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Raspberry Pi 3 να αποκτήσουν την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στη συσκευή τους. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της Microsoft να τρέξει εφαρμογές x86 σε επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, όπως ο Snapdragon 835, ήταν εν μέρει αποτυχημένες αφού η απόδοση τους δεν ήταν επαρκής.