Δευτέρα
23/12/2013

Cubli, Ένας κύβος που κινείται… μόνος και στέκεται στις γωνίες

Ερευνητές από την Ελβετία, κατασκεύασαν ένα μεταλλικό κύβο, ο οποίος μπορεί και κινείται πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Οι ερευνητές, από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, χρησιμοποίησαν μία σειρά από αισθητήρες και μικρούς ηλεκτροκινητήρες σε ένα κύβο 15 εκατοστών, τον οποίο ονόμασαν Cubli.

Ο κύβος χάρη στο συνδυασμό των αισθητήρων, του γυροσκοπίου, των κινητήρων με τα περιστρεφόμενα μέρη και την φυγόκεντρο δύναμη, καταφέρνει όχι μόνο να κινηθεί πάνω στις ακμές του, αλλά και να στέκεται σε οποιαδήποτε από τις οκτώ… γωνίες του ή και να πηδάει.

Οι εφαρμογές για τον μηχανικό κύβο είναι αναρίθμητες. Δείτε το video με το Cubli και θα καταλάβετε.

Cubli

Πηγή

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Πάνος λέει:

  Μου θυμίζει το hellraiser…

 2. Ο/Η Darth λέει:

  @Πάνος +100

 3. Ο/Η Panos λέει:

  Κακή απομίμηση του sphero, το οποίο μάλιστα έχει βγει σε έκδοση 2.0 με δωρεάν εφαρμογές για android και ios και είναι γρήγορο όσο μια lamborghini
  ————————————————————————————–
  http://www.youtube.com/watch?v=5Bg88VkWGOQ

 4. Ο/Η patentas λέει:

  Εντυπωσιακό!!
  Έμεινα με το στόμα ανοιχτό!
  Παιδία, θέλει πολύ μελέτη και πολλές(!!) γνώσεις ώστε να ρυθμίσεις έναν μηχανισμο με αισθητήρες ώστε να στέκεται με αυτό τον τρόπο!
  Μιλάμε όπως και να το σπρώξεις οι αισθητήρες του θα φρενάρουν ή θα επιταχύνουν τους τροχούς ώστε να το φέρουν ξανά στην σωστή θέση!! Και όλα αυτά μαζί σε συνεργάζονται και στις 3 διαστάσεις μαζι! Και αυτό χωρίς “μπαλατζάριματα”!!! Εντάξει.. respect..
  Αν και φίλε pano.. το sphero πολύ καλό και αυτό, αλλά.. είναι μπάλα και απλός.. γυρνάει.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.