Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

, Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με drone καταγράφηκε στην χώρα μας, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Pttl.gr. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, όταν πιλότοι αεροπλάνων που προσγειώνονταν ανέφεραν ότι είδαν ένα drone κοντά στον διάδρομο προσγείωσης.

Τα αεροπλάνα κατέβαιναν στο αεροδρόμιο από την πλευρά της πόλης και σε μία σειρά διαδοχικών προσγειώσεων οι πιλότοι ανέφεραν ότι εντόπισαν ένα drone στα 3.5 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο (δηλαδή στα περίπου 6.5 χλμ). Το drone πρέπει να πετούσε πάνω από την Καλαμαριά και σε ύψος περίπου 1.300 με 1.500 ποδιών, δηλαδή περίπου 400 με 500 μέτρα υψόμετρο, ενώ τα αεροπλάνα σε εκείνο το σημείο πετάνε περίπου στα 1.200 πόδια.

Αμέσως και βάση διαδικασιών έγινε αλλαγή του διαδρόμου προσγείωσης για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρχές του αεροδρομίου με άμεση ενημέρωση της αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό, ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία. Ο χειριστής αναζητείται και σε περίπτωση εντοπισμού θα πρέπει να λογοδοτήσει στις αρχές, ενώ υπενθυμίζουμε ότι τα πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας είναι πολύ υψηλά.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να είναι το μόνο που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Μέσα στον Ιούλιο, στο νομό Κιλκίς drone το οποίο σηκώθηκε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς (κάτι που απαγορεύεται αυστηρά) και πέταξε δίπλα σε ελικόπτερο, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Αστυνομία να αντιδρούν άμεσα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πτητικών πυροσβεστικών μέσων.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo

vivo X Fold2: Το unboxing επιβεβαιώνει σχεδίαση και βελτιωμένο UI

Τα teaser του vivo X Fold2 συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους προερχόμενα από το 2023 Boao Forum για την Ασία.

Gear Apple featured VR headset

Τo AR/VR headset της Apple ίσως να μην εμφανιστεί στο WWDC

To πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο AR/VR headset της Apple ενδέχεται να μην παρουσιαστεί στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών.

Smartphones Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 series: Σημαντική ενημέρωση βελτιώνει τις κάμερες

Η Samsung κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση λογισμικού για τα Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra, που φέρνει βελτιώσεις κι επιδιορθώσεις της κάμερας.

Business featured vivo

vivo: Επέκταση προϊοντικού χαρτοφυλακίου με την απορρόφηση της IQOO

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας εφαρμόζουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος και τώρα προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η vivo.