Συνεργασία Sony-Siemens για headset με dual 4k OLED μικροοθόνες

Sony headset, Συνεργασία Sony-Siemens για headset με dual 4k OLED μικροοθόνες

Η Sony κυκλοφόρησε το PS VR2 στα τέλη του 2022 για gaming και τώρα ανακοίνωσε ένα headset μικτής πραγματικότητας για δουλειά. Αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Siemens και απευθύνεται σε «δημιουργούς spatial περιεχομένου». Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, από το σχεδιασμό προϊόντων μέχρι την παραγωγή ταινιών.

Το headset διαθέτει δύο μικροοθόνες OLED τύπου 1.3 με ανάλυση 4K και κάλυψη 96% DCI-P3. Ο επεξεργαστής είναι Snapdragon XR2+ Gen 2 που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το σύστημα υποστηρίζει τη “διαίρεση απόδοσης”, η οποία μοιράζει τον υπολογιστικό φόρτο εργασίας μεταξύ της οθόνης που τοποθετείται στην κεφαλή και των υπολογιστών για να επιτύχει σταθερό ρυθμό καρέ κατά την απόδοση μεγάλων μοντέλων 3D. Η Sony υπόσχεται ότι το headset μπορεί να βλέπει μια «ρεαλιστική απόδοση υφών τρισδιάστατων αντικειμένων και εκφράσεων προσώπου ανθρώπινων χαρακτήρων» σε πραγματικό χρόνο.

Sony headset, Συνεργασία Sony-Siemens για headset με dual 4k OLED μικροοθόνες

Η wSpatial παρακολούθηση γίνεται με χρήση έξι καμερών και αισθητήρων, οι οποίοι παρέχουν επίσης λειτουργία προβολής βίντεο, επιτρέποντας στο headset να αναμειγνύει εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

Το headset συνοδεύεται από δύο ενδιαφέροντα controller – το ένα μοιάζει με δαχτυλίδι και επιτρέπει το χειρισμό τρισδιάστατων αντικειμένων ενώ το άλλο είναι ένας ακριβής δείκτης που βοηθά επίσης τους σχεδιαστές να δημιουργούν και να χειρίζονται εικονικά αντικείμενα. Το headset θα ενσωματώσει το λογισμικό NX Immersive Designer της Siemens.

Sony headset, Συνεργασία Sony-Siemens για headset με dual 4k OLED μικροοθόνες

Η Sony σχεδίασε το headset για εκτεταμένη χρήση, με ισορροπία και άνεση. Το μπροστινό μέρος του headset μπορεί επίσης να ανατραπεί για να επιτρέψει στους χρήστες να εστιάσουν στον πραγματικό κόσμο χωρίς να αφαιρέσουν ολόκληρο το headset.

Το wearable θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή αργότερα φέτος και ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την τιμή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.