Τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook θα έχουν mini-LED displays

iPad, Τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook θα έχουν mini-LED displays

Ο γνωστός και αξιόπιστος αναλυτής των Apple προϊόντων Ming-Chi Kuo δημοσίευσε μία αναφορά στην οποία θέλει τον αμερικανικό κολοσσό να εργάζεται σε νέα high-end iPad και MacBook τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με mini-LED οθόνες.

Ο Kuo θέλει τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook να έχουν οθόνες με περίπου 10.000 LEDs. Το κάθε LED λέγεται ότι θα έχει μέγεθος κάτω από 200 microns. Συγκριτικά, η νέα Apple Pro Display XDR χρησιμοποιεί 576 medium-LEDs.

Ο αναλυτής θεωρεί ότι η Apple προτιμάει τα mini-LED panels διότι προσφέρουν αντίστοιχη γκάμα χρωμάτων με τις οθόνες OLED, αλλά δεν είναι ευάλωτα στο φαινόμενο burn-in.

Επιπλέον, η Apple ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική όσον αφορά την προμήθεια εξαρτημάτων για τις συσκευές της. Η εταιρεία προμηθεύεται εξαρτήματα από πολλούς κατασκευαστές ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν.

Σε αντίθεση με τις οθόνες OLED τις οποίες διαθέτει στην αγορά αποκλειστικά η Samsung, η Apple μπορεί να προμηθεύεται τα mini-LED panels από πολλούς κατασκευαστές.

Όπως και να έχει, η τεχνολογία των mini-LED είναι ιδιαίτερα ακριβή. Αν όντως τα επόμενης γενιάς iPad και MacBook είναι εξοπλισμένα με τέτοια panels, τότε η τιμή τους θα είναι αρκετά τσιμπημένη.

Αναμένουμε το πρώτο mini-LED iPad να ανακοινωθεί το 2020 και να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ το πρώτο mini-LED Macbook περιμένουμε να βγει στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple MacBook MacBook

M5 MacBook: Θα χρησιμοποιούν τo νέο Compact Camera Module το 2025

Η Apple το 2025 θα έχει έναν νέο προμηθευτή CCM για μελλοντικά μοντέλα MacBook που θα τροφοδοτούνται από το τσιπ M5 επόμενης γενιάς.

Software Apple iOS iPad

Apple Weather για iPhone, iPad και Mac: Διέρρευσαν λεπτομέρειες για νέες χρήσιμες αλλαγές

Στο πλαίσιο των αλλαγών που κάνει στις περισσότερες από τις εφαρμογές της με το iOS 18, η Apple φέρνει δύο νέα χαρακτηριστικά στην εγγενή εφαρμογή Καιρού.

Software Apple featured iPad

iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence

Μετά από μόλις 14 χρόνια, η Apple ανακοίνωσε μια εγγενή εφαρμογή αριθμομηχανής για το iPad κατά τη διάρκεια του WWDC.

Software Apple featured iOS

iOS 18 & iPadOS 18: Αυτά τα iPhone και iPad θα πάρουν το νέο λογισμικό

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 18 και το iPadOS 18 κατά τη διάρκεια του WWDC καi αυτές οι συσκευές θα πάρουν τις ενημερώσεις.