Τα headphones της Dyson που καθαρίζουν τον αέρα θα κοστίζουν 949 δολάρια

dyson, Τα headphones της Dyson που καθαρίζουν τον αέρα θα κοστίζουν 949 δολάρια

Νωρίτερα φέτος, η Dyson αποκάλυψε τα πρώτα της ακουστικά, υποσχόμενη πως μπλοκάρουν τον θόρυβο, αλλά και τα ανεπιθύμητα σωματίδια του αέρα, χάρη σε ένα ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος και μάσκα. Τώρα η εταιρεία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα Dyson Zone, όπως πότε θα είναι διαθέσιμα για αγορά και πόσο θα κοστίζουν.

Τα Dyson Zone ενσωματώνουν ηλεκτρικούς κινητήρες 10.000 RPM, τους μικρότερους που έχει αναπτύξει ποτέ η εταιρεία, σε κάθε ear cup. Ακόμα, ο καθαριστής στο μπροστινό μέρος τραβάει αέρα μέσω φίλτρων διπλής στρώσης για να αφαιρέσει σωματίδια όπως γύρη, βακτήρια και σκόνη, καθώς και αέρια όπως το διοξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του θείου και το όζον. Η Dyson υπογραμμίζει ότι τα ακουστικά δεν δημιουργούν τέλεια σφράγιση και δεν αποτελούν λύση για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου έκθεσης στον Covid-19.

Ακολούθως, ο καθαρός αέρας κατευθύνεται στο στόμα και τη μύτη του χρήστη μέσω μιας μαγνητικά προσαρτημένης μάσκας που είναι επίσης σχεδιασμένη να εμποδίζει τον αέρα. Είναι ένα προσωπικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα σχεδιασμένο για καταστάσεις, όπως η μετακίνηση σε πολυσύχναστους δρόμους, γεμάτους αυτοκίνητα. Τα φίλτρα αυτά θα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου κάθε 12 μήνες, με μια συνοδευτική εφαρμογή που θα παρέχει υπενθυμίσεις όταν απαιτείται ανταλλαγή.

Ακόμα, ηλεκτρικοί κινητήρες και ανεμιστήρες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα αυτιά του χρήστη, ενώ οκτώ μικρόφωνα για μείωση των ήχων περιβάλλοντος έως και 38 ντεσιμπέλ καταγράφουν και εξαλείφουν τους περιβαλλοντικούς θορύβους. Ωστόσο, περιλαμβάνονται επίσης δύο πρόσθετα μικρόφωνα για την αντιμετώπιση των ήχων από το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα και ένα για τη λήψη της φωνής του χρήστη για τηλεφωνικές κλήσεις.

Οι drivers υπόσχονται να αναπαράγουν συχνότητες από 6 Hz έως 21 kHz, ενώ η μπαταρία των 2.600 mAh μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε περίπου τρεις ώρες και προσφέρει έως και 50 ώρες απόλαυσης ήχου, ακόμη και με ενεργοποιημένο το ANC. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των Dyson Zone πλήττεται αρκετά με το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα ενεργοποιημένο. Με τον καθαριστή στη χαμηλότερη ρύθμιση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις τέσσερις ώρες, αλλά πέφτει στις 2,5 ώρες στη μεσαία ρύθμιση και μόλις 1,5 ώρα με το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα να λειτουργεί στο high.

Τα ακουστικά της Dyson είναι αρκετά βαριά. Ζυγίζουν όσο τα Sony WH-1000XM5 και τα Apple AirPods Max μαζί, στα 670 γραμμάρια.

Παράλληλα, κοστίζουν όσο και τα δύο άλλα μαζί, με $949. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προπαραγγείλει μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω των καταστημάτων Dyson από τον Μάρτιο, με ευρύτερη διαθεσιμότητα μέσω του ιστότοπου “λίγο μετά”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Dyson

Dyson Zone: Ακουστικά που καθαρίζουν τον αέρα γύρω σου

Μία τρελή όσο και χρήσιμη (σε εποχές Covid) ιδέα είχε η Dyson, παρουσιάζοντας τα Zone, τα πρώτα της ακουστικά κεφαλής.

Gear Dyson Gadgets

Dyson Hot, Φουτουριστικό αερόθερμο με τεχνολογία Air Multiplier

Το αερόθερμο Dyson Hot είναι σχεδιασμένο ώστε να θερμαίνει το δωμάτιο γρήγορα και ομοιόμορφα και όπως ο ανεμιστήρας dyson Air Multiplier δεν διαθέτει πτερύγια. Έχει επιλογή θερμοκρασίας από 1 έως 37 βαθμούς κελσίου. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου μετρώντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Gear Dyson

DYSON DC23 Stowaway Allergy, Ηλεκτρική σκούπα από άλλο πλανήτη

Ο αριθμός όσων πάσχουν από αλλεργίες αυξήθηκε 400% τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι προφανές ότι ένας καλός καθαρισμός την άνοιξη επιβάλλεται. Ειδικά ύστερα από το χειμώνα, που η κεντρική θέρμανση βοηθά στην ανάπτυξη των ακάρεων, δυσχεραίνοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Κάθε φορά που οι πάσχοντες από αλλεργίες εισπνέουν αλλεργιογόνα, το σώμα τους αντιδρά υπερβολικά, παράγοντας […]

White Dyson White

Dyson Core Separator, Τεχνολογία στο καθάρισμα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα σωματίδια σκόνης και άλλοι μικροοργανισμοί συναντώνται μόνο στα χαλιά και τις μοκέτες. Γα το λόγο αυτό – στην Ελλάδα τουλάχιστον που κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες τα χαλιά απομακρύνονται και αποθηκεύονται – το σκούπισμα θεωρείται προαιρετικό. Πρόκειται όμως για μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς σκόνη και βρομιά συγκεντρώνονται εξίσου στα δάπεδα […]